Колеги,
наскоро сложих зимните гуми с метални джанти на Корола Е12 2002 с оригиналните гайки от летите джанти. Докато ги сменяха майсторите изказаха съмнение, че ще успея да сложа тасове на джантите, защото гайките излизат много от профила на джантата.
Някой слагал ли е тас на джанта с оригинални гайки на такава Корола. Аз ще пробвам тези дни и евентуално да ми кажете от къде мога да си взема качествени гайки заместители, хем да успея да сложа тас, хем тези да не ръждясват, че са почнали май-май.
Тасове на метална джанти с оригинални гайки
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Тасове на метална джанти с оригинални гайки
Не виждам проблем и с оригинални и неоригинални тасове на заводските 15-ки. 

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Не знам на старите тойоти какви са гайките , но на по-новите , алуминиевите са с гайки без конус , а стоманените са с конус. Аз бих сложил гайки за стоманени , а другите да си ги слагам само на алуминиевите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Възможно е железарките да са с голям офсет и по-дългите гайки да пречат на тасовете.
http://www.etebg.com/autospares/nuts-toyota.html
http://www.etebg.com/autospares/nuts-toyota.html
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Железните джанти са с ЕТ45.Възможно е железарките да са с голям офсет и по-дългите гайки да пречат на тасовете.
Работата е, че оригиналните тасове не пасват с гайки от оригиналните лети джанти.

По средата таса е леко вдлъбнат, а пък гайките изпъкват доста.
Явно има и оригинални гайки за металните джанти.
Ще ходя понеделник да Тойота да видя как стой въпроса с цената на един комплект, иначе благодаря на колегата Оги за сайта. Може и заместители да търся!
- Прикачени файлове
-
- Гайки на оригинални лети джанти
- a4756700o.jpg (106.98 KiB) Преглеждано 1936 пъти
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
@alexsv_17
Ако имат парт номер на Тойота и цената е много висока виж и при колегата toyota_forever в раздел Сервиз/Магазини.
Успех!
Ако имат парт номер на Тойота и цената е много висока виж и при колегата toyota_forever в раздел Сервиз/Магазини.

Успех!

Така.
Както разбрах, за Тойота Корола е12 ( може би за и повечето други модели) има два вида оригинални гайки - едните са за оригиналните лети джанти, а вторите за металните.
Ето как изглеждат за летите: Ето ги и въпросните за метални джанти, който аз търся: За информация, вторите в официалното представителство на Тойота струват 5.92лв/БРОЙ. Комплекта за четирите джанти - около 90лв. и отгоре.
Не посмях да питам за цената на другите. biggrin.gif
Поздрави!
Както разбрах, за Тойота Корола е12 ( може би за и повечето други модели) има два вида оригинални гайки - едните са за оригиналните лети джанти, а вторите за металните.
Ето как изглеждат за летите: Ето ги и въпросните за метални джанти, който аз търся: За информация, вторите в официалното представителство на Тойота струват 5.92лв/БРОЙ. Комплекта за четирите джанти - около 90лв. и отгоре.
Не посмях да питам за цената на другите. biggrin.gif
Поздрави!