въпрос преди покупка на avensis бензин
въпрос преди покупка на avensis бензин
здравйте ще се купува кола ама ми трябва малко помощ....искам да ми кажете какви са основните проблеми с този модел как са моторите като здравина, и по конкретно визирам 1.6 и 1.8 скъпа ли е поддръжката и тъй нататък.Ако за някой е важно досега съм имал японска кола.Благодаря на всеки отзовал се
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: въпрос преди покупка на avensis бензин
Това за кой модел? Т22, 25, 26, 27...
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
ааа ти ме хвана на тясно,с тия модели иначе като година говорим за 2002-2003 просто нямам представа тези номерации какво означават и за тва казвам годината за да успееш да се ориентираш
мерси бате,разбрах всичко,в общи линии положението с avensis-а е "бегай колкото се може по-далеч"Freedom написа:Виж тази тема: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=12742
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Добре че 99-та, като си купувах авенсиса нямаше форумkon12 написа:мерси бате,разбрах всичко,в общи линии положението с avensis-а е "бегай колкото се може по-далеч"Freedom написа:Виж тази тема: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=12742

99та си е с екстра моторчето 1.6 ;) след 2001 не е добре...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
И 1.8 2003-та си е добре. Дори върви без масло известно времеmr_big написа:99та си е с екстра моторчето 1.6 ;) след 2001 не е добре...

А да не говорим за 2.2Д4Д 2005-та. Той също си беше много добре. 2-3 харчеше масло малко, ама после спря

Само всявате паника на бъдещите собственици на авенсис. За това казах, че съм имал късмет с липсата на форум по това време... или поне на незнанието ми за съществуването му biggrin.gif
ПП: И кое му е екстрата на моторчето 1.6 99-та? Няколко дни си стоях в Добрич вместо на морето, защото отивайки сутринта към паркинга го намерих с течаща водна помпа

ПП: Тази година не съм си бил често в Добрич, но до миналата година все още си засичах този ветеран из улиците на добрич. Нямам представа кой му е собственика в момента и какви проблеми е имал с него, но си беше в движение

абе остави ти тая работа щом дава такива дефекти отпада,не знам ама щом стария ти avensis 99-a е ветеран значи моят nissan primera 97-а може спокойно да го вкарваме в музеяVesko написа:И 1.8 2003-та си е добре. Дори върви без масло известно времеmr_big написа:99та си е с екстра моторчето 1.6 ;) след 2001 не е добре...Около 500км с пробит картер
![]()
А да не говорим за 2.2Д4Д 2005-та. Той също си беше много добре. 2-3 харчеше масло малко, ама после спря![]()
Само всявате паника на бъдещите собственици на авенсис. За това казах, че съм имал късмет с липсата на форум по това време... или поне на незнанието ми за съществуването му biggrin.gif
ПП: И кое му е екстрата на моторчето 1.6 99-та? Няколко дни си стоях в Добрич вместо на морето, защото отивайки сутринта към паркинга го намерих с течаща водна помпа![]()
ПП: Тази година не съм си бил често в Добрич, но до миналата година все още си засичах този ветеран из улиците на добрич. Нямам представа кой му е собственика в момента и какви проблеми е имал с него, но си беше в движение

- ffsolutions
Ако искаш Авенсис от 2003, колега, просто направи като мен - скочи на дизела 116 коня Д-4Д. Мотора го водят, както казват англичаните - bombproof. За сега съм изключително доволен от автомобила, за 2 седмици му навъртях над 1000 км. biggrin.gif 

2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
да ама аз искам да избегна момента с маховика а и доколкото знам този мотор е помпа-дюза което не е готино и за тва ако е дизел skoda octavia 1.9TDI до 2004 година-нема маховици нема помпа-дюза,старото окачване желязна кола е....между другото avensis-а с алуминиеви носачи ли е???ffsolutions написа:Ако искаш Авенсис от 2003, колега, просто направи като мен - скочи на дизела 116 коня Д-4Д. Мотора го водят, както казват англичаните - bombproof. За сега съм изключително доволен от автомобила, за 2 седмици му навъртях над 1000 км. biggrin.gif
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Тойота нямат мотори с помпа-дюза.
П.П. Ако нямат маховици, как ли се задвижват?
П.П. Ако нямат маховици, как ли се задвижват?
Прочетете правилата на форума!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Маховика не служеше ли да осигури равномерна работа на двигателя, а не за задвижване?TATI написа:П.П. Ако нямат маховици, как ли се задвижват?

да аз доколкото знам маховика обира вибрациите от двигателя нищо повече а явно по- старите мотори които ги вкарват в golf и bora до 2000 са така измислени че да не се нуждаят от маховик а в octavia-ите до 2004 слагат именно тези стари мотори които са на практика неразрушими та за тва ако е дизел ще е именно тази skodaVesko написа:Маховика не служеше ли да осигури равномерна работа на двигателя, а не за задвижване?TATI написа:П.П. Ако нямат маховици, как ли се задвижват?