Kiki написа:BOz написа:Kiki написа:...
Разходът от момента, които стъпихме на магистралата на Нови хан до Стара Загора беше 7.45 при 130 км в час.
Дизелът е с 1.5 л по-малко.
Това не е възможно.
330хд-то ми при 130км/ч харчи точно 6.5/100 в тази посока.
Приуса е горе долу 6/100 при тази скорост. Все едно стандартен 1.9 дизелов двигател, но с ръчна кутия.
2.0 дизел с автомат (хидравличен) с тази скорост отива над 7/100.
Не, че нещо, ама разхода на автомобила ми е хоби да го кажем. Няма нито един път, който да не засеча на колонка колко ми харчи колата, която карам. И просто казвам реалността.

Моят дизел пък, с тази скорост харчи 5.7/100. Не знам колко харчи твоят Приус, но този на който се возих показа 7.45

Да започна с този въпрос - твоя дизел автомат ли е?
Както казах фен съм на темата разход. Засичам абсолютно всяко зареждане. Абсолютно всяко пътуване, абсолютно всеки резервоар и чинно си записвам всичко.
Няма автоматичен дизел, освен ако не е с роботизирана скоростна кутия, който при 130км/ч да даде 5.7/100.
Както и няма Приус, който да даде 7.5/100 при тази скорост.
Не казвам, че не си го яидял. Може и да е истина.
Ако е истина, то това е много частен случай. Примерно вятъра през цялото време може да е бил насрещен. А един такъв външен фактор може както да ти качи разхода с 50%, също така и да ти го свали с 50%. За това не си прави набързо изводите.
п.п. Не мисля, че темата е за катинар. Колегата stoyankirov нещо много остро го дава, за което има вина.
Важното е да си пишем спокойно и да споделяме. Това е важно.
Ето, колегата е споделил някакво наблюдение, казал го е.
Както и аз казвам реалните наблюдения и възможни причини за разминаванията.
Докато не заредиш поне 10 резервоара на една кола, не знаеш колко харчи реално.
Иначе статистическата грешка може да е много голяма и след това ходи доказвай, че не е така.
Поздрави.