Индикатор за малко гориво / Пробег след светване на лампата за резерва - ОБЩА тема за ВСИЧКИ модели
Индикатор за малко гориво / Пробег след светване на лампата за резерва - ОБЩА тема за ВСИЧКИ модели
Мнение от alexsv_17 » 08 Окт 2014 14:56
някой знае ли колко литра остават когато светне лампата за малко гориво на Тойота Корола Е12 2.0 Д4Д. Стрелката, за разлика от други коли не е почти на Empty, ами доста над тази позиция. Та затова се чудех дали някой не знае колко резерва остава.
Проверих в книжката, обаче не намерих информация.
Причина: Променено заглавие.
alexsv_17
Re: Индикатор за малко гориво Корола 2002 Д4Д
Мнение от kickata » 08 Окт 2014 15:18
При 1.4 VVT-i резервата е около 12-13 литра.alexsv_17 написа:Колеги,
някой знае ли колко литра остават когато светне лампата за малко гориво на Тойота Корола Е12 2.0 Д4Д. Стрелката, за разлика от други коли не е почти на Empty, ами доста над тази позиция. Та затова се чудех дали някой не знае колко резерва остава.. Проверих в книжката, обаче не намерих информация.
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
kickata
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 178 пъти
Мнение от Akima » 10 Окт 2014 00:19
Правилото при производителите е с резервата да могат да се изминат между 50 до 80 км.
Излиза,че колегата изминава над 100 км градско или 200 км на магистрала и то само на резерва.

@ alexsv_17
Когато ти светне резервата,зареди веднага догоре.Литрите по касов бон извади от капацитета на резервоара по каталог/по книжка от производителя и ще получиш точния размер на резервата.
Не е хубаво да караш често на резерва/до дъно, но надявам се това го знаеш.
Поздрави.

Akima
Мнение от kickata » 10 Окт 2014 08:54
В случая говоря с факти, а ти си чешеш езика/клавиатурата...Akima написа:На повечето коли резервата е между 3.5 до 7 литра.
Правилото при производителите е с резервата да могат да се изминат между 50 до 80 км.
Излиза,че колегата изминава над 100 км градско или 200 км на магистрала и то само на резерва.![]()
![]()
Обема на резервоара на бензинова Корола Е12 е точно 55 литра. След като светне лампата до капачката събира точно 42-43 литра. На теб оставям до сметнеш колко е резервата. Дори имаше тема по руските форуми как човек си е правил експерименти с риск да му изгори помпата, за да разбере аджеба колко литра точно е резервата.... И това, че резервата теоритично е достатъчна за километрите, които си цитирал, не значи че карам със светнала лампа.
Айде и другия път първо провери, а после пиши нещо от сорта "на повечето коли/жени" и т.н...

Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
kickata
veso_hds
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 11 Окт 2014 19:56
Резервата е около 10 л с които Д4Д при нормално извънградско каране спокойно може да измина 200 км. Градско - 130-140км.
Kiki
Мнение от alexsv_17 » 17 Дек 2014 15:25
alexsv_17
Индикатор за малко гориво Корола 2002 Д4Д
Мнение от deti4 » 27 Апр 2016 00:27
виждам,че темата е стара, но понеже аз съм нов

Кога трябва да светне лампичката за резервата на Avensis T22 D4D.Стрелката в момента е точно над символа Е и лампата все още не свети.
Не съм наливал, понеже се опитвам да засека разхода, но се притеснявам вече да не угасна насред пътя за гориво biggrin.gif
Предварително благодаря!
deti4
deti4
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Индикатор за малко гориво Корола 2002 Д4Д
Мнение от Рошко » 27 Апр 2016 11:09
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Рошко
Мнение от deti4 » 29 Апр 2016 12:10
любопитно ми беше просто кога ще светне резервата.
Както и да е - вчера налях до горе - 53,5 л.Тоест при резервоар 60 л. и стрелка на горивото върху символа Е би трябвало да остават още около 6 л. резерва. На борд компютъра не вярвам така или иначе.
Сметките ми показват среден разход от 5,8л /100 км

Весели празници!
deti4
Мнение от Joe » 26 Май 2017 20:45
Не успях да намеря отговор на въпроса си в търсачката и тази тема ми се стори най-подходяща да ви "отпера" един въпрос. Нов собственик съм на Корола е12 1,6vvti и ми прави впечатление че разходомера и лампата за резерва на гориво не се държат много адекватно. Преди месец я напълних до горе, направих едно дълго пътуване и за 240км стрелката дори не помръдна от full. Връщането още толкова и общо 470км без дозареждане - разходомера падна едно деление под full, а заредих 28л... Разхода около 7л/100км е нормален за автомобила според мен, но показанията на разходомера са определено неадекватни

Благодаря предварително!
Joe
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 26 Май 2017 21:34

На предния ми автомобил (пък и на сегашният) когато стрелката показваше половината, това означаваше, че в резервоара имам около 25% гориво - затова първата 'половина' спада много бавно, а втората - доста бързо...
Отново - горивопоказателят не е точен уред, а само ориентировъчен... Затова и никъде няма да видиш абсолютни стойности срещу стрелкичките...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от Joe » 27 Май 2017 02:35

Joe
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 27 Май 2017 07:08

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Мнение от BOz » 27 Май 2017 23:31
Примерно миналата седмица ми се наложи да пътувам с Опела извънградско и резервоара беше точно на половината по стрелка. Той е 70 литра и заредих 36 литра.
Но и при Приуса, и при Опела забелязвам, че най-бавно пада от макс-а. Да кажем докато отлепи стрелката от пълно и тръгне да спада, това е малко бавно. И според мен точно това прави това леко отклонение при мен. Но може би е защото пълня и тръбата докато видя горивото.

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru