Това не само зарежда акумулатора, но може и да стартира колата, да надуе гумите, има даже лампа и USB да си заредиш телефона, ако закъсаш някъде

а това даже бих си взел в колата:

Технологията се развива. Съвременните зарядни са с импулсни захранвания... Направи сметка - един лаптоп може да има захранване 170W, което би могло да даде над 10А ток при 14-15V... С размер на зарядно за лаптоп.....ffsolutions написа:Е, вие ми скрихте шапката, честно!Аз си представях някаква по-голяма кутия, поне колко то една микровълнова, дето се вика, а то... laugh.gif ...
Второто е енергийна станция за къмпинг. Надува и матраци.Rudy написа:...
А щипките за какво са?Оги написа:Второто е енергийна станция за къмпинг. Надува и матраци.
Като си ползуваш акумулатора на колата за осветление на шатрата да можеш на другия ден да запалиш.Rudy написа:...А щипките за какво са?...
И кукли предполагам...Оги написа:Второто е енергийна станция за къмпинг. Надува и матраци.Rudy написа:...
Правете разлика между "ампери" и "амперчасове". Няма такова нещо като "зарядното е слабо за акумулатора" - ако ще и 10 000 амперчасов да е, това няма никакво значение, то ще си го зарежда. Колкото е по-голям акумулатора, толкова по-бавно ще достига до пълен заряд. Това е.Оги написа:-Щото както го дават за до 120 Ач акумулатор жиците на тез щипки нещо тънки ми се виждат.
Това изказване е меко казано невярно. Оптималния заряден ток се определя от капацитета и вида на акумулатора. За оловни акумулатори той е от порядъка 1/10 до 1/15 от капацитета. Зареждане на акумулатор с голям капацитет с много малък ток може да намали капацитета му в периода на експлоатация, тъй като само повърхностния слой на плочите влиза в реакция. А примера ти с 10000Ач акумулатор е смешен - представи си че тока му на саморазряд е 2.5 Ампера а зарядното дава 2.3А. Можеш ли да сметнеш колко 'дълго' ще се зарежда?philipp написа:Няма такова нещо като "зарядното е слабо за акумулатора" - ако ще и 10 000 амперчасов да е, това няма никакво значение, то ще си го зарежда...
http://autocom.bg/продукти/2/акумулатор ... -agm-95-ahphilipp написа:Правете разлика между "ампери" и "амперчасове". Няма такова нещо като "зарядното е слабо за акумулатора" - ако ще и 10 000 амперчасов да е, това няма никакво значение, то ще си го зарежда. Колкото е по-голям акумулатора, толкова по-бавно ще достига до пълен заряд. Това е.Оги написа:-Щото както го дават за до 120 Ач акумулатор жиците на тез щипки нещо тънки ми се виждат.
100% ви препоръчвам лидълското зарядно - не, че използвам такива устройства често, но когато ми се наложи (нали ми откраднаха акумулатора и трябваше да съживявам друг), с него нямаше никакви грижи. До човекът който повдигна темата - колко струва този акумулатор, който искаш да поддържаш жив? 150-200 лева? За чий ти е да купуваш зарядно за 200, за да спасиш акумулатор за толкова? По-добре продай акумулатора и като ти дойде време пак да караш колата си купи нов - на много по-голяма далавера ще си. И да знаеш, че нищо й няма на електрониката ако не работи. Нещата се чупят повече докато работят.
BOz,какво искаш да направиш от темата-същата като за приуса ли?Човекът ясно и точно е написал-купих си зарядно,темата е за ключ,благодаря на отзовалите се и толкова!Като искате да се дръглите намерете друго място,не опорочавайте форума!МОЛЯ ВИ!BOz написа:Може ли да дадеш за пример това "в пъти по-добро" в какво се изразява?
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 4 госта