Здравейте,
имам Toyota Corolla 1994год, 2000м3, дизел. Скъса ангренажен ремък и ми предстои отваряне, за да видим щетите.
Бих искал да попитам, ако някой е наясно с този модел, дали няма някаква защита и да се е скъсал без да нанесе щети на двигателя. Никога не е пипан двигателя и ми се щеше да разбера без да се сваля главата, дали пък не се е скъсал само той и всичко да си останало наред. Защото за да разберем, трябва да се разглоби...а пък имам някаква надежда всичко да е ок...да не се разглобява излишно...това е надежда разбира се, нищо друго.
Може ли да купя само ремък, да се сложи и да се завърти на 3 или 5 скорост и да се разбере дали е наред вътре?
Разбира се, доста хора ще кажат, че ако има щети е по-добре да не се занимавам с тази дърта кола, но който е имал работа с такава Toyota знае, че е страшно безпроблемна и ремонта си заслужава. А пък и щом съм с кола за 2500лв, значи че не съм богаташ и няма как да я сменя ей така... Така че благодаря, ако някой знае конкретно нещо...преди да тръгна при майстора.
Ангренажен ремък Corolla 2000m3 дизел 1994г
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Ангренажен ремък Corolla 2000m3 дизел 1994г
Надежда всяка оставете... Имаш ударени поне три клапана и три повдигача спукани или раздробени. Ако не вярваш свали си капака на главата и ще видиш.
-
А защо скъса ремък?
Защото:
- не е сменен навреме (т.е. пестим пари)
- сменен е но с некачествен такъв (т.е. пестим пари)
- сменен е но е пропуснато да се смени я ролка я нещо друго (т.е. пестим пари)
- този който го е сменил незнае как се прави (т.е пестим пари)
- дефектен ремък (т.е. карък)
т.е. вероятноста е да са спестени пари пък сега мислим че може и да имаме късмет да спестим пак.....
Защото:
- не е сменен навреме (т.е. пестим пари)
- сменен е но с некачествен такъв (т.е. пестим пари)
- сменен е но е пропуснато да се смени я ролка я нещо друго (т.е. пестим пари)
- този който го е сменил незнае как се прави (т.е пестим пари)
- дефектен ремък (т.е. карък)
т.е. вероятноста е да са спестени пари пък сега мислим че може и да имаме късмет да спестим пак.....
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Благодаря за мнението. А освен изброените, дали е наранена и главата и буталата? Ако има отпечатъци по буталата, да ги сменям ли и тях?
На предположенията отговарям
- сменен е преди 54000км, по предписание на оригиналния му дават 100 000, ясно е че нямаше да ги чакам
- сменен е с ремък от магазина, какъвто продават, това е купено, незнам какъв е
- сменени са и двете ролки с ремъка, като водещата е Koito, като оригиналната, а по скъпа нямаше всъщност
- сменени са в сервиз, как да знам какво става вътре, плащам и не разбирам
- ремъка дали е дефектен или ролките са блокирали, ще видя като отворим, но ще съм там за да си видя щетите
Искам да се подготвя преди да отворим, а иначе колата е жестока откъм разход, поддръжка...такава кола незнам дали някога ще имам късмет пак да имам, наистина излезе сполучлива.
На предположенията отговарям
- сменен е преди 54000км, по предписание на оригиналния му дават 100 000, ясно е че нямаше да ги чакам
- сменен е с ремък от магазина, какъвто продават, това е купено, незнам какъв е
- сменени са и двете ролки с ремъка, като водещата е Koito, като оригиналната, а по скъпа нямаше всъщност
- сменени са в сервиз, как да знам какво става вътре, плащам и не разбирам
- ремъка дали е дефектен или ролките са блокирали, ще видя като отворим, но ще съм там за да си видя щетите
Искам да се подготвя преди да отворим, а иначе колата е жестока откъм разход, поддръжка...такава кола незнам дали някога ще имам късмет пак да имам, наистина излезе сполучлива.
-
Както разбра ще трябва да се отваря.
Като го отворят колкото и да си доволен от колата все пак хвърли на кантара цената на ремонта и закупуването евентуално на друга кола.
Аз имах подобна дилема но с външни щети по колата и мисля че направих погрешния избор като ремонтирах колата.
наистина го дават на 100 хил.км но не бих го чакал толкова, бих 60 ама той като гледам и толкова не е изкарал. Така че хубаво разгледай каква е причината. Най-малкото ако решеш да ремонтираш е хубаво да се мисли за корекция там.
Като го отворят колкото и да си доволен от колата все пак хвърли на кантара цената на ремонта и закупуването евентуално на друга кола.
Аз имах подобна дилема но с външни щети по колата и мисля че направих погрешния избор като ремонтирах колата.
наистина го дават на 100 хил.км но не бих го чакал толкова, бих 60 ама той като гледам и толкова не е изкарал. Така че хубаво разгледай каква е причината. Най-малкото ако решеш да ремонтираш е хубаво да се мисли за корекция там.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
Благодаря за насоките,
исках да се ориентирам, ще изчакам да пусна децата на градина септември и после ще отворим мотора, за да видя чудеса, весел край на лятото желая!
исках да се ориентирам, ще изчакам да пусна децата на градина септември и после ще отворим мотора, за да видя чудеса, весел край на лятото желая!