Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.
- Not_active_user_1
Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.
nowyaris,
да пишеш абсолютни малоумщини и простотии доста ти се отдава. Само някой, абсолютен простак и завършен идиот, би си позволил да говори за родителите на някой, когото не познава, кой какво му е бил купил и кой и как е изкарал парите си. За твое сведение, баща ми от дълги години не е между живите. Каквото съм купил и постигнал, съм го направил със собствени усилия. Едва ли обаче ще го разбереш...
да пишеш абсолютни малоумщини и простотии доста ти се отдава. Само някой, абсолютен простак и завършен идиот, би си позволил да говори за родителите на някой, когото не познава, кой какво му е бил купил и кой и как е изкарал парите си. За твое сведение, баща ми от дълги години не е между живите. Каквото съм купил и постигнал, съм го направил със собствени усилия. Едва ли обаче ще го разбереш...
- Not_active_user_1
BOz,
Току що се обадих в една от най-големите фирми в Германия за поправка и смяна на стъкла. Задно стъкло на твоята кола ново с гаранция струва 260 евро. Ето ти сайта, ако искаш сам да провериш:
http://www.carglass.de/?gclid=CISMkpei2 ... tAodvnEAgw
Обадих се и на http://www.knoll-gruppe.de/xist4c/web/b ... B4B722C3D8
Предно стъкло 108 евро, а задно около 150, но в момента го нямат в наличност.
Така, че тези цени, които се споменават в БГ за прескъпите стъкла за Приус са малко нереални мисля.
Между другото питах и за стъкла за Це клас. Около 2 пъти са по-скъпи.
Току що се обадих в една от най-големите фирми в Германия за поправка и смяна на стъкла. Задно стъкло на твоята кола ново с гаранция струва 260 евро. Ето ти сайта, ако искаш сам да провериш:
http://www.carglass.de/?gclid=CISMkpei2 ... tAodvnEAgw
Обадих се и на http://www.knoll-gruppe.de/xist4c/web/b ... B4B722C3D8
Предно стъкло 108 евро, а задно около 150, но в момента го нямат в наличност.
Така, че тези цени, които се споменават в БГ за прескъпите стъкла за Приус са малко нереални мисля.
Между другото питах и за стъкла за Це клас. Около 2 пъти са по-скъпи.

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Звънни на този телефон на ТМ Ауто:
+ 359 2 960 41 20
И ще те помоля да споделиш цената, която ще ти кажат и я сподели, моля!
Нали караш Приус, който е купен нов. Може ли да звъннеш в местното представителство на Тойота, от който си си купил колата и да ти дадат цена за въпросното стъкло? Просто от интерес, за да сравня цените с тукашните.
Цената включва стъкло, две подложки и уплътнение на стъклото. Демек трябва да ти дадат цена за 4 парт номера от Тойота.
А и щом мислиш, че цената е нереална, готов ли си да ти пусна проформата от Тойота и ако цената е точно такава, която съм казал, да ми поемеш разликата между твоята оферта и тази от Тойота, която имам. Нали мислиш? Ако е различна с повече от 20 стотинки, то аз ще ти осребря цената на цялото стъкло по сметката ти? Много мислене, много чудо правиш.
Ето цената, която ще получиш, ако ми приемеш предложението, щом си мислиш, че съм си го измислил:
+ 359 2 960 41 20
И ще те помоля да споделиш цената, която ще ти кажат и я сподели, моля!
Нали караш Приус, който е купен нов. Може ли да звъннеш в местното представителство на Тойота, от който си си купил колата и да ти дадат цена за въпросното стъкло? Просто от интерес, за да сравня цените с тукашните.
Цената включва стъкло, две подложки и уплътнение на стъклото. Демек трябва да ти дадат цена за 4 парт номера от Тойота.
А и щом мислиш, че цената е нереална, готов ли си да ти пусна проформата от Тойота и ако цената е точно такава, която съм казал, да ми поемеш разликата между твоята оферта и тази от Тойота, която имам. Нали мислиш? Ако е различна с повече от 20 стотинки, то аз ще ти осребря цената на цялото стъкло по сметката ти? Много мислене, много чудо правиш.

Ето цената, която ще получиш, ако ми приемеш предложението, щом си мислиш, че съм си го измислил:
Предно стъкло:
Стъкло: 798 лв.
Подложки: 106,8 лв.
Лайсна: 158,4 лв.
Тотал без монтажа: 1063,20 лв.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Имам всичко което ти трябва. Всичко.BOz написа:Ми много неща ми трябват. Общо взето имам здрави две десни врати. Всичко останало ми трябва. biggrin.gifIVOtuning написа:Да беше питал - имам два приуса на части.BOz написа:Не знам дали е екзотична или не, но е факт, че след градушката, трябва да купувам капаци и стъкла от официален вносител, защото просто не могат да се намерят на пазара на втора употреба или нови от външни производители. Това за мен само по себе си показва, че Приуса си е един доста екзотичен автомобил. Особено като им видиш цените. Все едно купуваш части за С (S) класа, не за тъп хечбек. Дори предното и задното стъкло на С класа са по-евтини!
Какво ти трябва?
В дълбоки преговори съм със застрахователите, за да ми осребрят проформите. За сега се дърпат, но ще видим до къде ще стигнем и колко ще трябва да изваждам от мен.
Че по фактура искат да ми дадат за едно стъкло 100 лв., а реално е 1000. biggrin.gif
Да не говорим за ултра модерните алуминиеви капаци.
А да знаете още едно малоумно нещо в този автомобил.
Не стига, че са се старали да го олекотяват с разни простотии и евтини материали, а оставили капачката на резервоара желязна. А, бе нямам думи. Та и капачката има 3 "дупки" върху нея.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
@BOz, по мое мнение е напълно излишно да го "позлатяваш" този Приус. Виж какво може да мине през застрахователите, задължително смени счупените стъкла (по възможност с втора употреба) и не се вманячавай да го правиш кото нов. Все пак колите са за каране, а и никога не се знае кога ще е следващата буря или градушка с големина на портокали.
Важното е да не ти пука и да си спокоен!
П.С. Аз лично от 6 години си карам с крив и подбит таван след една буря, от която ми бяха паднали клони върху колата (1 месец след като я купих). ДЗИ го бяха писали за ремонт, но бояджиите в доверения сервиз ме убедиха, че ще стане по-лошо, ако го китосват и го оставих така. Отдавна не го забелязвам и не ме дразни.
Важното е да не ти пука и да си спокоен!

П.С. Аз лично от 6 години си карам с крив и подбит таван след една буря, от която ми бяха паднали клони върху колата (1 месец след като я купих). ДЗИ го бяха писали за ремонт, но бояджиите в доверения сервиз ме убедиха, че ще стане по-лошо, ако го китосват и го оставих така. Отдавна не го забелязвам и не ме дразни.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Хм, на моята казаха, че тавана подлежи на смяна ако не могат да го оправят безкитово - режели се някакви точкови заварки и се подменя с нов. В случая целия таван е отделен детайл и не е свързан с гредите към калниците и съм склонен да им вярвам. При твоята дали също не е така?zi_zi_top написа:@BOz, по мое мнение е напълно излишно да го "позлатяваш" този Приус. Виж какво може да мине през застрахователите, задължително смени счупените стъкла (по възможност с втора употреба) и не се вманячавай да го правиш кото нов. Все пак колите са за каране, а и никога не се знае кога ще е следващата буря или градушка с големина на портокали.
Важното е да не ти пука и да си спокоен!![]()
- Rudy
Кой каквото поел - поел. Битият (от градушка) - бит, ...BOz написа:...да ми поемеш разликата...
Ама на кола застрахована (и с премия) като стара/употребявана да очакваш застрахователите да ти платят за ново стъкло и то от официалния вносител? biggrin.gif

- zi_zi_top
Вероятно също е така, но ДЗИ писаха ремонт и боядисване, а не смяна. Ако бях решил да си доплащам за смяна щеше да стане прекалено скъпо, а освен това като ти разчанчат тапицериите и започнат да режат и заваряват става "мътна и кървава". Вероятността за последваща корозия на тавана и скърцаща/потропваща тапицерия е много голяма, а нищо чудно да се появят и течове в купето при дъжд.Airfan написа:Хм, на моята казаха, че тавана подлежи на смяна ако не могат да го оправят безкитово - режели се някакви точкови заварки и се подменя с нов. В случая целия таван е отделен детайл и не е свързан с гредите към калниците и съм склонен да им вярвам. При твоята дали също не е така?
Моята Корола е комби и таванът е много дълъг, дори при отваряне/затваряне на вратите се вижда, че "диша", а при движение вероятно има и допълнителни усуквания. С две думи - по-лесно ми беше да престана да го забелязвам.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
След такива ремонти колите ви никога няма да бъдат същите. На времето баща ми го блъснаха странично , защото едно жигули не спряло на червен светофар. Колата му (вектра А) беше почти чисто нова и я оправяха в оторизирания сервиз на опел с оригинални части. След смяна на странична лява колонка и леви врати , всички фуги и разстояния си пасваха идеално , но все пак духаше от уплътненията при по-високи скорости и колата не беше приятна за каране.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- zi_zi_top
За съжаление сервизните и заводските условия се различават много и резултатът от сервизните дейности не може да възстанови новото състояние на автомобила. Винаги има компромиси.
- BOz
Ще, ще.Rudy написа:Кой каквото поел - поел. Битият (от градушка) - бит, ...BOz написа:...да ми поемеш разликата...
Ама на кола застрахована (и с премия) като стара/употребявана да очакваш застрахователите да ти платят за ново стъкло и то от официалния вносител? biggrin.gif
Минахме първи етап. Той представлява предоставяне на проформа фактура за стъклата от официалния вносител, защото само те могат да то намерят.
Те от собствена страна отказаха плащането на фактурата. Нормално.
Сега е техен ред да кажат от къде може да се вземе стъклото и съответно от тази фирма да осребрят фактурата.
Главния проблем, който имат в момента е да намерят от къде да кажат, че ще признаят фактурата. По-големия проблем, който имат е, че въпросните стъкла ги няма от вносителите в България на китайски или европейски или каквито и да е стъкла, с които работят.
За това ще бъдат принудени да използват опция да го вземат с намаление от Тойота през трета фирма, от където ще кажат, че ще признаят фактурата.
За сега още търсят, но няма. Ако не намерят, то ще мине през Тойота, искат не искат. biggrin.gif
Тъпото в цялата тази игра е, че колата си стои на трупчета, докато трае целия процес. Ама какво да правиш, съдба...
После някой ще каже, че Приус-а не бил "екстравагантен" автомобил. От 2 месеца карам Приус и само заради самия модел се очертава колата да е на пътя след 1-2-3 месеца.

Това ако беше някой стандартен модел автомобил, то към днешна дата щеше да е вече на пътя и да сме забравили всички тези простотии.
Ама както и назад съм казвал - нека говорим от опит, а не да си седим в стола пред компютъра и само да говорим, как това е един нормален автомобил, как експлоатацията му не се различава от на останалите и т.н.
п.п. Вчера договорихме и останалите детайли по поправката. Ще минава целия под боичките и ще е лъскав така, както майка го е родила.

Разход на хибрид-> 

- Rudy
Кобра ( а и остананалите вносители на афтермаркет стъкла) не държат на склад стъкла за по рядко срещани автомобили.
Но след събитията от началото на месеца, количеството, което са внесли е 22пъти повече от същия период за миналата година (вътрешна информация). В момента имат или са поръчали и за всички модели на Тойота и Лексъс (продавани официално в БГ), но се предоговарят със застрахователните компании, които искат количествени отстъпки
Така че, надежда всяка (за оригинално стъкло) оставете. Изключение - само за гаранционни автомобили.
ПП Дано да не съм прав!
Но след събитията от началото на месеца, количеството, което са внесли е 22пъти повече от същия период за миналата година (вътрешна информация). В момента имат или са поръчали и за всички модели на Тойота и Лексъс (продавани официално в БГ), но се предоговарят със застрахователните компании, които искат количествени отстъпки

ПП Дано да не съм прав!

- BOz
Последната информация, която имам от вчера вечерта, че Кобра нямат и няма и да внесат стъкло за Приус.
По принцип също по вътрешни канали от тях се търси едно стъкло Pilkington за Приус (сети се за кой), но до вчера бе отказано да бъде намерено или купено от тях. Без значение от марката.
По принцип също по вътрешни канали от тях се търси едно стъкло Pilkington за Приус (сети се за кой), но до вчера бе отказано да бъде намерено или купено от тях. Без значение от марката.
Разход на хибрид-> 

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Гледам имат представителство в Румъния, защо не пробваш от там?BOz написа:Последната информация, която имам от вчера вечерта, че Кобра нямат и няма и да внесат стъкло за Приус.
- BOz
Питах за такава възможност, но документално отказват да платят фактура извън България.Airfan написа:Гледам имат представителство в Румъния, защо не пробваш от там?BOz написа:Последната информация, която имам от вчера вечерта, че Кобра нямат и няма и да внесат стъкло за Приус.
Демек застрахователя търси партньор, на който да плати фактурата.
В случая от мен нищо не зависи, защото трябва да се съобразявам със застрахователя и неговото плащане на дадена фактура от търговец, който той каже.
В случая застрахователят не може да намери стъклото от негов доверен партньор. За това търси алтернативен доставчик, който да му продаде стъклото.
Цялата игра тука е кой да вземе комисионната на този етап от намалението на стъклото от официалния вносител, ако до следващите дни/седмици не намерят някой, който да им продаде неоригинално стъкло.
Същата пародия стана и с предния капак. И там влезнах в същата игра.

Разход на хибрид->