мехаННика написа:... От възникването на проблема с маслото контрамерките са минали през няколко етапа, за които не вярвам да ти е рапортувано. Доколкото мога споделям с форума а ти ме оспорваш защото си говорил с мениджър преди 8 години.Тойота не са цвете за мирисане, но има неща които по форумите пристигат когато вече е късно и много хора които са ги пропуснали, повлияни от подобни форуми. Сполай ви на форума..
Ами щом сервиза не си върши работата и да обяснява ясно какви са възможностите. сме принудени да се информираме по форумите - по-добре късно отколкото никога...
Сега гледам какво съм писал в този форум преди 8 години (Май 2006г):
Тойота потвърдиха гаранция до 150х.км на тези проблемни двигатели....
Сега чакам да докарат частите и да ги сменят по гаранция.
От 2 месеца Тойота смятат, че най-накрая са открили начин да се борят със запичането на сегменти, което се получавало от прекалено загряване на зони от буталото.
Затова по думите им ще сменят: сегменти, бутала (нов модел с допълнителни маслени канали и отвори за по-добро охлаждане на буталото), щека за масло.
След ремонта в картера ще се долива с 0.5л масло повече от указаното в книжката. Затова се сменя и щеката.
Като приключи ремонта - ще върна първоначални впечатления.
Ако някой е минал през процедурата - да пише.
Та не ми е съвсем ясна позицията ти - споделям информация от първо лице.... Споделям какво са ми казали в официалния сервиз... Споделям, че НИКОГА, и по НИКАКЪВ ПОВОД официалния представител не ми е предлагал да смени шорт блок ( и то въпреки прекия ми въпрос към сервиза защо в БГ не се сменя шорт блок)...
А ти казваш, че имаш съвсем друга информация, несъвпадаща с изпитаното на свой гръб - добре...
Какъв извод да си направя? За мен логичните тълкувания са:
1. Възможно е информацията ти е неточна (не съм 100% убеден, че е неточна, и затова продължавам дискусията )
2. Между 2006г(ремонта) и края на 2008г(когато продадох автомобила) е имало допълнителна акция за смяна на шорт-блок, за която не съм бил уведомен от сервиза.
3. Официалния сервиз пази в тайна и то само за избрани клиенти смяна на шорт блок на проблемните детайли като ме е подвел, сменяйки само изброените по-горе детайли...
4. Тойота изведнъж е увеличила срока на сервизната кампания, която по мое време бе 150х.км/5г, като на стари автомобили изведнъж е започнала да сменя шорт блок...
Та така колега - надявам се все пак да ни осветлиш доколкото е възможно къде е истината, за да не се налага с голямо закъснение да се информираме от форума...
Също така ако има колеги, преминали през процедурите моля да споделят...