И така нека да започна от начало за да имате някаква представа за какво става въпрос.
Наскоро си взех Тойота Корола 1.6vvt-i модел Е12 2002г. нов внос от Австрия и както следва смених си маслото и всички видове филтри,свещите и антифриз.
След като излязох от сервиза и покарах малко колата забелязах странно притрисане когато колата работи на място. Върнах се на другия ден в сервиза за да видя дали може да остановят проблема но за мое съжеление ми отвърнаха че колата си е наред и че този модел двигатели така си били работели. Реших да изчакам ден два за да поразпитам тук там за тези вибраци. Понеже за пръв път карам Тойота и нямам грам понятие от модела започнах да правя всичко от което евентуално може да се получават вибрациите например - бензинова помпа, друг вид свещи, тампони на скоростите,двигателя и ауспуха но нямаше ефект колата продължи да притриса. Реших да направя компютърна диатностика за да видя дали не е нещо по електрониката но уви и това не показа някакви грешки или развалени компоненти.
По миналата седмица я изкарах на извънградско и сипах по силен бензин с цел да почисти дюзите и горивопроводите но отново без ефект и започвам да се чудя дали не съм направил грешка със закопуването на този автомобил.
Благодаря ви предварително за отделеното време да прочетете цялото това съчинение и ще съм доволен ако някой успее да ми даде отговор за проблемът ми