Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от Rudy » 23 Юли 2014 15:21

Кобра няма да внесат Пилкингтън, нито за тебе, нито за някой друг. Турско или китайско... И да не си мислиш, че си единствения П2 пострадал от градушката?!
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 23 Юли 2014 15:33

BOz написа:Звънни на този телефон на ТМ Ауто:
+ 359 2 960 41 20

И ще те помоля да споделиш цената, която ще ти кажат и я сподели, моля!
Нали караш Приус, който е купен нов. Може ли да звъннеш в местното представителство на Тойота, от който си си купил колата и да ти дадат цена за въпросното стъкло? Просто от интерес, за да сравня цените с тукашните.
Цената включва стъкло, две подложки и уплътнение на стъклото. Демек трябва да ти дадат цена за 4 парт номера от Тойота.

А и щом мислиш, че цената е нереална, готов ли си да ти пусна проформата от Тойота и ако цената е точно такава, която съм казал, да ми поемеш разликата между твоята оферта и тази от Тойота, която имам. Нали мислиш? Ако е различна с повече от 20 стотинки, то аз ще ти осребря цената на цялото стъкло по сметката ти? Много мислене, много чудо правиш. tooth.gif

Ето цената, която ще получиш, ако ми приемеш предложението, щом си мислиш, че съм си го измислил:
Предно стъкло:
Стъкло: 798 лв.
Подложки: 106,8 лв.
Лайсна: 158,4 лв.
Тотал без монтажа: 1063,20 лв.
Пак невероятни оферти праскаш. biggrin.gif
Първо звъннах на Тойота в Германия и ги попитах застъклото. Те ми казаха, че не са магазин за авточасти и трябва да отида лично, за да огледат колата и да ми кажат цена. По телефон цена за стъкло не дават. Обади се ти да ги попиташ, може пък с теб да са по-сговорчиви. tooth.gif
След това позвъних на местата за които съм дал линкове. Знаеш какви са вече цените там.
И забелязвам, че пак не четеш или не разбираш какво е написано. Цитирам се за пореден път сам:
prius 3 написа:...
Така, че тези цени, които се споменават в БГ за прескъпите стъкла за Приус са малко нереални мисля.
...
Никого не обвинявам за цените, а просто казвам, че са нереални в БГ. Не може едно и също стъкло на едно място с около 10 пъти по-висок стандарт да е по-евтино, отколкото на друго място, което е най-бедната държава в ЕС. Също, както със застраховките, които са харесвани от едни щом им се каже, че за по-малко пари получаваш много повече на друго място.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 23 Юли 2014 16:17

Айде не почвай пак със застраховките...или си понаучил нещо?!
Не може едно и също стъкло на едно място с около 10 пъти по-висок стандарт да е по-евтино, отколкото на друго място, което е най-бедната държава в ЕС-съгласен съм!
Не може, ама в БГ може!

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 23 Юли 2014 20:45

prius 3, нали те помолих да звъннеш в Тойота и да питаш колко е стъклото и тогава да си даваш високо компетентното ти мнение?
Фирмите, които даваш ще продадат стъкло, което не е оригинално на Тойота.
В този случай ако имаше налично в България и тук щеше да е на същата цена.
Сравняваш ябълки с круши ми се струва.
Пак да те питам - колко струва оригинално стъкло от локалния ти дилър на Тойота? Дай да сравняваме едни и същи стъкла от едно и също място - Тойота.
Ама разбираш ли ти си намерил някое китайско, европейско или каквото и да е афермаркет и изведнъж започваш да говориш глупости, колкото да се намираш на приказка. Елементарен си, честно.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Юли 2014 21:28

Хибридите са изгодни при мощните лимузини и SUV на Лексус и Инфинити. Приус е "недоклатена" нискобюджетна комбинация, която е прекалено скъпа за средния клас, а същевременно няма нищо общо с горепосочените автомобили.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2014 19:15

BOz написа:prius 3, нали те помолих да звъннеш в Тойота и да питаш колко е стъклото и тогава да си даваш високо компетентното ти мнение?
Фирмите, които даваш ще продадат стъкло, което не е оригинално на Тойота.
В този случай ако имаше налично в България и тук щеше да е на същата цена.
Сравняваш ябълки с круши ми се струва.
Пак да те питам - колко струва оригинално стъкло от локалния ти дилър на Тойота? Дай да сравняваме едни и същи стъкла от едно и също място - Тойота.
Ама разбираш ли ти си намерил някое китайско, европейско или каквото и да е афермаркет и изведнъж започваш да говориш глупости, колкото да се намираш на приказка. Елементарен си, честно.
Молбата ти е отхвърлена! biggrin.gif
Който търси стъкла да се обажда. Въпреки всичко аз се обадих заради теб в Германия не да ти доказвам нещо, а за да видиш, че ЦЕНИТЕ В БГ СА НЕРЕАЛНИ. Дадох ти линкове и ако наистина търсиш, да можеш да си купиш. Ти обаче за пореден път си се вкарал в някакъв филм и вместо да кажеш едно мерси за инфото, продължаваш да се надскачаш, като младо яре. Търсиш евтино стъкло, давам ти къде го има. Това, че застрахователите си играят с клиентите и официалния сервиз на Тойота-БГ дере кожи са съвсем други теми. А между другото, какво значи оригинално на Тойота? Пише на него марката ли или е произведено от друга компания? Тойота произвежда ли стъкла или някой им ги доставя? :whistle:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 24 Юли 2014 19:53

prius 3 написа:А между другото, какво значи оригинално на Тойота? Пише на него марката ли или е произведено от друга компания? Тойота произвежда ли стъкла или някой им ги доставя? :whistle:
Не знам кой ги произвежда, но на стъклото ми пише лексъс и идват от одобрените доставчици от лексъс стъклата.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

steve_uk

Мнение от steve_uk » 24 Юли 2014 20:58

steve_uk написа:Благодаря на всички за напътсвията и съветите, сега съм в търсене на добър сервиз за климатици. Надявам се всичко да стане както трябва. Ще пиша какво се случва с течение на времето.
Такааа, при мен одисеята с климатика приключи, от 10 дена се радвам на работещ перфектно климатик. Нещата приключиха по сравнително безболезен начин, след поредната диагностика при която за малко тръгна компресора за няколко сек и спря, прецених, че най-вероятно проблема ще е от компа за управление на инвертора, поръчах от САЩ същия като моя (излезе ми 160лв. с доставка и ДДС, тук в БГ най евтин намерих за 400лв.). Когато тръгнаха да го слагат им поиска код за разкодиране и трябваше да се сложи отново стария за да се вземе кода. Когато сложиха отниво стария и познайте .......... всичко си тръгна напълно безпроблемно, сякаш никога нищо не е имало. Няма никакви грешки повече, работи много безшумно и вече 10 дена го пускам нон стоп :-) Разбира се сумата която дадох общо бе 2200лв която включва нов компресор с масло, нов филтър дехидратор, пълно продухване и промиване на климат. с-ма, няколко диагностики и комп., който така и не сложиха. worthy.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Юли 2014 21:23

Ба... Куплунг, или зависнал комп?!
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

steve_uk

Мнение от steve_uk » 24 Юли 2014 22:07

Казаха че някой от пин-овете забил и след рестарта се оправи

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 24 Юли 2014 22:48

На моите стъкла пише Тойота.
Изображение Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2014 23:45

Абе то и на тубите с масло, което ви го наливат пише Тойота, ама...

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 24 Юли 2014 23:53

Темата беше мнения,коментари,съвети.Мненията са че не е лоша кола.Коментарите бяха че не си струва парите.Съветите накрая показаха че е лоша идея да се купува за България. Колега беше прав-Лондон,Токио,Лос Анжелис - може би.Ама Русе,Добрич и Вършец - едва ли tooth.gif .За Мюнхен не мога да преценя.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 25 Юли 2014 08:37

prius 3 написа:Абе то и на тубите с масло, което ви го наливат пише Тойота, ама...
Факт, друга маркировка няма, така че ю невъ ноу...
Изображение Изображение

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 25 Юли 2014 09:41

prius 3 написа:Абе то и на тубите с масло, което ви го наливат пише Тойота, ама...
Ама какво?!

Публикувай отговор