хитринки!!! ?
хитринки!!! ?
Имам познат с Голф.Та на въпросната кола тои ми показа трикове как на дисплея където му показва километрите които е изминал може да му дава например оборотите или колко гориво има и т.н. . Въпроса ми е някои знаели подобни неща и за Тойота(моята показва само изминато разтояние,температура извън копето и общия пробег на колата)Ако някои знае нещо такова ще му бъда благодарен. biggrin.gif
Тоя с Голфа допълнително ли го е слагал тоя пиниз? Ако нямаш комп,който да получава и обработва данни от многото датчици из колата и да ти ги изведе на дисплей, няма как да стане. А и да имаш комп, то си требе софтуер, който да дръпне оттам информацията и да ти я покаже някъде. Ако го нямаш фабрично, не виждам начин, поне не и лесен...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На някои от по-новите моторетки има стандартно доста хватки за настройки - например километража да ти се превключва mph / km/h или да се променят оборотите, при които сработва ограничителя на обороти....
Май беше на ямаха това което гледах и беше доста проста процедура - от рода - 'натискаш нулиране на километража и даваш контакт' и гледаш лампите по таблото (масло, engine check, генератор) които светват в зависимост от това в какъв режим си влязъл....
Та си мисля, че може и при някои автомобили да са го внедрили...
Ама като гледам на Тойотата колко дърварски е бордовия компютър малко ме съмнява да са ги направили тези екстри...
Особено 'остатъчния пробег' на Тойотата е нещо толкова относително, че направо ме хваща яд. Показанията на опела бяха абсолютно точни и можеше да се разчита на компютъра...
Май беше на ямаха това което гледах и беше доста проста процедура - от рода - 'натискаш нулиране на километража и даваш контакт' и гледаш лампите по таблото (масло, engine check, генератор) които светват в зависимост от това в какъв режим си влязъл....
Та си мисля, че може и при някои автомобили да са го внедрили...
Ама като гледам на Тойотата колко дърварски е бордовия компютър малко ме съмнява да са ги направили тези екстри...
Особено 'остатъчния пробег' на Тойотата е нещо толкова относително, че направо ме хваща яд. Показанията на опела бяха абсолютно точни и можеше да се разчита на компютъра...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008