Моля за съвет
Моля за съвет
Здравейте колеги,от скоро имам Авенсис 2007 с навигация.Когато я купих всичко си работеше,но от седмица не мога да слушам музика от СДто.Когато вкарам някакъв диск отначало ми изписва Reading,а след това Check и дотам,не прави нищо повече.Какво може да е това.............Благодаря ви предварително 

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Моля за съвет
Имах подобен проблем с моето СД като пусна диск при лоадинга и до там спира .Оказа се че лупата за четене сее запотила от влагата и не може да прочете диска като поработи известно време парното и намалее влагата се оправя сидито
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Обикновено трупат прахляк по 'лупата' на лазера... Типичен проблем за всички СД-та...
Лесния вариант - да пробваш с почистващ диск.
Другия е разглобяване и механично почистване на лупата (не ползвай какъвто и да е разредител или спирт - плюнка е по-добре
)
П.С. на времето до лазера имаше и едно микропотенциометърче, откъдето можеше да се вдигне малко тока през лазера, което пък подобряваше 'четяемостта', но пък навярно смъква живота на лазера...
Лесния вариант - да пробваш с почистващ диск.
Другия е разглобяване и механично почистване на лупата (не ползвай какъвто и да е разредител или спирт - плюнка е по-добре

П.С. на времето до лазера имаше и едно микропотенциометърче, откъдето можеше да се вдигне малко тока през лазера, което пък подобряваше 'четяемостта', но пък навярно смъква живота на лазера...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Not_active_user_1
Чистил съм го с първак и ефекта е отличен. С ракия също става.slowtraveler написа:...
Другия е разглобяване и механично почистване на лупата (не ползвай какъвто и да е разредител или спирт - плюнка е по-добре)
...

Виж с плюнка за първи път чувам. Преди или след пиене да се ползва? biggrin.gif
- slowtraveler
Ако щеш вярвай - изключително ефективно на времето сме чистили с вестник (ръба на скъсаното парче с власинките) и плюнка...
Някои СД бяха с лупи от материал, чувствителен на дори на слаб разтворител разтворител дори като спирта (помътняваха)...
Някои СД бяха с лупи от материал, чувствителен на дори на слаб разтворител разтворител дори като спирта (помътняваха)...
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Колега,
използвайте почистващ диск като начало - ПОЧИСТВАЩ CD/DVD ДИСК HAMA
Опасявам се,
че отдавна не останаха стъклени лупи при CD/DVD устройствата - повечето вече са от "пластмаса" и много лесно се повреждат.Дано на Авенсис-а да са такъв модел,но се съмнявам.
Пушено ли е в колата?
използвайте почистващ диск като начало - ПОЧИСТВАЩ CD/DVD ДИСК HAMA
Опасявам се,
че отдавна не останаха стъклени лупи при CD/DVD устройствата - повечето вече са от "пластмаса" и много лесно се повреждат.Дано на Авенсис-а да са такъв модел,но се съмнявам.
Пушено ли е в колата?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Плюнката е най-старият класически метод за почистване. Тя съдържа ензими, които идеално разлагат мазнини. Може да се почисти идеално дори екрана на телевизора, но... иска много плюене! biggrin.gif
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
А ако си ял шоколад преди това, помага ли? 

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- slowtraveler
Зависи дали искаш тониране на стъклото/екранаJapanese_fever написа:А ако си ял шоколад преди това, помага ли?

На времето с приятел имахме и сервиз за дребна електроника - ТВ, СД, аудио и радио техника - не е имало рекламации след действия с плюнка...
То тогава нямаше и друго де - сега могат да се намерят 'специални течности', ама дали са ефективни - не се наемам да твърдя - от години не съм отварял СД (в колата май имам в подлакътника такова - дори като взех колата не съм правил опит да пусна диск да видя дали работи - не ме интересува дори и да е умряло - вече е излишно...)
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Имам уредба със cd changer. Винаги съм почиствал оптиката с клечка за уши , защото мога да бръкна през отвора и така си спестявам разглобяването. След всяко почистване (на 1-2 години) , четеше дисковете перфектно , без никакви прескачания. Последния път реших да я почистя и с малко спирт (една капчица върху клечката) , след почистването , оптиката е пълен мъртвец , не чете абсолютно нищо и не разпознава дори , че има вкаран диск.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014