Къде е произведена?
Къде е произведена?
Някои може ли да ми каже по номера на рамата, къде е произведена моята Тойота? Серииният номер започва с SB. Благодаря предварително.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
- slowtraveler
Ами част от вложените детайли въобще не са пипани от жълтите човечета, а са правени в някой европейски гараж и понякога сдават неочаквано багажа....
Иначе поне при мене сглобката е извършена качествено.....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Благоря и на теб. Да кажем че въпросните чати се развалят мога ли да считам че са заменяеми с такива барнати от дръпнатите biggrin.gifslowtraveler написа:Ами част от вложените детайли въобще не са пипани от жълтите човечета, а са правени в някой европейски гараж и понякога сдават неочаквано багажа....
По принцип ако е правена в Сряда би трябвало да е супер и да не ти дава никакъв проблем, включително изброените няколко стотин такива по TSB ( виж тук: http://techdoc.toyota-europe.com/tsb_cates.asp?cat=CP или тук: http://www.alldata.com/tsb/Toyota/index-issue.html ).dap написа:Благодаря и на теб за изчерпателния отговор biggrin.gif .И все пак какво съм загубил ,освен че колата не зглобена от малки дръпнати човечетаsth написа:Са !
Така че в общи линии няма от какво да се притесняваш!
Аз съм с Авенсис правен 2003 в UK. Освен скърцане на волана - има го в TSB-то и причината е калпав материал, който след това са го сменили с друг. Другото скърцане вероятно е от долния ляв държач на предното стъкло - има TSB за него във абсолютно всички модели на Toyota, вкл. и току-що произведените. Така че за сега проблемите не са от UK сглобката, а по-скоро от технологията и материалите на Toyota, използвани за съответната година.
Toyota използва собствена система за гарантиране на качеството, която работи във всичките им заводи (вкл. и UK), благодарение на което са на първите места в света по качество. Avensis, който се прави само в UK, по TUV за експлоатация 4-5 години е на 4-то място в света (виж тук: http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 2005-4-5/2 )
Освен това се твърди, че в Турция бил най-модерния завод на Toyota ( май е последния пуснат в експлоатация ), ама ние по принцип сме скептични към турсокото производство. Така че според нас в UK би трябвало да е по-добре от южната ни съседка.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2003г. (модел 2001) 3ZZ-FE
- slowtraveler
При мен единия вентилатор на радиатора е ДЕНСО, а другия БОШ (така са оригинално). И двата са с различна конструкция и не са взаимозаменяеми.dap написа: .......Да кажем че въпросните чаСти се развалят мога ли да считам че са заменяеми с такива барнати от дръпнатите biggrin.gif
Повреди ми се ел-двигателя на вентилатора БОШ и се оказа, че самото двигателче не го произвежда Bosh, а някакъв испански производител, който го беше досрамяло дори да си напише името... БОШ го нямат като резервна част, а го произвеждат само за първоначално вграждане в нов автомобил....
И тогава настава голямото клецане

400+ лева за оригинално електродвигателче на незнаен европейски производител'.....
И дръпнатите нямаха такава част. Между другото ако беше изгоряло DENSO-то щеше да ми струва под 200лв)....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Не видях точно кой каза, че турският завод е последния, че е най - модерният да, но последният не. Последният е в Чехия, където се прави Аygo- то. В момента заводът в Турция е в ремонт и реконструкция поради пускането на Auris и новият Corolla Sedan. А и другото на Corolla Verso шасито започва с NMTB, но това не означава че е правено в Турция!
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
От първата буква на рамата се познава къде е сглобена колата, независимо от нейната марка. На 50 места в този форум пише:
J - Япония
S - Англия
N - Турция
Тук става на въпрос за факти, а не за дървено философстване като: "Мисля, че мойта Тойота е дошла от ... защото е много здрава/калпава."
(не цитирам никого)
J - Япония
S - Англия
N - Турция
Тук става на въпрос за факти, а не за дървено философстване като: "Мисля, че мойта Тойота е дошла от ... защото е много здрава/калпава."
(не цитирам никого)