2007 - годината на Toyota

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

2007 - годината на Toyota

Мнение от LEXUS » 25 Дек 2006 15:29

"През третото тримесечие на тази година Toyota отбеляза най-висок обем на печалби в сравнение с всички световни автомобилни производители - 3.440 млрд. долара." :whistle: cool.gif

"Модели като Tundra например, която стана пикап на 2007 г. в САЩ, завладяха нови сегменти в пазара в полза на Toyota." tongue.gif

Колеги,от две,три години се говори,че Тойота ще прегази като валяк Форд и ГМ в световните продажби.Е,Форд вече е прегазен,дойде ред и на ГМ. biggrin.gif Както коментират анализаторите най-вероятно още през 2007 год. Тойота ще е, абсолютно заслужено, най-голямата автомобилна сила в света! cool.gif :thumbsup: worthy.gif w00t.gif. Дано стане по-скоро,че да имаме повод за drunk.gif
http://www.dnes.bg/article.php?id=31143
Изводът от цялата статия,че точно липсата на ефективност на производството ще свали от трона ГМ,а както знаеме Тойота владее изкуството ефективност на производството най-добре в света,оттам и резултата е най-качествени и здрави коли.
Който е чел книгата "Пътят на Тойота" ще види как постоянството,далновидността,оптимизацията на производството,непрекъснатия стремеж към съвършенство и усъвършенстване и т.н. са водели и водят Тойота към върха на автомобилната индустрия.Не случайно Сакичи Тойода e класиран на 13 място от списание "Forbes"" в класацията на най-успелите бизнесмени на всички времена,наред с имена като Хенри Форд, Рокфелер,J.P.Morgan и т.н..
http://www.forbes.com/business/2005/07/ ... oyoda.html
Последно промяна от LEXUS на 25 Дек 2006 23:38, променено общо 1 път.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 25 Дек 2006 18:51

so what? ti da ne investirash priako v toyota? wacko.gif
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 25 Дек 2006 22:47

Не,инвестирам косвено.Но понеже знам,че няма да се сетиш какво искам да ти кажа,по-добре като не те интересува нещо,просто не го чети.ОК? :salute:

El Camino

Мнение от El Camino » 25 Дек 2006 23:03

Chestno kazano edno ot neshtata det mrazq nai - mnogo e da sym burmichka w mashina, chast ot globalizaciq. W toq smisyl kato sobstwenik na oldtimer toyota se chuwstwam dalech ot tezi sybitiq i ako nekoi den sha da karam nowa kola opredeleno NQMA da e toyota. Lexus sa wse oshte exotiki...

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 26 Дек 2006 00:43

LEXUS написа:Не,инвестирам косвено.Но понеже знам,че няма да се сетиш какво искам да ти кажа,по-добре като не те интересува нещо,просто не го чети.ОК? :salute:
iavno imash nula predstava ot investicia! Investicia, generalno kazano, e vlgane na pari sus cel da rabotiat za teb! V tvoia sluchai, prepolagam che si sobstvenik na toyota, tova edva li e pravilnia nachin da se izrazish! Osven ako ne karash taxi sus tuzi vuprosna toyota! Chat li si?

Otnosno koe me interesuva, koe chetu, i na koe otgovariam, ako ne si zabeliazal, e personalen izbor! Nujda ot suveti po tezi vurposi NIAMAM Nujda. Ako mi triabva shte te PM-vam! Stava li?

:thumbsup:
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 26 Дек 2006 03:32

V35GTR написа:
LEXUS написа:Не,инвестирам косвено.Но понеже знам,че няма да се сетиш какво искам да ти кажа,по-добре като не те интересува нещо,просто не го чети.ОК? :salute:
iavno imash nula predstava ot investicia! Investicia, generalno kazano, e vlgane na pari sus cel da rabotiat za teb! V tvoia sluchai, prepolagam che si sobstvenik na toyota, tova edva li e pravilnia nachin da se izrazish! Osven ako ne karash taxi sus tuzi vuprosna toyota! Chat li si?

Otnosno koe me interesuva, koe chetu, i na koe otgovariam, ako ne si zabeliazal, e personalen izbor! Nujda ot suveti po tezi vurposi NIAMAM Nujda. Ako mi triabva shte te PM-vam! Stava li?

:thumbsup:
Усещам прелитана не izkrici izkrenNa LubOff:)

Inak po temata ,mi neka stavat ma za nas KiLiPiR ot tova nqma da ima nikakyv - novite Toyoti sha se pravqt za po-golqma i po-golqma pechalba (poneze imeto e veche izgradeno) ,edinstvenia DALAVER za koito sa sestam e che po-moze da ne sprat chastite za naste toyoti koito sa veche na po 20 godini modeli...
Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Дек 2006 17:47

Никакви искри няма. laugh.gif Просто не обичам хора,които явно не ги интересува нещо,да казват so what?.... so that отговарям. wink.gif Дал съм някакви факти,свързани с Тойота в Тойота клуб.That's all.
Не искам да изпадам в глупави спорове с колегата,но инвестиция е много широко понятие и не задължително това,което той назова,преки,косвени,капиталови и т.н.,да не го превръщаме в клуб икономика. :whistle:

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 26 Дек 2006 18:55

Kakto i da go poglednesh, dumata "investicia" e izpolzvana nepravelno!

Ne vijdam kakuv e problema da zadavam absolutno UMESTEN vupros: SO WHAT? kaji mi konkretno ti kakvo pechelish ot tova?

oshte poveche kak doide do zakluchenieto che "qvno ne me interesuva"?
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Дек 2006 19:11

Ти явно си решил да превърнеш темата в яко offtopic.gif ! mad.gif О.К. Ще ти обясня,т.е ще ти задам въпрос,сам да се сетиш. Ти за каква инвестиция говориш-финансова или икономическа?Що не се уточниш?! dry.gifЗащото аз много добре знам какво съм казал и какъв умисъл съм вложил,а ти, както предположих,още не загряваш. :protest:

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Дек 2006 19:16

V35GTR написа:Ne vijdam kakuv e problema da zadavam absolutno UMESTEN vupros: SO WHAT? kaji mi konkretno ti kakvo pechelish ot tova?
Разбира се,че няма проблем. Но да ме питаш " И какво?"--- Еми,е такова!Тойота никой не може да я изяде с парцалите,така както направиха с Нисан Форд. tongue.gif Аз ли какво печеля-едно от нещата е време,повече няма да ти подскажа. laugh.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Дек 2006 19:19

V35GTR написа: oshte poveche kak doide do zakluchenieto che "qvno ne me interesuva"?
Ето оттук дойдох до това заключение:"so what? ti da ne investirash priako v toyota?"
--Ти явно се интересуваш от мен ,а не от темата. :brave:

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 26 Дек 2006 19:35

^ laugh.gif pich - uspokoi topkata! nqma nujda se penish kato niakoe divo pse!

Purvo: imash li idea ot posledovatelnost? spora stigna do tuk poradi fakta che ti ne mojesh da otgovorish konkretno na direkten vupros! Otgovariash sus opravdania! Otgovariash sus obrushtane v bezmislen spor, sus obrushtane na neshtata se edno az MRAZIA Toyota ili kakvo me interesuva men!

zvuchish kato nikoe malko dete na koeto sa mu vzeli blizalkata!

otnosno tvoita "investicia", predelno qsno mi e kakvo imash v predvi, NO TOVA NE GO PRAVI PRAVILEN OTGOVOR! Sega razbirash li me? Zashto se nadiavah tova da go beshe podrazbrl!

Vtoro: oshte ne si otgovoril na vuprosa!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Дек 2006 19:57

Отговорил съм ти,бе човек!Прочети няколко пъти мненията и ще видиш,че СЪМ ТИ ОТГОВОРИЛ. :thumbsup: Къде се оправдавам?? Ти защо не ми отговори на никой директен въпрос--Ти за каква инвестиция говориш-за финансова или икономическа,защото аз знам за каква. Отговорих ти и защо съм убеден ,че темата не те интересува! sleep.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Дек 2006 19:59

V35GTR написа: predelno qsno mi e kakvo imash v predvi, NO TOVA NE GO PRAVI PRAVILEN OTGOVOR!
Това някакъв тест ли е,че определяш кое е правилен отговор и кое не? laugh.gif tongue.gif

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 26 Дек 2006 20:20

na tova se kazva "povurhnosten"! Neka samo da ti kaja tova koeto imah predvid za da moje da dishash po spokoino!

Osven ako ne investirash prqko v Toyota, ili v neiniete subsidaries, ti nishto lichno ne pechelis ot tazi faida, OSVEN, ako ne si reshil da prodavash tvoita toyota(oshte ne se znae da li si na godini za knijka i da li vuobshte imash toyota) Togava resale value-to na kolatati prosto niama da pada tolkova mnogo. No tova po nikaku nachin ne INVESTICIA - nito priaka nito kostvena!

Chovek koito ne e ubeden v tova koeto govori skacha da zashtitava vijdane/mnenie-to si izpolzvaiki argumenti, naucheni mejdu drugoto, bez baza na actuallni znania ili fakti, preko zasigashti oponenta si no ednovremenno niamaiki nishto obshto sus samiat spor! -----POINT IN CASE: ot kade dokara Nissan v spora mi obesni? OT KADE? neka ti pripomnia orginalnia vupros: SO WHAT?
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Публикувай отговор