Ха

, мерси за инфото! Не знаех, че Мазда вече не са част от Форд, но бърз преглед установи, че наистина Форд имат вече само 2% дял в Мазда, с/у 30% в края на 90-те.
Истината е, че Мазда през 90-те бяха доста зле, като изключим може би МХ-5. biggrin.gif Форд ги купува още през 1979 и наред със всичко точно революционните модели Мазда 3 и Мазда 6 наследници на 323 и 626 са станали точно в разгара на партньорството им с Форд, а именно от 2000-та до 2008-ма, когато заради финансовата криза в САЩ Форд решава да продаде голяма част от акциите си - 6% закушени обратно от Мазда, а друготе от Сумитомо. Форд им разработвата цялата програма за проектиране, обновяване и производство.
Та с две думи мисля, че долното е доста невярно, защото дозайна, качеството и продажбите на Мазда скочиха точно в средата на 2000, т.е. малко преди Форд да се оттегли. Ревволюционния мдел RX-8 също става реалност по времето когато партьорството им с Форд върви на пълни обороти. Мисля, че всички RX-8, обаче се правят в Япония.
prius 3 написа:
Мазда си го имат качеството отдавна. Дори и като бяха при Форд пак бяха по-качествените. В момента за качеството им не знам. Трябва да мине малко повече време и тогава да се разбере.
Возил съм се и съм карал Мазда 3 и само съм се возил на RX-8, но пак бих предпочел Хонда или Тойота пред Мазда, въпреки че наистина дръпнаха последните 5-10 години.