Нов Ярис - свирещи звуци
Нов Ярис - свирещи звуци
Мнение от XerX » 30 Сеп 2014 19:52
Имам Ярис на 1 година вече. Не помня от кога го има този проблем - след като се покара колата 30 мин поне започват едни тихи свирещи звуци, при движение с ниска скорост както и при спряло положение ако завъртя леко волана. Наскоро като ходих да сменям консумативите им казах да погледнат това нещо, но вероятно не е била "загряла" и такива звуци нямаше. Изказаха предположение, че е от гумите. Обаче тези шумове ги прави и със зимните (BFGoodrich) и летните (Michelin). Зимните бяха подарък към колата. Мисля да отида утре примерно след като я покарам и да чуят за какво става въпрос. Ако се окаже от гумите наистина мога ли претендирам за тяхната смяна с нови (включително и за зимните)? Все пак не мисля, че е нормално нов автомобил да издава каквито и да е звуци.
Друго нещо, което ме дразни е че вратите не се затварят леко, особено багажника. Така ли е и при вас? Един колега наскоро си купи Авенсис 2006 г. и при него със съвсем леко побутване си се затваря всичко... Започвам да си мисля, че са ми продали дефектна кола.
XerX
Kiki
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Нов Ярис - свирещи звуци
Мнение от iovkito » 30 Сеп 2014 22:13
Останах силно изненадан , когато видях , че вратите на Рав4-ката не се регулират. Задните ми трябва да се блъснат по-силно , за да се затворят , нищо общо с тези на авенсиса .Kiki написа: Колкото до вратите, те се регулират и се оправят.

Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- scooby doo
- Автомобил: Тойота Ярис XP13 1,33 CVT 2012
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Мнение от scooby doo » 30 Сеп 2014 22:47
Относно свиренето щом е и при леко навит волан да не би да е нещо от помпата на сервото!Може нещо лагер на динамо или водна помпа,щом почва след 30мин.Не ми се вярва да е от гуми щом го прави и с летни и със зимни...Нали е гаранционна-мрънкай им в Тойота да си я оправят!
А за вратите-при нашата са ОК,затварят се леко.Може би трябва просто реглаж...,но пък кола на една година...за какво качество говорим?!
Какво ниво на оборудване е колата?Ако е базова може би е спестено доста от шумоизолация...

scooby doo
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 01 Окт 2014 06:41

nowyaris
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение от мехаННика » 01 Окт 2014 10:00
Всъщност не е. Чисто електрически е. Шум от гуми не може да има при спрял автомобил, логично. Трябва лично да демонстрираш какво те притеснява, а не само голи твърдения.nowyaris написа:Все си мислех че е електрохидравличен усилвател
мехаННика
-
Мнение от nowyaris » 01 Окт 2014 10:44
Добре,Майсторе,дай да не издребняваме.Аз от моя Ярис вече 7 години нямам оплакване.Колегата ако нещо го притеснява нека те потърси,все ми е тая laugh.gif .Аз не съм професионален автомонтьор,ама не смятам че на колата на колегата,не моята, и има нещо (сериозно).Просто всеки иска да даде 20 хилки,а да кара британска поръчкова.От Ярис-толкова.Хубавите съм ги изброил по-горе.мехаННика написа:Всъщност не е. Чисто електрически е. Шум от гуми не може да има при спрял автомобил, логично. Трябва лично да демонстрираш какво те притеснява, а не само голи твърдения.nowyaris написа:Все си мислех че е електрохидравличен усилвател
nowyaris
мехаННика
- scooby doo
- Автомобил: Тойота Ярис XP13 1,33 CVT 2012
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Мнение от scooby doo » 01 Окт 2014 21:56
scooby doo
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 02 Окт 2014 03:23
Напълно подкрепям.мехаННика написа: Шум от гуми не може да има при спрял автомобил, логично. Трябва лично да демонстрираш какво те притеснява, а не само голи твърдения.
Отделно да се сравнява как се затварят вратите на Ярис и на Авенсис е смехотворно. Все пак Авенсиса е съвсем друг клас кола и на друга цена. Нали не очакваш и на Яриса варите да се затварят като на Авенсиса?
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Мнение от XerX » 03 Окт 2014 12:31
XerX
-
Мнение от nowyaris » 03 Окт 2014 13:48
Във Вторник вечерта си писал че в Сряда ще ходиш в сервиза на Тойота да ги питаш.Ако си ходил това с торбата и Москвича на тях е трябвало да го кажеш,не на нас.Отделно дето споделяш проблеми с една практически напълно безпроблемна кола след едногодишна експлоатация,която само ти си знаеш каква е била.Трябва човек да е доста зле с техническата грамотност за да разбере че са му пробутали дефектна кола чак след една година експлоатация.Пък в тоз Форум конкретно всички смеXerX написа:Очаквам като съм дал 1 торба пари всичко да е както трябва, а не да тропа, да скърца и да затварям вратите като на москвич. А иначе сравних с тоя Авенсис, но той не е нов, 2006-та година от Италия. И до са не са го разбили. Това са едни глупави врати в крайна сметка, не виждам какво толкова сложно да се затварят нормално. Глупостта с "Ролс-Ройс" и "Майбаха" можеше да си я спестите. Аз не очаквам да е такава. Очаквам като съм я взел нова да няма проблеми и да не ми пробутват дефектна кола. Или може би това е нивото на Тойота?
наясно с нивото на Тойота.Като се замисля и по целия свят са наясно с нивото на марката.Пожелавам ти успех

ПП.Или си използвал за Яриса не торба,а торбичка,или са ти били прекалено дребни коп'юрите.
nowyaris
Мнение от XerX » 03 Окт 2014 18:13
Понеже по-нагоре доста я принизи и това ме афектира. Не можах да отида тогава, защото излезе възможност да отида на мач на любимия отбор.nowyaris написа: Пък в тоз Форум конкретно всички сме
наясно с нивото на Тойота.Като се замисля и по целия свят са наясно с нивото на марката.Пожелавам ти успех![]()
Ще запиша час и ще споделя какво е станало. Надявам се да не се стига до връщане на автомобила тъй като много ми харесва, особено като дизайн.
nowyaris написа: ПП.Или си използвал за Яриса не торба,а торбичка,или са ти били прекалено дребни коп'юрите.

XerX
iovkito
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
Мнение от didak » 04 Окт 2014 18:44
За конкретния проблем със сигурност мога да кажа две неща:
- това не е характерен за модел бъг, дори напротив, за първи път чувам за такъв проблем.
- ако събереш достатъчно точна статистика на заболяването - кога, как, всеки път ли, кога евентуално не се случва и т.н.
проблемът ще бъде решен и ще си свиркаш доволен от колата, а тези приказки за връщане... релакс, ще се оправят нещата.
didak
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru