взех си рав4 2008 177кс-109 000км-много щаслив и доволен не минах и 1000км и ми изчезна близо литър антифриз-смених термостат-пак надува марку4ите- смених водна помпа-вярно имаше капки антифриз капки отдолу ама пак същата работа.взех оргинална капачка на разшителния съд.................все е надуто1,8атмосвери на капачката пише ама по манометър е повече
отидох при познат в тойота за съвет и той ми каза че всички д кат са така след 100 000км са за глава шлайф и чело на блок 100%---ужас ако знаех 4е тойотата е толкова здрава кола нямаше да си взема никога.................дай те някакво мнение-остана радиато и риза на турбината.................и най големия специалист да беше я погледнал нямаше да го разбере този проблем
проблем в водната система-2.2 d cat 177ps
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: проблем в водната система-2.2 d cat 177ps
Възможно е да е била прегрявана... И от там - гарнитура или по-лошия вариант - глава...
Относно 'големия специалист' (пък и да не е бил много голям) при избора на автомобила - би трябвало да усети надуването при проверката на автомобила... Така, че е възможно просто автомобила да е продаден поради тази причина - че е 'препечен'...
Как мери налягането с манометъра? Ако е била махната капачката - може и да гръмнете радиатор или нещо друго по системата - капачката би трябвало да ограничи налягането до тарировката на нея.....
А ако го мерите със сложена капачка и показва по-голямо налягане, явно капачката е негодна...
Как е маслото?
Относно 'големия специалист' (пък и да не е бил много голям) при избора на автомобила - би трябвало да усети надуването при проверката на автомобила... Така, че е възможно просто автомобила да е продаден поради тази причина - че е 'препечен'...
Как мери налягането с манометъра? Ако е била махната капачката - може и да гръмнете радиатор или нещо друго по системата - капачката би трябвало да ограничи налягането до тарировката на нея.....
А ако го мерите със сложена капачка и показва по-голямо налягане, явно капачката е негодна...
Как е маслото?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Сякаш малко късно си отишъл за съвет.stefan13 написа:отидох при познат в тойота за съвет
След всичко направено без резултат искаш да продължиш с безсмислена смяна на части и харчене на пари? Аз лично нямам нищо против, но не вярвам да помогне.stefan13 написа:дай те някакво мнение-остана радиато и риза на турбината.
На тоз мотор турбината не беше ли с маслено охлаждане?
Водната помпа пак много е издържала ако чак сега е протекла.
Дали е обезвъздушена системата правилно след това?
Водната помпа пак много е издържала ако чак сега е протекла.
Дали е обезвъздушена системата правилно след това?
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Чак пък на всички Д-кат да им се прави шлайф на глава и блок ............ това да не е VW? Твоя съветник леко казано се е поизхвърлил! Проверете газовете за CO и ако има разглобявайте, стига сте сменявали на неща на изуст!
- slowtraveler
Колегата може и да не се върне отново...
Явно е афектиран, и ми изпрати ЛС, в което обяви, че този форум явно не е за него, защото Тойота е ...
Явно е афектиран, и ми изпрати ЛС, в което обяви, че този форум явно не е за него, защото Тойота е ...

slowtraveler написа:Колегата може и да не се върне отново...
- slowtraveler
Явно колегата не се е замислял как работи един форум...
И върху това, че форума е място на доброволно общуване на хора с различни технически познания, но общо интерес към марката (дали заради технически познания или заради възникнал проблем - това няма значение).
И че никой не е ДЛЪЖЕН да му реши въпроса (особено когато се подава нееднозначна информация от страна на питащия)...
Тук се подават идеи за разрешаване на проблема с цел собственика на автомобила да вземе решение - да провери дадени предположения на форума, да си ремонтира автомобила ако техническите познания му позволяват, или да се обърне към сервиз.....
А в случая виждаме поведение от рода:
- вие не ми отговаряте в близките 5 минути след като казвам, че имам проблем (без да описвам точно проблема) ... Явно не искате да помогнете (нищо, че хората може да са на работа или обмислят отговор)..
- не ми решавате проблема от раз и дистанционно - явно сте кофти хора.
- вижте каква кофти марка съм избрал.. Повече никога няма да избера 'хирошима', защото съм се набутал (ама не мога да приема, че проблема може да не е в марката, а защото според мен никой свръхспособен механик например не може да види, че ми е спукана гумата).
- и след като са ми подадени обратни предположения във форума, ще се държа като ощипана госпожица и няма повече да комуникирам с тези хора в този форум.....
Поне за мен е доста странно такова поведение...
Явно темата се изчерпи поради изгубване интерес от страна на иницииралия я, който само гледа шоу тук, вместо да се включи в дискусията ...
Ключ....
И върху това, че форума е място на доброволно общуване на хора с различни технически познания, но общо интерес към марката (дали заради технически познания или заради възникнал проблем - това няма значение).
И че никой не е ДЛЪЖЕН да му реши въпроса (особено когато се подава нееднозначна информация от страна на питащия)...
Тук се подават идеи за разрешаване на проблема с цел собственика на автомобила да вземе решение - да провери дадени предположения на форума, да си ремонтира автомобила ако техническите познания му позволяват, или да се обърне към сервиз.....
А в случая виждаме поведение от рода:
- вие не ми отговаряте в близките 5 минути след като казвам, че имам проблем (без да описвам точно проблема) ... Явно не искате да помогнете (нищо, че хората може да са на работа или обмислят отговор)..
- не ми решавате проблема от раз и дистанционно - явно сте кофти хора.
- вижте каква кофти марка съм избрал.. Повече никога няма да избера 'хирошима', защото съм се набутал (ама не мога да приема, че проблема може да не е в марката, а защото според мен никой свръхспособен механик например не може да види, че ми е спукана гумата).
- и след като са ми подадени обратни предположения във форума, ще се държа като ощипана госпожица и няма повече да комуникирам с тези хора в този форум.....
Поне за мен е доста странно такова поведение...
Явно темата се изчерпи поради изгубване интерес от страна на иницииралия я, който само гледа шоу тук, вместо да се включи в дискусията ...
Ключ....