slowtraveler написа:Ами аз също мога да изровя снимки където асфалтовия път наистина е почистен, но се движиш в 'канал', където страните са по-високи от 1.5метра (и то хвърляно с ротор, а не само избутано/натрупано от снегорин)...
Да, асфалтовия път се поддържа и рядко е затворен, защото е от републиканската пътна мрежа, там рядко духа силен вятър - обикновено снега пада вертикално - като в приказка, и съответно се почиства лесно ...
Автомобилите вървят по пътя, не покрай мантинелите, нали? Ако ще и 10 метра да е снега, Петрохан е един от най-лесно преминаваемите проходи в България.
slowtraveler написа:Ама да казваш, че черен път в планината си е проходим и без почистване... Пък било то и с танк... Е малко лекомислено

Просто не си попадал като падне хубаво сняг (последните години става някъде края на Януари и Февруари... И като хвърли над 2метра сняг казваш ще си минеш спокойно? Дообре
Нека леко да си изясним кой какво е казал. Аз например казах, че зимата нееднократно съм минавал през черния път - много ми е приятен и го предпочитам. Допълних, че щом може да се мине през черния път, значи проблеми на асфалта няма как да има.
Не съм казвал, че ако е натрупал 2 метра сняг ще мога да мина. Опитът за сарказъм е меко казано неуместен. Водим разумен разговор или просто се опитваш да изкараш от десет дерета вода, че някой (аз) непременно трябва да излезе, че е идиот и то на всяка цена? Ако последното ти е целта, просто го кажи в прав текст и да приключваме. Аз не участвам в подобни "дискусии".
Ако става за въпрос, не през черен път в планината, а от паркинга зад блока ми в София е имало случай едвам едвам да излезна. Темата не е за това.
mirott написа:Филипе, след ден и половина обилен снеговалеж няма начин да се виждат мантинелите!!!
Прочети по-внимателно - имало е снеговалеж ПРЕДИ ден и половина. Снимката е "ден и половина СЛЕД обилен снеговалеж" - "след", т.е. имало го е и е приключил. Можело е да се изразя по-точно, но никога не съм бил добър по български език и литература.
Предлагам все пак да приключим темата. Всичко тръгна от там, че някой беше казал, че през Петрохан да минеш дори с най-хубави гуми е "мисия невъзможна" (заради паднали листа есента, скреж и т.н.). Продължавам да го определям като пълни глупости.