Катализатор Avensis
Катализатор Avensis
Колеги да попитам някой подменял ли е катализатор на Avensis T22 1CDFTV (2.0 D4d 110hp) със резонатор/права тръба и какъв е бил ефекта след това
Re: Катализатор Avensis
На Т25-ца съм избушил катализатора (права тръба). Една идея е по-шумна ако си отвън. В купето - никаква разлика.
Ами аз не съм много вещ по тези въпроси. Някои казват, че няма да има проблеми, други, че може да има. За сега няма проблем. Пък и няма да е първата кола без катализатор.
memorex написа:А турбината как е след премахването на катализатора.Ще изкара ли ?
Moжели някой да разясни малко повече за това нещо защото за първи път го чувам

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Сблъсквал съм се със много дизели, на които съм махал катализатора и права тръба на негово място. Дизела можеш от турбото до край да е права тръба - звука няма да има съществена разлика. Махай го, слагай тръбата и изобщо не си трови главата с глупости, че турбото ще заминело .... Да ама не - това не е бензинка ..... Иначе незнам колко пъти разни "майстори" дето са рязали катализатора са ми обеснявали как било нужно, че иначе нямало да върви, нямало това, турбото се товарило и разтоварвало и това било лошо.... Общо взето какви ли не глупости, а реално колите вече повече от 100 000км си карат без катализматори и турботата са си здрави, не са строшили НИЩО..... Половината коли, които сме правили са Тойоти. Никакви грижи немаш - махай и слагай тръбЪтЪ
И трябва да вземеш поне 220лв за каталитазора biggrin.gif

Правилния въпрос би бил " Катализатора ми е запушен,дали ще изкара турбината докато го махна..?" biggrin.gifmemorex написа:А турбината как е след премахването на катализатора.Ще изкара ли ?
1.4 D-4D много добър мотор !