[Видео] - От какво е звукът ?
- Lakokara4a
Re: ВИДЕОКЛИП- От какво е звука?
Е клипа в тази тема е мой, аз съм го правил. Не може да не съм го гледал
За твоя звук сязам представа,, аз като смених тези неща е било нещо от тях. Те говореха, че може и от турбина да е и всъщност е възможно. Аз я чувам моята от окколо 1800 оборота. Не знам трябва ли, но чувам едно виене. Както съм казвал и преди - това ми е първата дизеловда кола и не й разбирам много.

Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
колега,моя звук се чува само при потегляне на ниски обороти.А иначе турбината и моята се чува на около 1800 оборота.99% съм сигурен че не е от от ролки и ремъци.Lakokara4a написа:Е клипа в тази тема е мой, аз съм го правил. Не може да не съм го гледалЗа твоя звук сязам представа,, аз като смених тези неща е било нещо от тях. Те говореха, че може и от турбина да е и всъщност е възможно. Аз я чувам моята от окколо 1800 оборота. Не знам трябва ли, но чувам едно виене. Както съм казвал и преди - това ми е първата дизеловда кола и не й разбирам много.
- Lakokara4a
Аз пак го чух звука
Не е толкива често колкото преди, но пак се появи. Но съм почти сигурен, че е нещо от сменените неща, защото има разлика от преди. Рядко, но го има и сега!

Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
Звукът се появява когато пуснеш парното до край на топло,значи нещо от там е.цяло лято не се чуваше.Lakokara4a написа:Аз пак го чух звукаНе е толкива често колкото преди, но пак се появи. Но съм почти сигурен, че е нещо от сменените неща, защото има разлика от преди. Рядко, но го има и сега!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Написано на втора страница на 19-ти ноември 2013-та.Japanese_fever написа:Дане е от вентилаторът/компресорът на климатика, той издава понякога такива шумове?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
ако е от вентилаторът като пусна климатика на студено щеше да се чува.а звукът се чува когато усиля парното на топло.Japanese_fever написа:Написано на втора страница на 19-ти ноември 2013-та.Japanese_fever написа:Дане е от вентилаторът/компресорът на климатика, той издава понякога такива шумове?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Ами явно е вентилатора на парното. Толкова ли беше трудно да започнеш от там? 

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
има логика да е от там но без да съм пуснал вентилатор го прави.само завъртам копчето на топло и хоп звукът е на лице.Japanese_fever написа:Ами явно е вентилатора на парното. Толкова ли беше трудно да започнеш от там?
Този звук е от едното моторче на климатроника което смесва топлият и студеният въздух за да направи зададената температура.peichodj написа:има логика да е от там но без да съм пуснал вентилатор го прави.само завъртам копчето на топло и хоп звукът е на лице.Japanese_fever написа:Ами явно е вентилатора на парното. Толкова ли беше трудно да започнеш от там?
И аз го имах този проблем но го реших.Има три писти които се износват и не могат да подадат правилна посока на моторчето и то постоянно търси положение.Пистите са графитени могат да се оправят но най добре е да се смени модулчето.На много лошо място е но се оправя.Мога да помогна ако е необходимо.
Това вече е друго нещо.Колега дай малко инфо за това моторче има ли го като резервна част по магазините и къде да го търся в колатаshterev написа:Този звук е от едното моторче на климатроника което смесва топлият и студеният въздух за да направи зададената температура.peichodj написа:има логика да е от там но без да съм пуснал вентилатор го прави.само завъртам копчето на топло и хоп звукът е на лице.Japanese_fever написа:Ами явно е вентилатора на парното. Толкова ли беше трудно да започнеш от там?
И аз го имах този проблем но го реших.Има три писти които се износват и не могат да подадат правилна посока на моторчето и то постоянно търси положение.Пистите са графитени могат да се оправят но най добре е да се смени модулчето.На много лошо място е но се оправя.Мога да помогна ако е необходимо.
Звукът не е от вентилатора а от моторчето което смесва топлият и студеният въздух.Дори да е спрян вентилатора пак ще го има.Пак казвам графитните писти са повредени и клапата не може да се позиционира правилно и постоянно търси място затова и се чува.
В Тойота това моторче струва 240лв. а другото 260лв./другото е за клапата която насочва въздуха нагоре надолу и насреща/.Във форума има един Форевър от Варна и може да го достави за 120лв но аз го взех от автоморга за 20лв и го монтирах .Нещата се оправиха и досадният звук спря.
Маха се жабката и долу в ляво на барчето с парното се намира първото и проблемно моторче което е захванато с две рапидки.Второто е на много трудно място и за целта се сваля вентилатора,компютъра ,разни букси и др..Та въпросното моторче е в комплект с едно краче което командва клапата.Като се разглоби на части прословутото моторче може да се ремонтира като износените писти се намазват с графитена паста и се оставя да изсъхне дори се изпича на лампа но става много сложно.
Дано да съм бил полезен но гарантирам че звукът идва от там.
В Тойота това моторче струва 240лв. а другото 260лв./другото е за клапата която насочва въздуха нагоре надолу и насреща/.Във форума има един Форевър от Варна и може да го достави за 120лв но аз го взех от автоморга за 20лв и го монтирах .Нещата се оправиха и досадният звук спря.
Маха се жабката и долу в ляво на барчето с парното се намира първото и проблемно моторче което е захванато с две рапидки.Второто е на много трудно място и за целта се сваля вентилатора,компютъра ,разни букси и др..Та въпросното моторче е в комплект с едно краче което командва клапата.Като се разглоби на части прословутото моторче може да се ремонтира като износените писти се намазват с графитена паста и се оставя да изсъхне дори се изпича на лампа но става много сложно.
мерси колега за обяснението но последно да те питам.От кое моторче идва звукът,че не разбрах-това зад жабката или това на трудното място?shterev написа:Звукът не е от вентилатора а от моторчето което смесва топлият и студеният въздух.Дори да е спрян вентилатора пак ще го има.Пак казвам графитните писти са повредени и клапата не може да се позиционира правилно и постоянно търси място затова и се чува.
И двете са зад жабката.Едното по-долу и е по-лесното/от него се чува звукът/а другото е по-високо и на трудно място- него не пипай.
Мерси колега бъди жив и здравshterev написа:И двете са зад жабката.Едното по-долу и е по-лесното/от него се чува звукът/а другото е по-високо и на трудно място- него не пипай.

За много години колеги, здраве и безаварийни километри!
Някой има ли напредък в решаването на проблема от темата. Както по-преди съм споделял, при мен звука е същия, като от клипчето на Lakokara4a. Беше спрял лятото, но края на Август пак се появи още по-чест и силен. И за новата година стана съвсем мазало. Светнаха едни чекове, едни пушеци се разлетяха от ауспуха. УЖАС. Четох по-горе предположения за вентилатори и т.н. ... това идва от двигателя и е съвсем сериозен проблем. Със сигурност съм проверил, че не идва от турбото, ролки, ремъци, водна помпа, други прекачени агрегати, надали е и от Горивната помпа за високо налягане, да не говорим за горивния филтър. Така като гледам остава де е нещо от системата за циркулиране на изгорелите газове .. не знам. При мене започна да няма мощност след 2500 оборота и днес на магистралата след светване на чек-контрола се изключи напълно педала на газта. Освободих от скорост и колата остана на обороти, отбих в страни и спрях. Плътен бял пушек излизаше от ауспуха и когато помиришеш - режеше като от кислелина. Не удряше на антифриз, но паниката е гояляма работа. Дали е правила регенерация... изгасих я и запалих пак, следа от пушек нямаше, прибрах се и сега умувам. Не знам звука и видимите ми проблеми дали са свързани, но с нарастването на единия се появи и другия ... to be continued.
Някой има ли напредък в решаването на проблема от темата. Както по-преди съм споделял, при мен звука е същия, като от клипчето на Lakokara4a. Беше спрял лятото, но края на Август пак се появи още по-чест и силен. И за новата година стана съвсем мазало. Светнаха едни чекове, едни пушеци се разлетяха от ауспуха. УЖАС. Четох по-горе предположения за вентилатори и т.н. ... това идва от двигателя и е съвсем сериозен проблем. Със сигурност съм проверил, че не идва от турбото, ролки, ремъци, водна помпа, други прекачени агрегати, надали е и от Горивната помпа за високо налягане, да не говорим за горивния филтър. Така като гледам остава де е нещо от системата за циркулиране на изгорелите газове .. не знам. При мене започна да няма мощност след 2500 оборота и днес на магистралата след светване на чек-контрола се изключи напълно педала на газта. Освободих от скорост и колата остана на обороти, отбих в страни и спрях. Плътен бял пушек излизаше от ауспуха и когато помиришеш - режеше като от кислелина. Не удряше на антифриз, но паниката е гояляма работа. Дали е правила регенерация... изгасих я и запалих пак, следа от пушек нямаше, прибрах се и сега умувам. Не знам звука и видимите ми проблеми дали са свързани, но с нарастването на единия се появи и другия ... to be continued.