Катализатор - премахване и поставяне на дистанционна втулка
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм... Има нещо гнило (не в системата на руснаците - там си е ОК, въпреки, че нямаш катализатор)...
Би трябвало при монтаж на изправен катализатор да няма проблем с втората сонда...
Би трябвало при монтаж на изправен катализатор да няма проблем с втората сонда...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Да, неправилно се изразих...
Имах предвид, че при изправен катализатор за автомобила, за сондата няма значение дали е оригинален или не...
Т.е. - причината за грешката трябва да е другаде (или новия катализатор не е добре, или сондата)...
Имах предвид, че при изправен катализатор за автомобила, за сондата няма значение дали е оригинален или не...
Т.е. - причината за грешката трябва да е другаде (или новия катализатор не е добре, или сондата)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Scott написа:освен ако проблема не е бил в тая сонда отначалото. Това вече беше обсъждано, но по-принцип при грешка Р0420 сервизните ръководства съветват катализатора да е последното нещо дето се сменя.slowtraveler написа:Хм... Би трябвало при монтаж на изправен катализатор да няма проблем с втората сонда...
tanis2 написа:Сложихме универсален катализатор а на мястото на втория катализатор една тръба.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Re: отчаян съм
Здравейте колеги. Решил съм да пробвам номера с преходника на Корола Версо 1.6 VVTi. От руския сайт, обаче, не става много ясно какви трябва да са точните размери. Има 3 варианта на преходници - с 4см отдалечаване, 2см отдалечаване, с 6-8мм отвор, с 1.5-3мм отвор... Кои са правилните? Моля тези, които са приложили схемата, да споделят ;)
принтираш двата чертежа от руския линк и ги носиш на стругар , след това ще ти се обади да ти каже че е готов и това е biggrin.gif аз по тая схема го направих
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Здравей колега abs, дали пробва рецептата от руския сайт. Ако си, ще се радвам да споделиш дали са се оправили нещата и кой ти е свършил работа, защото и аз имам същия проблем - с Корола Версо 1.6 VVT-i, 2002 съм.
- BlackStorm
lubooo написа:принтираш двата чертежа от руския линк и ги носиш на стругар , след това ще ти се обади да ти каже че е готов и това е biggrin.gif аз по тая схема го направих
последвах съвета ти, а стругарите ме препратиха към КРАФТ (http://kraft-bg.com/) - имали направо готови втулки.
Момчетата в КРАФТ предлагат универсална (80 лв biggrin.gif ), която щяло да изкара най-много 6 месеца (в самата втулка имало нещо като мини катализатор, който се разбива от вибрациите)... сондата на тойота била много капризна?! с обикновена втулка ставало само на Субару... излиза, че не ставало далаверата....
та къде в СФ да отида да ми направят тази втулка и да се свършва?

Toyota Corolla '03, 1.6 VVT-i ZZE121L
Toyota Avensis '98 1.8i Wagon
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Re: Катализатор-премахване и поставяне на дистанционна втулк
Намери си друга стругарска работилница, пък и защо му обясняваш на стругаря за какво ти е?
Казваш му, че искаш да ти изработи детайла от чертежа и толкова. Ако може да го направи, ако не - друг ...
Казваш му, че искаш да ти изработи детайла от чертежа и толкова. Ако може да го направи, ако не - друг ...
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
- BlackStorm
Просто човекът ме прати да си взема готова от КРАФТ, та реших да споделя полученият съвет от там laugh.gif
Toyota Corolla '03, 1.6 VVT-i ZZE121L
Стругар е още една изчезваща професия, все по трудно се намира свестен такъв 

Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Някой ще сподели ли дали е намерил свестен стругар който му е направил свястна втулка (в София). И евентуално къде сте ходили да ви махнат катализатора и да ви сложат втулката. Мисля че ако взема втулката и отида при Дидо няма да е доволен да сложи нещо и да вземе 30-40лв като може да вземе 400лв за универсална!
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
Това е адреса на фирмата която ми поддържа машините. Не са ми правили такава втулка но са ми изработвали всякакви други детайли, може да пробвате при тях.alligator написа:Някой ще сподели ли дали е намерил свестен стругар който му е направил свястна втулка (в София).
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=42 ... 13,,0,3.47
прав сиsaho написа:Стругар е още една изчезваща професия, все по трудно се намира свестен такъв

BlackStorm написа:lubooo написа:принтираш двата чертежа от руския линк и ги носиш на стругар , след това ще ти се обади да ти каже че е готов и това е biggrin.gif аз по тая схема го направих
последвах съвета ти, а стругарите ме препратиха към КРАФТ (http://kraft-bg.com/) - имали направо готови втулки.
Момчетата в КРАФТ предлагат универсална (80 лв biggrin.gif ), която щяло да изкара най-много 6 месеца (в самата втулка имало нещо като мини катализатор, който се разбива от вибрациите)... сондата на тойота била много капризна?! с обикновена втулка ставало само на Субару... излиза, че не ставало далаверата....
та къде в СФ да отида да ми направят тази втулка и да се свършва?
не им се занимава с толкова малък детаил , и аз когато ходих ме върна и се наложи да му обяснявам , че е единствения човек които може да ми свърши работа , защото не намерих друг стругар.
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
corola verso 1.6 vvti 2003 неефективен катализатор