Каква зимна гума да сложа
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: kakva zimna guma da sloja
Не съм чел мненията от стр. 3 нататък, но искам да попитам нещо:
Как са хората с всесезонните гуми след падането на първия сняг? biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Каква е целта на въпроса конкретно?Japanese_fever написа:Не съм чел мненията от стр. 3 нататък, но искам да попитам нещо:
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Japanese_fever
Дали саимали проблеми със закъсване по пътищата? biggrin.gif
Иначе тези дето приравняват зимни и всесезонни да отидат да кажат на ралиджиите из Скандинавието, че може да карат и с всесезонни, дане си дават парите за зимни и летни!
Иначе тези дето приравняват зимни и всесезонни да отидат да кажат на ралиджиите из Скандинавието, че може да карат и с всесезонни, дане си дават парите за зимни и летни!
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Почва се с ралита и Фолмула 1, като в останалите форуми. Защо изобщо се правят такива съпоставки с нормален лек автомобил? Аз карам 70-80 хил. км с едни накладки и смятам, че стилът ми на шофиране, позволява употребата на всесезонни гуми.Иначе тези дето приравняват зимни и всесезонни да отидат да кажат на ралиджиите из Скандинавието, че може да карат и с всесезонни, дане си дават парите за зимни и летни!
Някой да каже, има ли рали автомобил, който минава 70-80 хил. км с едни накладки, та да сравняваме с какви гуми били.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

Аз живея в чужбина и зимата карам гуми със шипове..дори на лед са мн сигурни, но естествено има ли преспи по пътя няма, как да не закъсаш..между другото, знам, че в България не са разрешени, но пък бях видял в един БГ сайт да се продават..странно..
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Джапи,какъв сняг те гони!Днес около Бургас беше 14градуса,а следващите дни го дават до 20гр.
А иначе откак съм чул,че има всесезонни гуми(преди повече от 10г.)упорито си карам само с такива без проблеми.
А на Скандинавския п-ов не съм ходил(всъщност бил съм само на Балканския п-ов).

А иначе откак съм чул,че има всесезонни гуми(преди повече от 10г.)упорито си карам само с такива без проблеми.
А на Скандинавския п-ов не съм ходил(всъщност бил съм само на Балканския п-ов).
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Сигурен ли си, че си видял правилно?nebrejen написа:... гуми със шипове..... знам, че в България не са разрешени, но пък бях видял в един БГ сайт да се продават..странно..
Често тук се продават 'много северни' гуми от рода на Нокиан Хакапелита, която обаче е без шиповете (местата на шипове стоят)...
Доста време спорихме с един гумаджия, който се опитваше да ми ги пробута... Обясних му, че такива на мен не ми трябват - бяха изключително меки, и са много добри на лед и сняг(с шиповете), ама за силно отрицателни температури. А за нашия климат не са подходящи - особено на сухо са умряла работа (дори и без шиповете)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Аз съм точно с Нокиан Хакапелита 8. Но за БГ сайта ще проверя дали съм видял правилно..slowtraveler написа:Сигурен ли си, че си видял правилно?nebrejen написа:... гуми със шипове..... знам, че в България не са разрешени, но пък бях видял в един БГ сайт да се продават..странно..
Често тук се продават 'много северни' гуми от рода на Нокиан Хакапелита, която обаче е без шиповете (местата на шипове стоят)...
Доста време спорихме с един гумаджия, който се опитваше да ми ги пробута... Обясних му, че такива на мен не ми трябват - бяха изключително меки, и са много добри на лед и сняг(с шиповете), ама за силно отрицателни температури. А за нашия климат не са подходящи - особено на сухо са умряла работа (дори и без шиповете)...
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Аз си търсех преди "северни гуми" от тези които не са предвидени за шипове. В руски сайтове бях гледал тестове на такива и сравнение с конвенционалните зимни - превъзхождаха ги с много на лед и сняг. Но не намерих
. Колко години ползвате зимните гуми - т.е. колко сезона.

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм... Прав си, че в сайта се предлагат и гуми с шипове... Но не съм ползвал този търговец и не съм виждал наяве дали ги продават с шиповете, или 'адаптирани' към нашия пазар...nebrejen написа:А ето и линк:http://www.gumitebg.com/index.php?main_ ... e_season=2
Защото в 'онзи разговор' наистина се бях учудил, че тук се предлагат 'шиповани' тип гуми, ама без шиповете - видях с очите си гумите в склада им...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Japanese_fever
Аз ще карам сега 3-та зима с моите зимни. Още не съм ги сложил. По принцип ги слагам като падне темп. под нулата, а свалям на пролет като се качи до 10-15°С. Иначе аз в момента карам с всесезонни, но имам също така и зимни и ще ги сменям. А имам зимни, защото преди това карах със ултра спортни и широки гуми през лятото.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Аз мисля да ги карам не повече от 4 сезона. Но гледах, че съветват не повече от 6.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Аз пък си карам леките коли целогодишно с всесезонни и сменям предните гуми на всеки две години (старите предни слагам отзад, а старите задни отиват в кофата или подарък за някой закъсал за гуми).
Досега съм карал винаги с Goodyear Ultra Grip (различните варианти през годините). За мен по-добра зимна гума няма. Този сезон обаче ми направиха неустоима оферта за Bridgestone blizak и съответно смених марката. Надявам се да не съжелявам. По разни тестове които намерих ги хвалят много.
Toyota RAV4 AWD Hybrid