Неефективна катализаторна система
Неефективна катализаторна система
Здравейте колеги обръщам се за помощ тъй като притежавам тойота ярис 1,3 / 86к.с. , 2008г. Проблема е че ми свети лампичката за чек контрола и при проверка на диагностика се установява че грешката е поради /неефективна катализаторна система/. Сменил съм и двете ландасонди с абсолютно оригинални за модела но грешката се появява отново на не повече от 35-40 км. пробег . Преди тази тойота за която ви пиша имах старият модел ярис пак с мотор 1,3- 86к.с. и тя показваше същата грешка на чек контрола и на нея бях сменил ландасондите отново с оригинални но грешката се появяваше скоро след зачистването и. За старата тойота се бях примирил тъй като същата беше на около 170 000 км. и има възможнаст и катализатора да е леко позапушен но при новата която закупих преди около година не съм съгласен че може да е запушен катализатора тъй като я закупих на около 68 000 км. Започнах да се съмнявам че горивото което и зареждам 95 безоловен от " Лукоил " не прави пълно изгаряне и поради тази причина се появава грешката . До настоящият момонт и на двете коли съм зареждал едно и също гориво от една и съща бензиностанция и смятам малко да го сменя с гориво с по висок оптан но не съм сигурен дали това ще помогне . Ако някой е със същият проблем или е чувал за колеги със същият проблем нека помогне ще съм много благодарен . А ако някой има други проблеми с ярис, и аз съм препатил малко или много и ще споделя моите неволи с каквото мога ще помогна и аз.
- ahmedcholak
Re: Неефективна катализаторна система
Подобен проблем имах и аз преди време
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t ... BE#p273442
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t ... BE#p273442
Toyota celica 1.8 vvt-i
Благодаря колега ще пробвам с по силен бинзин но първо ще изгоря този в резервоара че не знам какво сипват на тези бензиностанции
Мисля да заредя и аз 100 октана от бензиностанция ОМВ защато само там има такова горивд и след като покарам известно време отново ще пиша за резултата но първо ще изчистя грешката за да видя дали отново ще светне лампата.
Здравейте отново както писах преди няколко дни заредих 100 октана бензин от ОМВ след като бях изпразнил почети на пълно резервоара и ми светна лампата за резервно гориво тогава заредих 30 л. за да го напълня колкото се може повече. Но след като покарах ефекта е същият и отново на около 30-40 км. светва чек лампата със същата грешка /неефективна катализаторна система/ в превод от английски език. Вече не ми идват други идеи. Помогнете МОЛЯ ако някой има същиге проблеми нека пише и да сподели ще съм благодарен.
След като се направи диагностика на компютър грешката е /P0420 - Powertrain Catalyst Sistem Efficiency Below Threshold(Bank 1). Така изписва компютъра грешката и аз я превеждам както вече писах / Неефективна катализаторна система / надявам се че я превеждам правилно. Ако някой намира н нея друг превод и друго значение нека пише и да ми каже какво е значението на първите цифри а именно P0420 Моля за помощ!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Значението на цифрите е точно кода на грешката, който е 'разшифрован' текстово след това...
Причината може да е лошо запалване или лошо подготвяне на сместта (там ако има MAF/MAP сензори и т.н.).
Според мен отиди на майстор, който да може да 'разчете' и други параметри при диагностиката, а не само кода на грешката...
Причината може да е лошо запалване или лошо подготвяне на сместта (там ако има MAF/MAP сензори и т.н.).
Според мен отиди на майстор, който да може да 'разчете' и други параметри при диагностиката, а не само кода на грешката...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Благодаря за съвета ще проверя отново на диагностика но нали знаеш нашите /майстори / колка са светнати те знаят само да взимат пари и да ти гасят чек лампата за друго не ги бива . Все пак благодаря и ако някой има същият проблем като моя нека сподели.
Здравейте отново колеги. Относно моята неефективна катализаторна система на тойота ярис 1.3 за която ви писах че ми светва лампата на чек контрола за сега реших проблема с поставянето на / дистанционна втулка / на втората ландасонда която е след катализатора . Модела и размерите на втулката го взех от един руски сайт който беше пуснат във форума. Стругар ми направи втулката като ми я изработи по рамерите и аз сам си я поставих. След като изчистихме грешката засега вече около 100 км. не е светвала / преди светваше на около 10-15км. след зачиставане/. С тази втулка се измества сондата от директният поток на изгорелите газове. Надявам се вече да не светва но това ще стане известно като покарам повече километри и тогава отново ще пиша. Благодаря за споделената инхормация и за пуснатият линк за втулката макар и темата да е стара от където намерих темата ми беше полезна.