Избор на марка амортисори
-
Избор на марка амортисори
Предстои ми смяна на предни амортисори на Корола Версо 1.8(135к.с.) 2002г.и се нуждая от съвет каква марка да са.Цената не е толкова от значение,изискването ми е да са качествени и да вози по меко колата .Благодаря предварително на всички колеги отзовали се с препоръки и мнения.
Последно промяна от marindimitrov на 19 Юни 2013 00:50, променено общо 1 път.
Re: Избор на марка амортисори
Вземи оригиналните. В Сервизи / Магазини във форума има хора, които достават оригинални части на прилични цени.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
- martod
Ако искаш да вози меко, остави си я с изтървалите амортисьори, така е най меко .. biggrin.gifmarindimitrov написа:Предстои ми смяна на предни амортисори на Версо 1.8(135к.с.) 2002г.и се нуждая от съвет каква марка да са.Цената не е толкова от значение,изискването ми е да са качествени и да вози по меко колата .Благодаря предварително на всички колеги отзовали се с препоръки и мнения.
Иначе хубав избор са Билщайн В4, хем са газови, хем са здрави, хем возят като маслени, няма го рязкото спиране като при Кони и Закс- газовите например ..
Пък и са на добра цена, освен всичко друго .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Toyo_driver
:о))))Вярно е най-меко ама накрая ще стане като негърските коли дето подскачат нагоре-надолу:о))) Peace Bro !martod написа:Ако искаш да вози меко, остави си я с изтървалите амортисьори, така е най меко .. biggrin.gif
Внимавай с кайабите, че има ментаци - особено в магазините по Ботев и Симеон.
Какво е версото,че 2002 има Ярис, Авенсис и Корола Версо?
-
Спрял съм се на Билщайн В4,на цена 165лв.бр. с 2г.гаранция и Монро Рефлекс за 159лв.бр. с 3г.гаранция.За няколко марки ми казаха, че има много ментаци и не смея да рискувам.Ако имате информация на фирми които продават на изгодни цени, дайте тел. номер за връзка.Благодаря предварително!
- martod
Билщайна е по добрия избор в случая, нищо че е с 2 г. гаранция .. Рефлексите на Монро са си прекалено спортни и ще ти втвърдят повече возията, ако слагаш Монро, по добрия избор е Оригинал (маслени) с 2 г. гаранция ..marindimitrov написа:Спрял съм се на Билщайн В4,на цена 165лв.бр. с 2г.гаранция и Монро Рефлекс за 159лв.бр. с 3г.гаранция.За няколко марки ми казаха, че има много ментаци и не смея да рискувам.Ако имате информация на фирми които продават на изгодни цени, дайте тел. номер за връзка.Благодаря предварително!
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
-
Благодаря на всички отзовали се с мнения и препоръки колеги.Спирам се на Билщайн Б4 и мисля че е добър избор.Поздрави
- martod
Обади се на доставчика и го питай, той ще ти обясни колко са газови ..dimkaraganchev написа:MONROE ORIGINAL (Gas Technology) също са газови.

-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
Тези, които ги купих, със сигурност са газови. Но тук пише, че могат да бъдат и маслени: http://www.monroe.su/original.htm
Колеги, ще трябва да сменям задните амортисьори на колата. Ако някой има впечатления от различните модели да сподели. Чудя се между Optimal, Monroe, KYB
А какви са ти предните амортисьори? За да се изберат адекватни задни е важно да се знаят какви са предните.
- martod
Няма какво да се чудиш, Монрото при най сносна цена (100 лв. бройката за твоята кола) дават най дълга гаранция- 3 години ..ss_mitko написа:Колеги, ще трябва да сменям задните амортисьори на колата. Ако някой има впечатления от различните модели да сподели. Чудя се между Optimal, Monroe, KYB

А след 3 години, я камилата, я камиларя .. biggrin.gif
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
монро да не чуя,на мерцедеса бях сложил такива газови и стана каруца!
не претендирам за компетентност...
не претендирам за компетентност...
- martod
Той мерцедеса си е каруца, независимо с какви амортисьори е, laugh.gif даже и без никакви амортисьори, пак си е каруца .. biggrin.gif