Toyota Rav 4 2.2 d4d тропане отдясно
Toyota Rav 4 2.2 d4d тропане отдясно
Здравейте съфорумци. Вече съм собственик на Рав 4 136 к.с 2007 г дизел. Измъчва ме следния въпрос- като я преглежда и тества майстор при обслужването ми посочи, че тропа отдясно и се убедих също в това при каране. Тропа вдясно и след преглед на канал майстора видимо ми показа как дърпа с една ръка вдясно на автомобила една част, която има луфт напред назад и коментира, че това е рейката, която е тръгнала. Четох във форуми, че може и да не е рейка и се надявам силно да не е тя, но тъй като съм бос по тези теми реших да се обърна за някакви съвети. Може ли този луфт, при който се чува тропане при леки неравности да е от рейката? Иначе нито ми става твърд волана нито капе нито издава звуци при въртене. Единствено на леки неравности си потропва, а като цяло вози стегнато автомобила. Моля за съвет как да процедирам. От Бургас съм, но не знам дали в Тойота е удачно да отида или на някой друг, който разбира от тази марка. Моля за съвети. Благодаря прадварително.
Toyota Rav 4 2.2d D4D 2007
Made in Japan
Made in Japan
Re: Toyota Rav 4 2.2 d4d тропане отдясно
Я се разберете с майстора кой за каква рейка говори.Колата ти доколкото знам не е с хидравлична рейка а с ел.bozhkov83 написа:Здравейте съфорумци. Вече съм собственик на Рав 4 136 к.с 2007 г дизел. Измъчва ме следния въпрос- като я преглежда и тества майстор при обслужването ми посочи, че тропа отдясно и се убедих също в това при каране. Тропа вдясно и след преглед на канал майстора видимо ми показа как дърпа с една ръка вдясно на автомобила една част, която има луфт напред назад и коментира, че това е рейката, която е тръгнала. Четох във форуми, че може и да не е рейка и се надявам силно да не е тя, но тъй като съм бос по тези теми реших да се обърна за някакви съвети. Може ли този луфт, при който се чува тропане при леки неравности да е от рейката? Иначе нито ми става твърд волана нито капе нито издава звуци при въртене. Единствено на леки неравности си потропва, а като цяло вози стегнато автомобила. Моля за съвет как да процедирам. От Бургас съм, но не знам дали в Тойота е удачно да отида или на някой друг, който разбира от тази марка. Моля за съвети. Благодаря прадварително.
Щом е ел. рейка какво значи? От нея ли е евентуално? На какво може да се наблегне при огледа?
Made in Japan
Made in Japan
Разбиват се втулките на рейката. Рейката може да се рециклира, тъй като самите втулки не се продават като резервна част. Нова рейка е над 1000 лева, така че рециклирането (ако е качествено) решава проблема.bozhkov83 написа:Здравейте съфорумци. Вече съм собственик на Рав 4 136 к.с 2007 г дизел. Измъчва ме следния въпрос- като я преглежда и тества майстор при обслужването ми посочи, че тропа отдясно и се убедих също в това при каране. Тропа вдясно и след преглед на канал майстора видимо ми показа как дърпа с една ръка вдясно на автомобила една част, която има луфт напред назад и коментира, че това е рейката, която е тръгнала. Четох във форуми, че може и да не е рейка и се надявам силно да не е тя, но тъй като съм бос по тези теми реших да се обърна за някакви съвети. Може ли този луфт, при който се чува тропане при леки неравности да е от рейката? Иначе нито ми става твърд волана нито капе нито издава звуци при въртене. Единствено на леки неравности си потропва, а като цяло вози стегнато автомобила. Моля за съвет как да процедирам. От Бургас съм, но не знам дали в Тойота е удачно да отида или на някой друг, който разбира от тази марка. Моля за съвети. Благодаря прадварително.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Здрасти колега.Проблема може да е в износени втулки от двете страни на рейката.Потърси сервиз в,който рециклират реики,там,ще те ориентират по добре.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
Къде бихте ме посъветвали да си рециклирам рейката и как вървят цените за тази услуга? За Бургас има ли читави майстори? Втора употреба рейка предполагам не е вариант?
Made in Japan
Made in Japan
За Бургас не мога да ти помогна. В София има сервизи, които ти демонтират рейката, носят я за рециклиране (има няколко места), след което ти я монтират обратно. Конкретна цена не мога да ти кажа, но съм чувал нещо в порядъка на 300-350 лв. общо всичко с труда. Много зависи от самата рейка.bozhkov83 написа:Къде бихте ме посъветвали да си рециклирам рейката и как вървят цените за тази услуга? За Бургас има ли читави майстори? Втора употреба рейка предполагам не е вариант?
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Отиди първо в Спекта ауто да ти поставят диагнозата,пък после ще мислиш.Може и да е тампон на двигателя.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Да, наистина това е най-удачно да се направи и най-вече че са представител на Тойота в Бургас. Като цяло добри ли са отзивите за този сервиз и представителство? Някой тествал ли е? Ценово ? Отнасят ли се с професионализъм?
Made in Japan
Made in Japan
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Ползвам им редовно услугите и само хубави неща мога да кажа.Момчета са истински професионалисти.Единствено частите и консумативите им са скъпи,но не е задължително да ги купуваш от тях.bozhkov83 написа:Да, наистина това е най-удачно да се направи и най-вече че са представител на Тойота в Бургас. Като цяло добри ли са отзивите за този сервиз и представителство? Някой тествал ли е? Ценово ? Отнасят ли се с професионализъм?
Препоръчвам ти и този човек-супер професионалист:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=24292
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Да споделя и аз... Установиха в сервиз че рейката ми е износена.Следва демонтай и пращане за рециклиране в София.
Незнам какво са правили но ми пратиха рейката по тракаща от преди...НЕ коректно отношение на сервиза!За връщане на пари и не стана на въпрос.
При извършване на този ремонт е хубаво сервиза да е там от където е колата! Това го установих...сега карам с това потропване което е дразнещо.
Незнам какво са правили но ми пратиха рейката по тракаща от преди...НЕ коректно отношение на сервиза!За връщане на пари и не стана на въпрос.
При извършване на този ремонт е хубаво сервиза да е там от където е колата! Това го установих...сега карам с това потропване което е дразнещо.
Toyota Avensis 2.0 D4D Wagon CDT250L-AWMEYW 10/2005
Много благодаря за отзивите и насоките. Най-вече тези за сервиз.
Made in Japan
Made in Japan