Чакай сега. Тоя датчик за нивото (казваш жълта лампа - ниво, ако е от датчика за налягането ще е друга, червена лампа) има смисъл да работи само ако мотора е угасен? Като запалиш, нивото в картера пада много, така че смисъл от мерене йок.
На "скапаните" французойки датчика за нивото е съвсем друг тип, но показва само в момента на даване на контакт, преди за запалиш.
Някой няма ли идея тук как е? Компа ли спира да следи след запалването, или има някаква верига която не би трябвало да позволи лампата да светне на запален мотор, дори ако поплавъка слезе долу?
Или самия ход на поплавъка е предвиден да не светва в диапазон, т.е. да светне когато нивото в картера падне под минималното допустимо на запален двигател?
problem s dat4ika za naliaganeto na masloto
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На опела също индикацията му излизаше на дисплея в движение (особено при рязък завой наляво - явно датчика бе малко по-вляво от центъра на картера).
Така, че няма проблем да светне при движение (особено като си я понастъпал колата и остане повече масло извън картера...
Но в конкретния случай си мисля дали щеката да не е повредена?
Може ли конструктивно на тази щека да се е преместила 'тапата' и щеката да е потънала по-надолу?
На някои щеки може да стане този номер (особено ако е натисната по-силно при мерене)..
Защото и на мен 3.7 ми изглежда малко количество...
Така, че няма проблем да светне при движение (особено като си я понастъпал колата и остане повече масло извън картера...
Но в конкретния случай си мисля дали щеката да не е повредена?
Може ли конструктивно на тази щека да се е преместила 'тапата' и щеката да е потънала по-надолу?
На някои щеки може да стане този номер (особено ако е натисната по-силно при мерене)..
Защото и на мен 3.7 ми изглежда малко количество...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Re:
На няколко места прочетох, че на 3S-FE капацитета е 3.7л масло, така че трябва да си О.К., ако си налял толкова.
Ако е малко повече няма проблем, това е неизтекло се старо масло. По принцип чакай да се изтече старото 20-30 мин., а не по-малко, за да не остава много от него после.
Ако е малко повече няма проблем, това е неизтекло се старо масло. По принцип чакай да се изтече старото 20-30 мин., а не по-малко, за да не остава много от него после.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!