Смяна на CD на Корола Версо 2005г.

Plikaaa

Смяна на CD на Корола Версо 2005г.

Мнение от Plikaaa » 05 Сеп 2014 23:13

Здравейте колеги,искам да си сменя CD-то на моя автомобил тъй като не работи както трябва,има проблем и не може да се от ремонтира.Та въпросът ми е от къде мога да си закупя рамка за CD за 2DIN и какво бихте ми препоръчали да сложа CD или Мултимедия и от къде мога да си я закупя.
Благодаря предварително.

P.S.Ако някой знае добър майстор и може да ми от ремонтира фабричното още по добре,но не искам да си взимам втора ръка оригинално защото явно си имат някакъв проблем тъй като където видях да се продава Корола Версо на части всеки ми казва,че почти веднага първо това са купили.Явно си имат някакъв проблем. :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

philipp

Re: Смяна на CD на Корола Версо 2005г.

Мнение от philipp » 05 Сеп 2014 23:43

Първо казваш, че не може да се ремонтира, после търсиш някой да го ремонтира?!?

Какво точно не му работи на твоето? Ако не чете дискове, вероятно е пострадало от най-честия проблем при всяко CD Player устройство - зацапана (лекия случай) или надраскана (лошия) леща между лазера и диска. Решението е да се разглоби и да се почисти/смени лещата. По-неприятния момент е ако е нещо свързано с механиката, но и там няма непоправими неща. Както и да е - ако не си уверен в себе си, занеси го в кой-да-е сервиз за електроуреди.

Ако има друг проблем, сподели какъв.

Слагането на неоригинално радио води със себе си досаден и неприятен проблем - бутоните на волана няма да работят и не е тривиално да се направят да работят.

А на въпроса "CD или Мутлимедия" - какво разбираш под "Мултимедия"? Ако питаш дали да е с MP3 плейър, естествено, че е по-добре.

Това, че радиото от една кола за продан си намира нов собственик почти веднага не значи, че радиата са скапани или дефектни. Не са 1 или 2 случаите на някой да му откраднат радиото например...

П.П. Има едно, което се продава тук във форума: http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=4&t=27523

Аватар
gimara
Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
Благодарил/а: 49 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от gimara » 06 Сеп 2014 12:26

Plikaaa

Мнение от Plikaaa » 06 Сеп 2014 12:55

По въпросът какво му е.
1. от време на време тръгва и работи известно време и спира нито радио нито CD.
Обиколих целият град (Монтана) и никой не се наема да го от ремонтира,само един човек се нае да се пробва 2-ти му го ося работи 1-2 и пак започва същото .той ми обясни,че или ще работи както трябва или няма да може.Били са се разлепили някакви спойки. Прилепвал ги е човека,но явно проблемът не се решава и вече ми писна от разправии с това CD.
А под мултимедия нямам предвид да чете MP3,защото всяко едно CD вече чете MP3 а имам в предвид с дисплей навигация и тн. и тн.
Някой дали си е поръчвал неща от ето този сайт https://www.tme.eu/bg/login/?back=%2Fbg ... wienie%3D1
Гледам,че има евтини неща и доставката е за 1 ден при доста добри условия.

philipp

Мнение от philipp » 06 Сеп 2014 15:03

Не вярвам да е това проблема, щом го е гледал майстор, но да си кажа, че ми умря старо радио Kenwood заради умиращ акумулатор. Прекъсваше, рестартираше се и в един момент тотално умря. Сложих ново радио и... същата работа - пак прекъсваше и примерно като включа фаровете се рестартираше. Замерих тока - слаб. Смених акумулатора и радиото си работи безотказно.

Преди да взимаш нещо с навигация се поинтересувай какви карти могат да й се сложат, че иначе ще я ползваш само междуградско. Иначе няма спор - по-добре е да имаш навигация, отколкото да нямаш. И все пак да си натъртя - практически се лишаваш от бутоните на волана, освен ако не желаеш да талибанстваш с жици и поялници.

Аз на твое място бих си взел оригинално или взаимозаменяемо радио на старо. Никога не бих дал 20 ойро + 5 доставка само за пластмаската на панела + куплонзи, които ти си имаш тъй или иначе! Това са 50 лева - то цялото радио на старо ще е 75-100 в зависимост от естетическия външен вид...

Публикувай отговор