Каква зимна гума да сложа
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: kakva zimna guma da sloja
Относно подобна схема - на времето пробвах подобен вариант с всесезонни гуми (GoodYear Vector 3).....
Зимата бяха добре, но лятото бе ужас - лигаво поведение, и свършваха за под 30х.км....
От тогава въртя зимни и летни...
С летните врътвам над 75х.км, а зимните също са в добра кондиция над 30х.км...
Т.е. с два комплекта гуми врътвам над 100х.км, докато при използване само на един тип всесезонни гуми бих сменил 4 комплекта...
Това като икономика... А предимството на използване на правилата гума за дадените условия мисля няма нужда от коментар...
Зимата бяха добре, но лятото бе ужас - лигаво поведение, и свършваха за под 30х.км....
От тогава въртя зимни и летни...
С летните врътвам над 75х.км, а зимните също са в добра кондиция над 30х.км...
Т.е. с два комплекта гуми врътвам над 100х.км, докато при използване само на един тип всесезонни гуми бих сменил 4 комплекта...
Това като икономика... А предимството на използване на правилата гума за дадените условия мисля няма нужда от коментар...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Два комплекта 100х, обаче дели на две - все едно 50х с комплект гуми. С всесезонки не е непостижимо. Но да, аз лично бих ги сменил до 30х или на две години. И така и ще правя.
-
някой да пише нещо за NEXEN заслужава ли си да пробвам
Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Може също да пробваш GENERAL Altimax Arctic, но не знам дали ги има при вас.
Моите са чешко производство и съм много доволен вече 3-та зима, а и не бяха скъпи.
General са под шапката на Мichelin, но все пак са им евтината марка.
Моите са чешко производство и съм много доволен вече 3-та зима, а и не бяха скъпи.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Може и да бъркам но General нямат нищо общо с Michelin групата. По скоро да са свързани с Continental biggrin.gif .Japanese_fever написа:Може също да пробваш GENERAL Altimax Arctic, но не знам дали ги има при вас.
Поздрави
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
За парите са си добри.djemal danga написа:някой да пише нещо за NEXEN заслужава ли си да пробвам
Но щом търсиш евтина гума, то разумния избор би бил Барум Поларис 3. Взимаш тази гума и имаш качеството на най-скъпите такива.
И не слушай другите, които ще ти кажат, че не е така. Рекламата си е свършила добре работата.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
dap написа:
Може и да бъркам но General нямат нищо общо с Michelin групата. По скоро да са свързани с Continental biggrin.gif .
Поздрави
Да, прав си.
Моя грешка - Continental, а не Michelin.
Но са си евтини гуми де. Малко се пързалят на мокро. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- Georgepetrov137
Имам Мишелин алпин А4 от 4 сезона и засега само суперлативи, грайферът почти не е мръднал.
Иначе за бюджетен вариант и аз препоръчвам Ласа-та.
Иначе за бюджетен вариант и аз препоръчвам Ласа-та.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Като бюджетен вариант едва ли има от Мишлен по-добри. Таз гума няма износване. Може да струва пари но за километража, който минава единица пробег е с 20-30 % по-евтин на тез гуми. Освен това не е като да е без качества.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Например в Германия, това животно всесезонна гума не живее.
Нарочно съм гледал по магазини и сервизи дали предлагат такива гуми, но никъде не видях.
Интересно, че почти всички големи производители ги правят, но изглежда магазините ги доставят само по поръчка от клиент.
И аз веднъж си взех едни всесезонни гуми "Нокиан". На един Пасат ги карах една зима и след това лятото заминаха.
Както казва Слоу, никаква икономическа изгода.
Нарочно съм гледал по магазини и сервизи дали предлагат такива гуми, но никъде не видях.
Интересно, че почти всички големи производители ги правят, но изглежда магазините ги доставят само по поръчка от клиент.
И аз веднъж си взех едни всесезонни гуми "Нокиан". На един Пасат ги карах една зима и след това лятото заминаха.
Както казва Слоу, никаква икономическа изгода.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Аз за равчето си поръчах yokohama v902. На авенсиса си взех такива миналата година и си газих в снега без проблем , много съм доволен.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Добре, че не разчиташ на 4х4iovkito написа:Аз за равчето си поръчах yokohama v902. На авенсиса си взех такива миналата година и си газих в снега без проблем , много съм доволен.

Миналата година се наложи да сложа късно зимните гуми на Кашкая - след като бе паднал снега... Чак след помощта от преминаващи успях да се измъкна от един заледен участък с навят сняг върху него - Кашкая почти бе легнал на под, като спокойно си буксуваше с летните галошки..... Половин час след това със зимните гуми спокойно си маневрирах на същото място все едно никога не е имало проблем (че и разбих/утъпках преспите наоколо)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Вчера, в голямата тарапана в гумаджийниците, сложих на колата /автоматик/ на дъщерята зимни Фалкен. Нямам инфо за тях, но били японски и четох добри отзиви.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Сигурно си прав,колега.Ама зависи какъв ти е бюджетаОги написа:Като бюджетен вариант едва ли има от Мишлен по-добри. Таз гума няма износване. Може да струва пари но за километража, който минава единица пробег е с 20-30 % по-евтин на тез гуми. Освен това не е като да е без качества.

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Аз пак си разчитам на него , но не съм си и помислял да не слагам зимни гуми. Иначе доста хора си мислят , че като карат 4х4 са безсмъртни зимата и най-много катастрофи виждам точно с джипове в дърветата. Масово те хвърчат + някое bmw .slowtraveler написа: Добре, че не разчиташ на 4х4![]()
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007