Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)
Момко, престани да сравняваш цени в Германия!
В България най-скъпия C4 e 43 307 лв(дизелов), бензинов е 40 819! Най-ниската цена на Приус е 48 150 лв!
В България най-скъпия C4 e 43 307 лв(дизелов), бензинов е 40 819! Най-ниската цена на Приус е 48 150 лв!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Хибридите са изгодни при мощните лимузини и SUV на Лексус и Инфинити. Приус е "недоклатена" нискобюджетна комбинация, която е прекалено скъпа за средния клас, а същевременно няма нищо общо с горепосочените автомобили.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Докторе,аз самия не бих могъл да го формулирам по-точно.Направо уби всичко детско в многоуважаемия колега от Мюнхенско."Недоклатена нискобюджетна комбинация..."zi_zi_top написа:Хибридите са изгодни при мощните лимузини и SUV на Лексус и Инфинити. Приус е "недоклатена" нискобюджетна комбинация, която е прекалено скъпа за средния клас, а същевременно няма нищо общо с горепосочените автомобили.

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Към днешна дата Ц4-ка тук, с по-високо ниво на оборудване (EXCLUSIVE ) струва около 39к лева.prius 3 написа:...Твоя е задачата да покажеш как в БГ С4 е по-евтин сравнен коректно с моята кола!...
Твоята кола 39к лева ли е?
Алтернативно този Приус в България е на цена от 50k лева. Демек към днешна дата имаме разминаване от 11к лева.
Направих ти и елементарна сметка да ми покажеш ако аз днес си купя Приус, как ще избия тия 11к лева. И двете са с 5 години гаранция. Минава гаранцията и хвърляш и следващата и т.н.
Кажи ми как ще избия 11-те хиляди лева разлика?
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Или приусът трябва да гори 2,5 бензин или ситроена 8-10 нафта , нито едно от двете няма да се случи.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
До колкото за тойотите не е проблем да горят 10+л/100 нафта, защо един ситроен да не може? Толкова ли са офти тези автомобили? Карал съм рента каровски, ама тогава хич и не съм гледал разхода.iovkito написа:Или приусът трябва да гори 2,5 бензин или ситроена 8-10 нафта , нито едно от двете няма да се случи.
- BOz
Да избиваш 11к лева от 1.5л/100км - то ще го направиш след около 280к километра.iovkito написа:Или приусът трябва да гори 2,5 бензин или ситроена 8-10 нафта , нито едно от двете няма да се случи.

Да не говорим, че според статистиката този еХДИ харчи по-малко от Приус, ама да не навлизаме в тези води, че ще дебалансираме чакрите на колегата.

Разход на хибрид-> 

- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Това с гаранцията не е точно такаBOz написа:И двете са с 5 години гаранция. Минава гаранцията и хвърляш и следващата и т.н.

А това с хвърлянето? Ако тук се хвърляха коли, нямаше да се превърнем в автоморгата на Европа.

- BOz
Е да де. Точно тук тези, които могат да си позволят да си купят нов автомобил за 50к лева, то много рядко някой би го карал до 30-тата му година на полуразпад.Rudy написа:Това с гаранцията не е точно такаBOz написа:И двете са с 5 години гаранция. Минава гаранцията и хвърляш и следващата и т.н., има и други условия, както и дребен шрифт, обаче това вече сме го дискутирали.
А това с хвърлянето? Ако тук се хвърляха коли, нямаше да се превърнем в автоморгата на Европа.
Хвърля го на събратята му и взима следващия.
Точно така взех и моя Приус. От дилър на Тойота в Италия. Изтича му 8 годишната гаранция на хибридната част и веднага се отървават от тях. Имаше 4 служебни такива Приуси. И 4-те ги разкараха в месеца, в който им изтичат гаранциите.
Както се казва таралеж в гащите не им трябва.
Но ние нали сме си мазохисти, та все си мислим, че ще прецакаме системата.

Разход на хибрид-> 

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Не са "к....офти" ,просто са си икономични.Макар и за известно време.... laugh.gif .При всяко положение ако си решил да караш 5 години и да "фръгаш" biggrin.gif после са си в пъти по-добър вариант от Приуса.Икономически погледнатоVesko написа:До колкото за тойотите не е проблем да горят 10+л/100 нафта, защо един ситроен да не може? Толкова ли са офти тези автомобили? Карал съм рента каровски, ама тогава хич и не съм гледал разхода.iovkito написа:Или приусът трябва да гори 2,5 бензин или ситроена 8-10 нафта , нито едно от двете няма да се случи.

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- Not_active_user_1
Момко, колата съм си е купил от Германия и сравняваме с немската цена. Ако не си го разбрал се върни и чети! Но дори и за БГ, като говорим, ако се сложат всичките екстри, които има Приуса, пак цените стават на кантар. А и както споменах колите не са в един клас, за да сравняваме. По тази логика, защо не сравните DACIA SANDERO на LPG? Хайде да ви видя дизелджиите какво ще кажете с това сравнение! 2 пъти е по-евтина от С4 и харчи много по-евтино спрямо дизелите. Давайте, сравнявайте!mirott написа:Момко, престани да сравняваш цени в Германия!

- Not_active_user_1
Оборудванията при различните марки и модели е различно. Не случайно споменах, че моята е средно оборудвана кола. Средно оборудвано Ц4 е с по-малко екстри. Добавяш екстрите, които са на лице при средно оборудван П3 и сравняваш да видиш каква е разликата! И пак повтарям, че си тръгнал да сравняваш коли от различни класове, което е крайно некоректно, но за да докажеш нещо си там, което си наумил го правиш.BOz написа:Към днешна дата Ц4-ка тук, с по-високо ниво на оборудване (EXCLUSIVE ) струва около 39к лева.prius 3 написа:...Твоя е задачата да покажеш как в БГ С4 е по-евтин сравнен коректно с моята кола!...
Алтернативно този Приус в България е на цена от 50k лева. Демек към днешна дата имаме разминаване от 11к лева.
Направих ти и елементарна сметка да ми покажеш ако аз днес си купя Приус, как ще избия тия 11к лева. И двете са с 5 години гаранция. Минава гаранцията и хвърляш и следващата и т.н.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Супер си е дачийката. Аз съм решил следващата ми нова кола да е дачия , базово оборудване , само климатик ще си поръчам и централно заключване. Трябва да се пробва и румънското творение.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Дачия и да ми подаряват няма да взема! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- BOz
Именно. А случайно да си обърнал внимание, че EXCLUSIVE е най-високото ниво на оборудване на Ц4?prius 3 написа:Оборудванията при различните марки и модели е различно. Не случайно споменах, че моята е средно оборудвана кола. Средно оборудвано Ц4 е с по-малко екстри. Добавяш екстрите, които са на лице при средно оборудван П3 и сравняваш да видиш каква е разликата! И пак повтарям, че си тръгнал да сравняваш коли от различни класове, което е крайно некоректно, но за да докажеш нещо си там, което си наумил го правиш.BOz написа:Към днешна дата Ц4-ка тук, с по-високо ниво на оборудване (EXCLUSIVE ) струва около 39к лева.prius 3 написа:...Твоя е задачата да покажеш как в БГ С4 е по-евтин сравнен коректно с моята кола!...
И за това ти казвам - разликата е 11к лева.
Как ще ги избиеш тези пари, може ли да кажеш?
Хайде, прати уникалния Приус при Ц5-цата.

Разход на хибрид->