автоматични скорости....паркиране
автоматични скорости....паркиране
Здравейте, имам нужда от помощта ви. Купих си Аурис 2007г. С автоматични (полуавтоматични) скорости.
Когато спирам винаги трябва да вдигна ръчна спирачка, защото тръгва.Така ми каза и предишния собственик,че спирал и нямал проблеми. Притеснявам се , че идва зима и да не замръзне спирачката.
Когато спирам винаги трябва да вдигна ръчна спирачка, защото тръгва.Така ми каза и предишния собственик,че спирал и нямал проблеми. Притеснявам се , че идва зима и да не замръзне спирачката.
Re: автоматични скорости....паркиране
Не се притеснявай, моята от както я притежавам (четири години) само на ръчна я паркирам и няма никакви проблеми.tsaki72 написа:Притеснявам се , че идва зима и да не замръзне спирачката.
А пък ако искаш може да я оставяш и на скорост, както при автомобил с ръчни скорости.
TOYOTA Corolla 2006 1.4D-4D/MMT
Ако е на позиция "P" би трябвало да влиза едно палче между зъбците - не би трябвало колата да може да тръгва. Всъщност проблемът даже е друг - да не се заклини палчето... затова обикновено при наклон при автоматиците е задължително дърпането на ръчната спирачка. То по причини за безопасност и за ръчните скорости е, но си го спестяваме често 
Тук да не би скоростните кутии да се различават от стандартните автоматични? Имам чувството, че нещо ми липсва.
П.П. На съвремените тойоти ръчните с жила ли са?

Тук да не би скоростните кутии да се различават от стандартните автоматични? Имам чувството, че нещо ми липсва.
П.П. На съвремените тойоти ръчните с жила ли са?
При мен скоростите са с 3 позиции-напред, свободна и назад. Не е като другите автоматици да има позиция ПАРКИНГ. Не знам ръчната дали е с жило.Но дори и на не наклонено място, трябва да се вдига ръчната, защото колата тръгва.
Да не би да са го направили така, че да се оставя в положение напред при паркиране?
Не съм пробвала, предния собственик каза, че само на ръчна е паркирал.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Палчето за което си чувал го няма в тази кутия. Това е обикновена ръчна кутия с автоматично управление. Колежке паркирай си с ръчна и всичко ще е наред.philipp написа:на позиция "P" би трябвало да влиза едно палче между зъбците
В такъв случай според мен като я паркира трябва да се остави на скорост. После при палене се връща на неутрална. Т.е. както при ръчните кутии.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не се ли зори допълнително когато се опитва да пали на скорост... (нали говорим за ММТ кутиите)...
Иначе за зимата - няма друг начин щом е така. Ако искаш да имаш поне някаква сигурност - прегледай гумените маншончета в края на жилата - обикновено замръзват жилата ако са сдали багажа тези маншончета и в бронята е попаднала вода...
Иначе за зимата - няма друг начин щом е така. Ако искаш да имаш поне някаква сигурност - прегледай гумените маншончета в края на жилата - обикновено замръзват жилата ако са сдали багажа тези маншончета и в бронята е попаднала вода...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Когато спреш автомобила и загасиш двигателя без да си изключила от скорост, тоест преместила лоста в позиция "N", автомобилът ще остане паркиран на 1-ва скорост, точно както автомобил с ръчни скорости. По същият начин можеш да оставиш автомобила паркиран и на задна скорост като преди да загасиш двигателя, превключиш на позиция "R" и след това загасиш двигателя.tsaki72 написа:При мен скоростите са с 3 позиции-напред, свободна и назад. Не е като другите автоматици да има позиция ПАРКИНГ. Не знам ръчната дали е с жило.Но дори и на не наклонено място, трябва да се вдига ръчната, защото колата тръгва.
Нищо не пречи, даже е препоръчително. Иначе няма да може да запали.philipp написа:Преди запалване какво пречи да се върне на неутрална?
TOYOTA Corolla 2006 1.4D-4D/MMT