Относно авенсис 1

avensisman

Относно авенсис 1

Мнение от avensisman » 08 Сеп 2014 18:13

Здравейте! Харесал съм си Авенсис 1.
Заглеждам автомобилите и имам няколко питания.
1. Имат ли дизеловите двигатели дебитомери, чистият турбодизел(не 4д4)? Според мен не, но все пак.
2. Здрави ли са като автомобили - имат ли слаби места? Някакви ориентировъчни цени за отстраняване на тези слабости.
3. Лови ли ги ръждата?
4. Някакви ориентировъчни цени на резервни части. Шокирах се като видях един носач на цена 160лв, ами двата?
5. Някакъв ориентировъчен разход извънградско нормално каране - практически, а не от разни сайтове с хиляди условности?
6. Как е положението с маховиците - демпферни и т.н.?
7. Намират ли се части втора употреба като на ФВ примерно масово?
8. Цена на първоначално обслужване?
Вълнува ме само дизела.

avensisman

Re: Относно авенсис 1

Мнение от avensisman » 12 Сеп 2014 16:58

Няма ли някой поне бензиново такова да кара да каже какво е купето - държи ли на ръжда, как е окачването?

Аватар
icy

Мнение от icy » 12 Сеп 2014 17:41

Понеже никой друг не пише:/с Д4Д съм/
1.Д4Д има и ТД да има не е чак толкова скъп и не е чак толкова консуматив,че да го мислиш.
2.Здравички са,окачването определено понеже моята има достатъчно опит.Последният път прелетях със 70 през 2 бордюра и освен 2 спукани гуми немах други забележки,карането 30км през между селски път (отбит) с прекалено много дупки в дъждовно време вечер без много жалене също нямам особенни забележки освех ляв шарнирен болт /30лв-50лв/.Слаби места-с дюзите и нашата качествена нафта,можеше да спира една идея по добре/поне аз съм с барабани отзад и ... дреболии,не обслужваш голф,не обслужваш и мерцедес преди 1990г. :)
3.Ако нямаш удари и промени по колата "тунинг",не съм забелязъл.
4.Цени можеш ориентировъчно да погледнеш по онлайн сайтовете каквото те интерисува,намират се и по евтино или по качествено.
5. 7 градско,5 извън/ноо спокойно можеш да му направиш 9/6 ако имаш пари и ти се кара blush.gif
6.Има достатъчно теми във форума
7.Зависи къкво си търсиш,но гледам последно време има достатъчно ,а и тойота ако я правиш си я правиш с качествени части и забравяш ...
8.Разгледай по сайтовете кое колко от това което искаш да обслужиш понеже за всеки е различно.Има и в раздела "Сервизи / Магазини" достатъчно колеги и с масла и с качествени части.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Сеп 2014 18:48

Авенсиса го продадох на 7г... Окачването му бе ОК - доста по-комфортно и дългоходово от автомобилите, които бях карал дотогава..
Дори и с пълен автомобил не съм достигал тампон на окачване - просто автомобила като че ли се повдигаше от дупките....
Някои колеги се оплакваха от биалетки - аз не съм имал проблем (до около 93х.км... но изминати по ужасните по него време пътища в и около Варна)...
За ръжда - също не съм имал наченки или съмнения...
От 'универсалните' части съм имал проблем с вентилаторите на радиаторите - БОШ-овския ми сдаде багажа рано рано (разбити втулки и разбалансирана перка)... Смених го с тайвански вентилатор и след това не съм имал проблем...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор