Съвет за избор на Avensis 1 - обяви

Аватар
boqnkov_
Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d

Съвет за избор на Avensis 1 - обяви

Мнение от boqnkov_ » 03 Дек 2014 13:59

Здравейте, колеги! След като имах Авенсис 1 2.0TD предадох марката и си взех Пасат. (Не ме питайте защо направих това, защото нямам логичен отговор) blushing.gif Сега искам пак Авенсис 1, но не знам кой модел е по - като за мен... Карам повече градско (предимно къси разстояния) като веднъж в седмицата съм на извънградско. Годишно минавам не повече от 12-15 к км. Кои мотори са сполучливи? Кои имат детски болести? 2.0 TD , 2.0d4d, vvti, 4a-fe (много рядък по обявите). Ако ще е бензин, задължително ще слагам газ.

Какво ви е мнението за тези обяви?

http://www.cars.bg/c934589
http://www.cars.bg/c957090
Good drivers... just drive...

Аватар
Petar

Re: Съвет за избор на Авенсис 1 (дизел/газ) (преди/след фей

Мнение от Petar » 04 Дек 2014 10:57

boqnkov_ написа:Здравейте, колеги! След като имах Авенсис 1 2.0TD предадох марката и си взех Пасат. (Не ме питайте защо направих това, защото нямам логичен отговор) blushing.gif Сега искам пак Авенсис 1, но не знам кой модел е по - като за мен... Карам повече градско (предимно къси разстояния) като веднъж в седмицата съм на извънградско. Годишно минавам не повече от 12-15 к км. Кои мотори са сполучливи? Кои имат детски болести? 2.0 TD , 2.0d4d, vvti, 4a-fe (много рядък по обявите). Ако ще е бензин, задължително ще слагам газ.

Какво ви е мнението за тази обява?

Еми моя с двигател 4а-фе с газов инжекцион и ве4е съм му навъртел 65 хил.км. на газ без никакви проблеми .На този двигател без проблем можеш и обикновена газова да сложиш като и на 1.8 и 2.0

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Re: Съвет за избор на Авенсис 1 - обяви

Мнение от Bass_Man » 04 Дек 2014 11:18

Общо взето тези преди 2000г. са си Карини иначе казано много корави машини. След това пак не са лоши но лично аз препоръчвам d4d-та и VVTi-та след 2003-та. За такова каране бих ти препоръчал най-малкия бензин 4A-FE доказан двигател с обикновенна газова. Но и 7A-FE или 3S-FE са си много корави мотори но ще харчат малко повечко. За такова каране дизел не ти препоръчвам.

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 04 Дек 2014 11:26

Ами има 1 или 2 обяви на въпросните мотори в цялата страна. hmm.gif VVTi чета, че има някакъв филм с клапаните... Всички ли не са сполучливи за газифициране? Говорим за газ. инжекцион. От бензиновите преди VVTI само това ми хваща окото от всички обяви.

http://www.cars.bg/c949785
П.С. Обадих се и се оказа, че е 2.0 куб. ... sad.gif нещо са объркали обявата. В цяла България няма обява, която да ми хареса дори от компютъра. Май май ще отивам към vvti... sad.gif

sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif Някой няма ли за продаване читава бензинка преди фейса?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Дек 2014 11:47

boqnkov_ написа:Ами има 1 или 2 обяви на въпросните мотори в цялата страна. hmm.gif VVTi чета, че има някакъв филм с клапаните... Всички ли не са сполучливи за газифициране? Говорим за газ. инжекцион. От бензиновите преди VVTI само това ми хваща окото от всички обяви.

http://www.cars.bg/c949785
П.С. Обадих се и се оказа, че е 2.0 куб. ... sad.gif нещо са объркали обявата. В цяла България няма обява, която да ми хареса дори от компютъра. Май май ще отивам към vvti... sad.gif

sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif Някой няма ли за продаване читава бензинка преди фейса?
Ами те несамо кубиците са объркали .Този модел Авенсис от тази година няма система ESP
За VVTI следи за горенето на маслото

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 04 Дек 2014 11:58

VVTi-тата нямат никакъв проблем с клапаните!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 04 Дек 2014 11:58

boqnkov_ написа: Някой няма ли за продаване читава бензинка преди фейса?
Имаш л.с.:)!

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 04 Дек 2014 12:59

Bass_Man написа:VVTi-тата нямат никакъв проблем с клапаните!
А с какво имат проблем? Има ли нещо за което трябва да гледам с 4 очи? Варианта за чист бензин и след това аз да и сложа газ за предпочитане ли е пред кола с вече сложен инжекцион?

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 04 Дек 2014 13:17

VVTi двигателите в този период имат проблем със сегментите, D4D с маховиците, гледам че има и бензин с директно впръскване не знам дали го има за Европа въобще. Не знам точно колко е засегнат Авенсис от проблемите със сегментите но ако не е абсолютно ясно че този двигтаел не е проблемен вероятността да разбереш дали има проблем при огледа е много малка.

Относно газта ако не си сигурен че уредбата е качествена и е поставена на скоро няма никакъв смисъл от купуване на кола с инсталирана уредба. Всички компоненти стареят и се износват и ако е много стара може да се окаже че не отговаря на изискванията и много неща трябва да се сменяват.
На скоро правих профилактика на едно Ланди на кола нов внос много старо. Никога не беше сменяван филтъра на течната фаза поради неграмотния монтаж най-вероятно правен в Италия. Също така инжекторите бяха преоразмерени което не можах да коригирам и те така.
Другия вариант е да вземеш с монтирана АГУ сега понеже нямаш кеш да слагаш в момента нова но все пак да пестиш и да си караш на гас докато посъбереш някой лев.

ПС: И двата проблема се решават с 500лв до 1000лв. И след това няма проблеми повече общо взето. Но дизела за толкова малко каране не е оферта.

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 04 Дек 2014 15:18

Аз имах 2.0 TD 90 к.с. и бях мноооого доволен от нея. За 40к км само консумативи съм сменял и 2 3 биалети. Сега май клоня просто към хубава бройка, а не точно определен мотор. Може и да се завърна към добрия стар дизел 90к.с.... wink.gif

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 05 Дек 2014 08:56

Прочетох, че VVti - тата с оправения проблем със сегментите били със зелена маркировка на щеката на маслото. Вярно ли е това? Има ли смисъл да наобиколя някоя друга бройка за да потърся такава?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Дек 2014 11:02

Не е задължително/гаранция...
При гаранционния ремонт при мен смениха щеката със 'зелена' маркировка, явно да не ги объркат в сервиза (или производителя).
Но съм виждал ремонтирани авенсиси и без сменена щека (със старото ниво на маслото - така правеха ремонтите в началото на акцията).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 07 Дек 2014 20:59

Във вторник ще гледам ето тази бройка:
http://www.cars.bg/c963386

Аватар
boqnkov_

Re: Съвет за избор на Авенсис 1 (или Карина) - обяви

Мнение от boqnkov_ » 10 Дек 2014 10:38

Прегледах две бройки, и не ми харесаха. Едната имаше виене от турбото, а на другата и искаха страхотна цифра. В неделя ще погледна тези две обяви:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=897769

Тук попаднах и на друго интересно нещо, но Дупница ми е малко далече ей така за един оглед.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=897cj1

Доста четох и заключенията ми за моделите TD и d4d са следните:

d4d :
+ по - икономична
+ по - нова
+ по - мощна
+ има повече обяви в нета за коли за части д4д
- демпферен маховик
- капризна към гориво
- трудно слагане на нефабричен CD плеър
- по - скъп данък

TD :
+ няма скъп маховик
+ не е капризна за гориво
+ малък данък
+ лесен монтаж на плеър
- по - трудно намиране на части втора ръка

Carina :
+ няма детски болести и скъпи консумативи
+ цена
+ малък данък
+ обикновена газова
- ЧАСТИ ВТОРА РЪКА??? П.С. Сега виждам, че ги има повече от авенсис 1 преди фейса...

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 11 Дек 2014 12:09

Имам един въпрос: Едната кола е с табло (стрелки) от фейслифтовата. Съответно няма дисплей за часовник и термометър. Сложно ли е да се сложи оригинално старо табло за да си имам информацията от втория дисплей? Технически знам, че не е трудно, говоря за обучаване и софт.

Публикувай отговор