Въпроси Toyota Yaris 1 1.3 /01/

mimi_zar555

Въпроси Toyota Yaris 1 1.3 /01/

Мнение от mimi_zar555 » 16 Дек 2014 22:05

Здравейте,бих искала да ви задам няколко въпроса.
Може ли някой да ми помогне с малко информация?

Трябва ми ръководство или някакво упътване относно функциите по таблото на тойота ярис 1,3 бензин 2001г.
Искам също да попитам и защо сутрин докато колата е студена символа на водата ли е температурата ли свети зелено.
Как мога да виждам градусите?

И има ли някаква специфика по тези коли?
Благодаря

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Въпроси Toyota Yaris 1 1.3 /01/

Мнение от Akima » 16 Дек 2014 23:25

Мими,
добре дошла.

Правилата на форума се намират най-горе - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=28369.
Моля запознайте се с тях.

Темата за ръководствата пък е първа в радел Технически въпроси - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=2185.
Там са налични и необходимите Ви книжки за Ярис.

Целта на лампата е да разберете кога автомобила е загрял.
Нямате отделен уред показващ температурата.

Желая Ви приятно четене. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
zero

Re: Въпроси Toyota Yaris 1 1.3 /01/

Мнение от zero » 17 Дек 2014 21:47

Въпроса за лампата винаги ще стои и пред мен, защо японецо е лишил таблото от показател на температурата и е сложил само сигнализатор, същото е и при ходна джаз, и там в форума никои не успя да ми даде разумно обяснение що да е така. Някои се опитаха да го обяснят че видиш ли тези коли били насочени повече към женската аудитория и да не ги претрували с информация го направили с лампичка-глупости. Искам да ми се покаже японеца разрешил тази простотия да бъде изпълнена по тоя начин да му натрия каската :) Лично за малкия ми опит с колата забелязвам че лампата гасне към 40-50 градуса на мотора, което за мен е грешно, би трябвало да гасне при достигане на работна температура около 80 градуса, аз сега от къде да знам термостата ми да не отваря рано и колата вместо да държи 80+ градуса да бачка на 60 :) Ама нищо аз почти съм на път да поправя тая японска грешка и съм се оборудвам с уред за показване на температурата, сега само калибрирам датчика :)
Иначе специфика няма, иска си хубаво масло моторчето 5/30 и бензин и тва е :) Погледни как са му свещите най- добре ги смени, защото тук на всяка свещ е бубина и при "изхабени" свещи бубините се товарят и да не изпраскаш някоя :) Ако сменяш антифриз не сипваи кво да е, търси розов на база етилен гликол тои се води и лонг лаиф иначе ако налееш някои мотукс или друг ментак рискуваш скоро след това да сменяш радиатор и куп други поразии. Друго не се сещам , все пак я имам само 2 седмици и още не се е налагало да се боря с някои специфичен проблем а дано да няма такъв :)
В тоя ред на мисли ако някои е запознат защо зад двигателя в дясно чувам едно цъкане като на реленце маи е от оная простотия за изпаренията от резервоара дето ги подава за доизгаряне, така ли тряя да цъка, и маи не винаги цъка щото много пъти съм слушал двигателя като работи и едва оня ден ми го чух тва да цъка.
Honda Cr-V
Toyota Yaris Verso 1,3 auto
Изображение

Публикувай отговор