Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
Not_active_user_1

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Юли 2014 11:59

scorpion написа:Вчера имаше страничка отделена в седмичника на АутоБилд за Приус 3.
Сканирай и пусни или поне кажи какво са писали!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Юли 2014 12:05

earendil написа:Здрасти,

имам намерение да купувам Пирус 2 (2006-7г).

Гледам, че тук се е разгорила една малка война и се моля да не ме нападате :)

До колкото съм почерпил информация от интернет, като цяло го дават като доста безпроблемна кола - нещо, което за мен е от първостепенна важност.. по-важно от това дали ще харчи 5 или 6 /100 км.
Наясно съм, че кола 2ра ръка си е все пак ролетка.. независимо дали е дизелов авенсис или така спорния хибрид. Личното ми мнение, е, че обикновено 7-8 годишен бензинов автомобил е доста по-безпроблемен от такъв дизел (ДПФи, дюзи, маховици и т. подобни болежки ги няма), а хибридната част на приусите е май последното нещо което ще се развали..

До колкото четох, важно е да се смени маслото на т. нар. скоростна кутия. Двигателя нали е с верига? Нещо друго като съвети/мнения за огледа или след евентуалната покупка?

Поздрави
И най-здравата кола при недобро стопанисване е възможно да създаде главоболия, та дори и Приус да е. Все пак си на прав път. Избрал си правилната марка и модел, :thumbsup: а от там нататък е на късмет. Все пак шанса да улучиш нещо читаво е доста по-голям, отколкото да си вземеш дизел на тези години.
Важно е да смениш всички течности на колата(не само на СК), след като е вземеш, защото най-вероятно историята и ще е мъглява и риска от спестяването на някой лев е необоснован мисля. Да с верига е мотора. Повече подробности от колегите с П2. smile.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 20 Юли 2014 00:33

след като не го бърка колегата чак толкова разхода не знам защо му е този Приус.Има си нормални biggrin.gif бензинови коли които там някъде си горят средно -6/7.И са също толкова надеждни и евтини за експлоатация като семеен автомобил.Освен ако не го влекат екзотиката и приключенията tooth.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 21 Юли 2014 10:34

prius 3 написа:
scorpion написа:Вчера имаше страничка отделена в седмичника на АутоБилд за Приус 3.
Сканирай и пусни или поне кажи какво са писали!
Не пуснах нарочно за да не нагнетявам и без това поразгорещената дискусия но накратко:
- потвърждава се надеждността на автомобила, което е в продължение на доказаното от Прису 1 и 2; Сменени крушки на фаровете и фиксирана шофъорска седалка. За ходова част, двигател, трансмисия никакви забележки.
- обръща се внимание на не толкова качествената изработка на интериора - евтино изглеждащ интериор и пластмаси, скърцащи предни седалки.
За Авто Билд, които определно имат субективно отношение към немските марки и наблягат доста на премиум марките и автомобилите, признанието и оценката за недеждността на Тойота, в частност Приус мисля не се нуждае от коментар.

Толкова за АБ и неговата оценка за Приус.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 21 Юли 2014 17:06

nowyaris написа:след като не го бърка колегата чак толкова разхода не знам защо му е този Приус.
- След, като не го бърка разхода, защо пък трябва да взема друго! Нали според някой „капацитети“ тук, хибридите не са икономични. Значи правилен избор е направил колегата с „неикономичен“ Приус. tongue.gif
nowyaris написа:Има си нормални biggrin.gif бензинови коли които там някъде си горят средно -6/7.
- Сега, ако успееш да дефинираш коя е нормална и коя ненормална кола, цена няма да имаш! biggrin.gif
nowyaris написа:И са също толкова надеждни и евтини за експлоатация като семеен автомобил.Освен ако не го влекат екзотиката и приключенията tooth.gif
- Някой пък може да ги влекат екзотиките и приключенията. Вече доста хора си накупиха Приуси и не мисля, че са екзотични. Виж, у ваше село може и екзотика да са но някъде другаде да не са... :whistle:

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 21 Юли 2014 18:24

Не знам дали е екзотична или не, но е факт, че след градушката, трябва да купувам капаци и стъкла от официален вносител, защото просто не могат да се намерят на пазара на втора употреба или нови от външни производители. Това за мен само по себе си показва, че Приуса си е един доста екзотичен автомобил. Особено като им видиш цените. Все едно купуваш части за С (S) класа, не за тъп хечбек. Дори предното и задното стъкло на С класа са по-евтини!
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 22 Юли 2014 00:14

prius 3 написа:
nowyaris написа:след като не го бърка колегата чак толкова разхода не знам защо му е този Приус.
- След, като не го бърка разхода, защо пък трябва да взема друго! Нали според някой „капацитети“ тук, хибридите не са икономични. Значи правилен избор е направил колегата с „неикономичен“ Приус. tongue.gif
nowyaris написа:Има си нормални biggrin.gif бензинови коли които там някъде си горят средно -6/7.
- Сега, ако успееш да дефинираш коя е нормална и коя ненормална кола, цена няма да имаш! biggrin.gif
nowyaris написа:И са също толкова надеждни и евтини за експлоатация като семеен автомобил.Освен ако не го влекат екзотиката и приключенията tooth.gif
- Някой пък може да ги влекат екзотиките и приключенията. Вече доста хора си накупиха Приуси и не мисля, че са екзотични. Виж, у ваше село може и екзотика да са но някъде другаде да не са... :whistle:
Нормална кола е тази,за която сам си си спечелил парите.Ненормална е тази,за която татко ти със спедиция в мюнхенско и с неясен бизнес ти е дал кинти да си я купиш,или направо той ти я е купил/Бях спрял да следя темата,ама понеже коркаш дяда си,отговори ми на въпроса за фамилното си име - Мавродиев или не ?

nowyaris

Мнение от nowyaris » 22 Юли 2014 00:20

BOz написа:Не знам дали е екзотична или не, но е факт, че след градушката, трябва да купувам капаци и стъкла от официален вносител, защото просто не могат да се намерят на пазара на втора употреба или нови от външни производители. Това за мен само по себе си показва, че Приуса си е един доста екзотичен автомобил. Особено като им видиш цените. Все едно купуваш части за С (S) класа, не за тъп хечбек. Дори предното и задното стъкло на С класа са по-евтини!
Ами като не си случил на достатъчно богат татко,така ще е..... Някои колеги си търкалят новите Приуси из немско и не им пука кое колко струва по колите им - тати плаща..Затова са им изключително икономични-нито са харчили нещичко за тях,нито имат намерение да го правят / дор де са живи родителите /.

IVOtuning
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 22 Юли 2014 00:36

BOz написа:Не знам дали е екзотична или не, но е факт, че след градушката, трябва да купувам капаци и стъкла от официален вносител, защото просто не могат да се намерят на пазара на втора употреба или нови от външни производители. Това за мен само по себе си показва, че Приуса си е един доста екзотичен автомобил. Особено като им видиш цените. Все едно купуваш части за С (S) класа, не за тъп хечбек. Дори предното и задното стъкло на С класа са по-евтини!
Да беше питал - имам два приуса на части.
Какво ти трябва?

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 22 Юли 2014 12:03

IVOtuning написа:
Да беше питал - имам два приуса на части.
Какво ти трябва?
Ми много неща ми трябват. Общо взето имам здрави две десни врати. Всичко останало ми трябва. biggrin.gif
В дълбоки преговори съм със застрахователите, за да ми осребрят проформите. За сега се дърпат, но ще видим до къде ще стигнем и колко ще трябва да изваждам от мен.
Че по фактура искат да ми дадат за едно стъкло 100 лв., а реално е 1000. biggrin.gif
Да не говорим за ултра модерните алуминиеви капаци.
А да знаете още едно малоумно нещо в този автомобил.
Не стига, че са се старали да го олекотяват с разни простотии и евтини материали, а оставили капачката на резервоара желязна. А, бе нямам думи. Та и капачката има 3 "дупки" върху нея. tooth.gif

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 22 Юли 2014 13:12

И при мен само десните врати нямат нито една щета. Всичкото ламарина има поне по 3 цъкъла. punk.gif
Изображение Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 22 Юли 2014 14:09

Airfan написа:И при мен само десните врати нямат нито една щета. Всичкото ламарина има поне по 3 цъкъла. punk.gif
Това на Авенсиса ли? shutup.gif
А "3 цъкъла" какво точно означава? 3 попадения или. Ако е така, то си добре. Но ако е на Авенсиса...
Друго си е да имаш такива удари, че колонката, която минава над вратите да се е огънала така, че задната врата да запира в нея. boo.gif

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 22 Юли 2014 14:37

BOz написа:
Airfan написа:И при мен само десните врати нямат нито една щета. Всичкото ламарина има поне по 3 цъкъла. punk.gif
Това на Авенсиса ли? shutup.gif
А "3 цъкъла" какво точно означава? 3 попадения или. Ако е така, то си добре. Но ако е на Авенсиса...
Друго си е да имаш такива удари, че колонката, която минава над вратите да се е огънала така, че задната врата да запира в нея. boo.gif
На Авенсиса, да. Беше в София на тази дата. От дясно вратите нямат попадения, но калниците имат по 2-3, задния капак 5-6, от ляво са десетки по всеки детайл, покрива и капака на мотора има стотици. Пластмасата пред чистачките е счупена. Предното стъкло беше напукано половината. Сега е в сервиза за ново стъкло, а след две седмици някаква външна фирма ще идва да оправя подбитостите без китосване и боядисване. Твърдят от Тойота тук в Пловдив, че ги правели перфектни, но е доста скъпо. Примерно преден капак и покрив 1000+ лв. В моя случай каското плаща добре и ще има пари да се оправят поне капаците и покрива, за вратите ще се пазаря допълнително. Склонен съм да дам и от мен, само и само да не се боядисва нищо.
Имаше една РАВ 4-ка, чисто нова, покрива е отвъд варианта за ремонт - директно на замяна отиде.
Изображение Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 22 Юли 2014 15:14

Каръшка работа...
Само това помага -> drunk.gif
Жената едвам я успокоих, че колата ѝ прилича на гевгир. Сълзи, сополи. Тъпа работа. Нали си спомняш предишната ѝ кола как изглеждаше...
Сега май тази ще се пребоядисва цялата, като компенсация. punk.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 22 Юли 2014 18:24

Същото е с доста други модели автомобили, които не са толкова разпространени, а не само с Приус. Ако следваме логиката ти, би трябвало само Гоуфове да караме, защото части, колкото искаш за тях. biggrin.gif
Ето ти нещо интересно:
http://www.ebay.de/itm/Toyota-Prius-Lif ... 51b2994a62
На Це, Ес или която си искаш Класа цените са по-високи в Германия. Не знам в БГ как е, но тук е така.

Публикувай отговор