HELP Нещо заяжда 1-ва скорост..

Аватар
bravooo
Получена  благодарност: 1 път

HELP Нещо заяжда 1-ва скорост..

Мнение от bravooo » 18 Дек 2006 10:26

Колеги, смених съединител(феродов диск и лагер) и оттогава нещо ми заяжда 1ва скорост. Преди време ми бяха регулирали педала в ТМ Ауто понеже беше доста твърд,а мене ме болеше кракът.
Сега след смяната се сетих за това и помолих отново за реглаж.

Въпреки това проблема остана. Да не би в сервиза да са прецакали или пък да не са регулирали нещо. Нямам отзиви за този сервиз, малко насляпо действах. Казаха ми, че са сменили лагера, ама знам ли, не седях да гледам какво правят....
:help: :help:

Имал ли е някой подобно изживяване?

Corolla 1.4i 4ZZ-FE VVTI 2000g. Liftback

Аватар
bravooo

Re: HELP Нещо заяжда 1-ва скорост..

Мнение от bravooo » 19 Дек 2006 12:30

bravooo написа:Колеги, смених съединител(феродов диск и лагер) и оттогава нещо ми заяжда 1ва скорост. Преди време ми бяха регулирали педала в ТМ Ауто понеже беше доста твърд,а мене ме болеше кракът.
Сега след смяната се сетих за това и помолих отново за реглаж.

Въпреки това проблема остана. Да не би в сервиза да са прецакали или пък да не са регулирали нещо. Нямам отзиви за този сервиз, малко насляпо действах. Казаха ми, че са сменили лагера, ама знам ли, не седях да гледам какво правят....
:help: :help:

Имал ли е някой подобно изживяване?

Corolla 1.4i 4ZZ-FE VVTI 2000g. Liftback

Ееее , на никой явно не се е случвало, знаех си аз .........

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 19 Дек 2006 20:35

Няма повод да се съмняваш в лагера за трудното включване на първа скорост. Лагера щеше да "цвили" при натиснат педел на съединителя, без значение в какво положение е скоростния лост.

agent dust

Мнение от agent dust » 19 Дек 2006 21:27

а има ли регулиране на скоростния лост и задвижването на вилките? при смяна на съединител трябва да се направи и правилно регулиране на лоста - просто иди в сервиза където са ти сменяли съеднителя и направи рекламация - длъжни са да ти оправят проблема безплатно
status: за БАН

Аватар
bravooo

Мнение от bravooo » 21 Дек 2006 17:01

Thanks, за лоста не се бях сетил, междувременно пак ми регулираха педала и положението е по-добре, въпреки че пак леко заяжда..

Ще проверя и лоста за реглаж :thumbsup:

Публикувай отговор