Търсих много във форума, но за жалост не открих отговори на моите въпроси и за това реших да попитам.
1) Спря да ми работи централното заключване. Не мога да си заключвам колата с копчето на шофьорската врата. Също така, когато заключвам колата с ключа, се заключва само шофьорската врата, а останалите са отключени. Това е много досадно и неудобно. Имам допълнително монтирана алармена система, с която преди отключвах и заключвах автомобила, но сега само се пуска алармата без да се заключва централното. Копчетата LOCK и UNLOCK на ключовете никога не са работили и не съм ползвал. Имам Авенсиса от 6-7 години и винаги съм ползвал дистанционното на алармата за отключване и заключване. Питането ми е има ли начин да разбера от какво се получи това и как да го отремонтирам? Иска ми се сам да се помъча преди да отида на майстор

2) Светна лампата на ABS-a и да - наистина не работи. Усетих го веднага при първото по-рязко спиране. Въпросът е същия - може ли сам да потърся къде е причината преди да отида на майстор???
Автомобилът е Тойота Авенсис 1 (Т22), 1.6, 1998 г.
Благодаря предварително на всички колеги откликнали на въпроса ми за помощ и се извинявам ако питам за нещо, за което вече е писано във форума!!
Поздрави