Тойота корола версо 2002
Тойота корола версо 2002
Здравейте, имам Тойота корола версо 2.0 D4D 90к.с 2002г. започва да гори маслото след 2800 километра много рязко между 500 и литър. До тези километри няма никакви проблеми. Пробвал съм с две различни масла едното Mobil 5W40 и Wuerth 10W40 и при двете резулта е еднакъв. Интересува ме някой е имал такъв проблем и евентуално решение?
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Тойота корола версо 2002
Вече на няколко глави ми се случва да видя извадени гумички на клапаните, при това 8-10 от всичките 16. Това е една възможна причина. Предполагам говорим за двигател 1CD.
Да за същият мотор става въпрос. Но ако е това проблема няма ли да окаже влияние още след смяната на маслото? Между другото в момента съм сложил присадка на LIQUI MOLY Visko Stabil и ще пробвам дали ще има някакъв ефект.
-
и аз имам същата и мойта харчеше 3л. на 10000км.Закарах я при един майстор още като я видя каза че този модел страда от износване дивтунки на дюзите.Като се износят влиза масло в дюзите и така го харчи.nobodyy написа:Да за същият мотор става въпрос. Но ако е това проблема няма ли да окаже влияние още след смяната на маслото? Между другото в момента съм сложил присадка на LIQUI MOLY Visko Stabil и ще пробвам дали ще има някакъв ефект.
-
След посещението ми в сервиз, казаха че ако е от дефтунгите трябва да има допълнителен шум от двигателя, а такъв при мене няма. Но откакто сложих присадката за фискозитета, вече 400 км. смесено каране маслото не мърда. От тук произлиза въпроса дали е в маслото проблема или в двигателя?