Моля за съвет и мение за Toyota Corolla Verso 1,8 автоматик
Моля за съвет и мение за Toyota Corolla Verso 1,8 автоматик
Здравейте ,
Моля за съвет и мение за Toyota Corolla Verso 1,8 автоматик.
Решил съм да сменям ЦР-вето с такава 7 местна Тойота.
Интересувам се какви са стандартните проблеми за модела . Какви са слабите места ?Има ли проблема с автоматичната кутия или с този 1.8 двигател - а ангренаж или с верига е , гори ли масло и т.н. ?Понася ли слагането на газов инжекцион ?Има ли проблеми с клапаните като някои от хондите ?
Какъв разход да очаквам от този автоматик на газ или на бензин градско/извънградско ?
Колко излиза обслужването на автоматичната кутия - какво и колко се сменя?
Благодаря
Интересувам се какви са стандартните проблеми за модела . Какви са слабите места ?Има ли проблема с автоматичната кутия или с този 1.8 двигател - а ангренаж или с верига е , гори ли масло и т.н. ?Понася ли слагането на газов инжекцион ?Има ли проблеми с клапаните като някои от хондите ?
Какъв разход да очаквам от този автоматик на газ или на бензин градско/извънградско ?
Благодаря
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Re: Моля за съвет и мение за Toyota Corolla Verso 1,8 автома
Колега, преди време и аз минах по този път. Ако използваш търсачката, ще видиш, че за всички поставени от теб въпроси има теми. Успех с избора!
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

По темата наистина вече е писано, можеш да потърсиш. На кратко мога да ти кажа личните ми впечатления от 3 броя такива коли произведени в периода 2008-2009 1.8 VVT-i 129 к.с., само че с ръчна скоростна кутия, които ги търкаляхме като служебни 5 години. Като недостатък мога да отбележа големият радиус на завиване, неудобен втори ред седалки и почти неизползваем трети ред седалки (освен от малки деца). Иначе за тези 5 години абсолютно никакви проблеми. Двигателят е сякаш малко по-шумен във високите обороти, но не е дразнещо.stm написа:Здравейте ,
Благодаря
За автоматика, ако е обикновен не би трябвало да има проблеми. Ако е ММТ - има вече много писано по форума, по-добре избягвай.
ЗА АГУ също не мога да ти помогна - тук чета във форума, че се газифицира успешно този двигател, но пък и не знам някой да се е похвалил, че е минал 100 -150 хил. на газ...
Ако имаш възможност търси от последните години на производство (2008-2009), само че в момента ако пуснеш една търсачка, такива коли за продажба няма. Сам можеш да си направиш изводите. А иначе дизелови огризки нов внос от Италия има колкото искаш...

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Corolla Verso са само с MMT. Аз не бих се набутал с такава. Напиши в търсачката ММТ.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Хонда да смениш с Тойота...
Мое лично мнение и съвет-поразгледай за Стрийм на Хонда. Ако искаш 7 места.
Моето впечатление от точно такова Версо, но с ръчна скоростна кутия:
1. Много удобни седалки. Не съм съгласен с мнението на колегата отгоре за втория ред - когато третия ред седалки са свалени, а втория ред са дръпнати максимално назад, отзад е много широко и приятно. Просто този трети ред седалки е неизползваем за ежедневна употреба - върши работа за някакви пикници с много хора от дъжд на вятър. Ако третият ред са вдигнати и се използват, по принуда буташ втория ред напред и наистина на втори ред става леко тясно, но чак неудобно не е. На ширина при втори ред си има достатъчно пространство за детско столче и двама възрастни. За трима възрастни е напълно без проблем;
2. Двигателят е достатъчно мощен за тази кола;
3. Споделям мнението за радиуса на завоя - колата не е достатъчно маневрена за размерите си. Свиква се. Ако не се завираш по много забутани тесни квартални улички, няма проблем. Поне няма да чупи карета често
4. Удобна е за ремонти - двигателят само привидно е "натъпкан". За всяко нещо си има удобен подход за работа. Задължително трябва канал обаче - до някои неща има достъп само отдолу;
5. Не е много тиха в сравнение с други от този клас. На мен обаче шума от този конкретен двигател ми харесва - приятен е. А и ако сравнявам с Лада, все едно съм в шумоизолирана зала на звукозаписно студио
6. С паркирането проблеми аз лично нямам. Колата с дизайна леко лъже визуално отвън, че е по-дълга, отколкото е.
Като цяло - определено не е мислена за градска кола, но и за такава става. Не тънеш в екстри и лукс, но е достатъчно приятно и няма какво да те дразни. В общи линии автомобил за неразглезени и слабо претенциозни купувачи. Тя и цената е оформена като за такива.
По въпросите ти - с верига е. Проблеми ще имаш като с всяка кола. Някакви стари серии са имали проблеми с маслото - писано е много във форума, но е малко вероятно да попаднеш точно на такава след като вече са минали 10-12 години откакто проблема се е появил. Няма да имаш проблеми да сложиш газов инжекцион, не че аз съм сложил, за да давам детайли де. Разходът на бензин при ръчна ск. кутия е 8 (пестеливо), 10 (нормално каране) или 12 (нервно) градско и около 6-7 извънградско нормално каране. Аз извън града избягвам да настъпвам колите, които карам, и затова не съм тествал разхода, но предполагам, че ще удари стойностите на градското. При каране на газ можеш да сложиш 1 до 2 литра отгоре на тези стойности. Дали и колко вдига заради автоматика - не знам.
1. Много удобни седалки. Не съм съгласен с мнението на колегата отгоре за втория ред - когато третия ред седалки са свалени, а втория ред са дръпнати максимално назад, отзад е много широко и приятно. Просто този трети ред седалки е неизползваем за ежедневна употреба - върши работа за някакви пикници с много хора от дъжд на вятър. Ако третият ред са вдигнати и се използват, по принуда буташ втория ред напред и наистина на втори ред става леко тясно, но чак неудобно не е. На ширина при втори ред си има достатъчно пространство за детско столче и двама възрастни. За трима възрастни е напълно без проблем;
2. Двигателят е достатъчно мощен за тази кола;
3. Споделям мнението за радиуса на завоя - колата не е достатъчно маневрена за размерите си. Свиква се. Ако не се завираш по много забутани тесни квартални улички, няма проблем. Поне няма да чупи карета често

4. Удобна е за ремонти - двигателят само привидно е "натъпкан". За всяко нещо си има удобен подход за работа. Задължително трябва канал обаче - до някои неща има достъп само отдолу;
5. Не е много тиха в сравнение с други от този клас. На мен обаче шума от този конкретен двигател ми харесва - приятен е. А и ако сравнявам с Лада, все едно съм в шумоизолирана зала на звукозаписно студио

6. С паркирането проблеми аз лично нямам. Колата с дизайна леко лъже визуално отвън, че е по-дълга, отколкото е.
Като цяло - определено не е мислена за градска кола, но и за такава става. Не тънеш в екстри и лукс, но е достатъчно приятно и няма какво да те дразни. В общи линии автомобил за неразглезени и слабо претенциозни купувачи. Тя и цената е оформена като за такива.
По въпросите ти - с верига е. Проблеми ще имаш като с всяка кола. Някакви стари серии са имали проблеми с маслото - писано е много във форума, но е малко вероятно да попаднеш точно на такава след като вече са минали 10-12 години откакто проблема се е появил. Няма да имаш проблеми да сложиш газов инжекцион, не че аз съм сложил, за да давам детайли де. Разходът на бензин при ръчна ск. кутия е 8 (пестеливо), 10 (нормално каране) или 12 (нервно) градско и около 6-7 извънградско нормално каране. Аз извън града избягвам да настъпвам колите, които карам, и затова не съм тествал разхода, но предполагам, че ще удари стойностите на градското. При каране на газ можеш да сложиш 1 до 2 литра отгоре на тези стойности. Дали и колко вдига заради автоматика - не знам.
Според мен седалките са удобни за шофьора и пътника до него. За тези, които се возят зад тях имат чувството, че са седнали на пейка. Може и да не си го усетил, защото едва ли си се возил на дълъг път в собствената си кола, защото караш. biggrin.gifphilipp написа:Моето впечатление от точно такова Версо, но с ръчна скоростна кутия:
Иначе място има, нямах предвид, че е тясно. Може би поради факта, че са 3 отделни седалки, които могат независимо да се местят напред-назад някак си на дълъг път изморяват. (сравнявам ги с моята Корола Е12 и със следващото Версо 2012г.) И това не е само мое наблюдение, а и на всички които са се возили на дълъг път.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Повече от 2 часа не съм се возил и не да дълъг път, а обикаляне градско, но се чувствах доста комфортно.
-
К20 двигателя на Хонда няма аналог според мен от тези години при която и да е марка автомобили. Здрав е върви добре и харчи каквото му се полага.....mirott написа:Хонда да смениш с Тойота...
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
И аз това мисля. Даже 1.7 ( D17) Стрийм със 125 коня върви много по-добре от Версо! Единствения минус е, че на фейслифта са сложили 6 места-що така са решили...!
А за К20 няма наистина аналог! Много еластичен, пъргав и икономичен! Разхода зависи единствено от това в каква Хонда е сложен...
А за К20 няма наистина аналог! Много еластичен, пъргав и икономичен! Разхода зависи единствено от това в каква Хонда е сложен...
-
D17 единственото му предимство е че е прост и дотам, слаабичък идва за купето на Стриима.
Трябва си К20, след което се преправят рани неща гепи се една глава от TypeR Сивик и К20 може и да отлети на едни 190-200 коня....
Трябва си К20, след което се преправят рани неща гепи се една глава от TypeR Сивик и К20 може и да отлети на едни 190-200 коня....

ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC