МЕК ПЕДАЛ НА СПИРАЧКАТА
- ivanov3
- Получена благодарност: 1 път
МЕК ПЕДАЛ НА СПИРАЧКАТА
ОТ СКОРО КАРАМ COROLLA 02Г. 1.6 110К,С. АВТОМАТИК. ПЕДАЛА НА СПИР. МИ Е МЕК. НЕ МИ ПАДА ДО ДОЛУ ДЕ. МОЖЕ ДА СЕ КАРА, СПИРА ДОБРЕ. ПРИ ПОМПЕНЕ С КРАК НЕ СЕ ВДИГА НАГОРЕ. КОЛЕГИ МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ОТ КЪДЕ МИ Е ПРОБЛЕМА.
Ето вече пиша с малки букви. Аз не викам!!! Просто така си пиша. Та ходих на сервиз за обезвъздушаване. Но няма промяна някаква. Просто си мисля, че понеже съм с абс затова е мек педала. Мисля да си я карам така. Просто ще усиля музиката. Благодаря на всички за отзивите.
Ето вече пиша с малки букви. Аз не викам!!! Просто така си пиша. Та ходих на сервиз за обезвъздушаване. Но няма промяна някаква. Просто си мисля, че понеже съм с абс затова е мек педала. Мисля да си я карам така. Просто ще усиля музиката. Благодаря на всички за отзивите.
Последно промяна от ivanov3 на 31 Авг 2014 23:16, променено общо 1 път.
TOYOTA PRIUS W2 2005г. 1,5 78к.с.
Re: МЕК ПЕДАЛ НА СПИРАЧКАТА
Пружинира ли?
Започни с процедура по обезвъздушаване. Използвай да си смениш и спирачната течност.
Започни с процедура по обезвъздушаване. Използвай да си смениш и спирачната течност.
- ivanov3
ДА БИХ КАЗАЛ ЧЕ ПРУЖИНИРА. ПОТЪВА ДО 2/3 ОТ ХОДА НА ПЕДАЛА.philipp написа:Пружинира ли?
Отиди в сервиз и им кажи, че имаш въздух по спирачната система и направо да ти сменят спирачната течност. Тривиална задача и не струва много пари. Ако има друг проблем в комплект, това вече качва цената, но пак не много... Може да се наложи да ти посмажат апаратчетата (нищо работа), може да се наложи да сменят маркучи ако видят, че са напукани... и т.н.
Между другото това, че с помпене не се повдига, леко ме озадачава... Може пък да е просто до регулиране на педала...
Между другото това, че с помпене не се повдига, леко ме озадачава... Може пък да е просто до регулиране на педала...
- diesel_power
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Имаш блокирал някой спирачен апарат. Свали гумите и провери как се движат супортите.
- ivanov3
ДА ДОБАВЯ САМО, ЧЕ ПРЕДИ 2 СЕДМ. СМЕНЯХ ПР. НАКЛАДКИ И ТОГАВА ПОЧИСТИХ МНОГО ДОБРЕ И СМАЗАХ СЪС СПЕЦ. СМАЗКА ЗА СПИРАЧКИ ВОДАЧИТЕ. НАКЛ. СА МИ ОРИГ. ОТ ТОЙОТА. КАТО ЦЯЛО КОЛАТА СПИРА ДОБРЕ, САМО ДЕТО ПРУЖИНИРА И НЕ СЕ ВДИГА НАГОРЕ ПЕДАЛА. ЩЕ ОБЕЗВЪЗДУША КАТО НАМЕРЯ НЯКОЙ ДА МИ ПОМПИ ТИЯ ДНИ. ПОСЛЕ ЩЕ ПИША ДАЛИ ИМА ПРОМЯНА.мехаННика написа:Имаш блокирал някой спирачен апарат. Свали гумите и провери как се движат супортите.
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Колега,
На теб да не би и клавиатурата ти да е за ремонт?
Писането само с ГЛАВНИ букви във форума е равносилно на ВИКАНЕ!
По темата - колегите вече те посъветваха да отидеш на сервиз възможно най-скоро.
По възможност не в този, където са ти сменяли накладките и са "обезвъздушавали" спирачната система.
На теб да не би и клавиатурата ти да е за ремонт?
Писането само с ГЛАВНИ букви във форума е равносилно на ВИКАНЕ!
По темата - колегите вече те посъветваха да отидеш на сервиз възможно най-скоро.
По възможност не в този, където са ти сменяли накладките и са "обезвъздушавали" спирачната система.
При блокирал спирачен апарат ще му рита педала и ще му загрява колелото. Щеше да усети като покара.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
А ако е блокирал отворен?philipp написа:При блокирал спирачен апарат ще му рита педала и ще му загрява колелото. Щеше да усети като покара.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Аве както и да блокира все няма да е мек педала
. Явно е влязъл въздух и не са го оправили.

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Точно ако имаш блокирал апарат или си сложил нови накладки на дискове с голям ръб, педала е мек. Ако имаш въздух педала е нисък и "се помпи" , тоест вдига се с всяко натискане. Има разлика.
Ще му тегли в едната посока (преден) или ще му мята задницата (заден)... Щеше да рапортува главно за други проблеми.Japanese_fever написа:А ако е блокирал отворен?
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Както ще да блокира не може да е мек защото не можеш да напомпаш повече течност в някой от проводите! И какво като си сложил накладки на дискове с голям ръб? Първия път като натиснеш буталцата излизат близо до диска и от там нататък си е твърд. нали се пълнят маркучите с течност и тя остава по системата от къде ще омекне? А досега не съм виждал буталца дето сами да се прибират до нула и всеки път да има нужда да имаш голям ход на педала.мехаННика написа:Точно ако имаш блокирал апарат или си сложил нови накладки на дискове с голям ръб, педала е мек. Ако имаш въздух педала е нисък и "се помпи" , тоест вдига се с всяко натискане. Има разлика.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Bass_Man написа:Аве както и да блокира все няма да е мек педала. Явно е влязъл въздух и не са го оправили.
Ами не знам, но на братчеда пикапа му имаше подобни симптоми (карал съм го, докато правеше тези номера) и накрая се оказа, че ако не и двата, то поне единия му спирачен апарат беше блокирал. Нямаше теч на спирачна течност или паднало ниво от пред в казанчето. Пикапа спираше, ама от второто натискане на педала и да помпиш - педала не се издигаше.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed