Въпрос за Супра
-
- Обратна връзка:
Въпрос за Супра
Какви са разликите между турбо и атмосферната версия, по отношение на мотора, трансмисията и дифа? Индекса на мотора е 7M-GTE, ако не се лъжа.
Тайната ми мисъл е, ако реша да си взимам такова, така или иначе ще му сменям турбото, дали не е по-доброто решение да се спра направо на атмосферната версия и да си я турбинирам сам? Интересуват ме само разликите в железата.
Тайната ми мисъл е, ако реша да си взимам такова, така или иначе ще му сменям турбото, дали не е по-доброто решение да се спра направо на атмосферната версия и да си я турбинирам сам? Интересуват ме само разликите в железата.
- LordDigital
- СупраДжия
Re: Въпрос за Супра
7MG - turbo ,7M - naturalka (za kratkost)Реконструктор написа:Какви са разликите между турбо и атмосферната версия, по отношение на мотора, трансмисията и дифа? Индекса на мотора е 7M-GTE, ако не се лъжа.
Купета ,окачване ,спирачки са еднакви.
Блоковте и главите им също са еднакви.
До тука са допирните точки... 7MG има други бутала ,съвсем различна електроника (индивидуални бобини ,срещу разпредлителна капачка при натуралния ,2 Knock-a ,друг дебитомер ,и т.н.). Транмисиите са им напълно различни ,на 7MG трансмисиата е мнооогоо по-здрава от на натуралката и е съвсем друга фамилия трансмии на тойота.
Конверсия от Натуралка Към турбо ,не е невъзможна - но е непратична по пое мнение (ша ти излезе поне $1000 за чарколяка които ша ти требе във България).Са ако разликата във цените им е поне 1000 евро ,може да се захванеш
Принципно приетото правило е тука е ,че взимане на Натуралка си заслужава IFF ша слагаш вътре 1JZ-GTE / 2JZ-GTE сосе транмисии и примерно СтандАлоне. Говори със Poli ,дали може да ти докара CLIP на Японска МА70 - те са със 1JZ-GTE и мега яки трансмисии.

-
- Обратна връзка:
Мерси за разясненията.
Наистина ли турбо трансмисията издържа 1000 коня?

Какво ще рече това?LordDigital написа:Говори със Poli ,дали може да ти докара CLIP на Японска МА70 - те са със 1JZ-GTE и мега яки трансмисии.
- LordDigital
- СупраДжия
Мии може и да може 1000коня - ако има кои да ги прави на тва купе ,иначе знам че до 800НМ няма никакви проблеми защото има доста Супри със тоз ,че и повече въртящ момент.Реконструктор написа:Мерси за разясненията.Наистина ли турбо трансмисията издържа 1000 коня?
![]()
Какво ще рече това?LordDigital написа:Говори със Poli ,дали може да ти докара CLIP на Японска МА70 - те са със 1JZ-GTE и мега яки трансмисии.
Za iaopnskiq Clip ,tuka pone prodavat celi prednici (Front CLIP) ot iaponski Supri (JDM). JDM Suprite sys tova kupe ot 1990 nagore sa bili ekipirani sys 1JZ-GTE motor ,koito e ot systata familia kato na MK4 2JZ-GTE ,no 2500 kubika. Hiper zdrav zavodski i dyrzi mnogo na Tuning , vyrti sa po-visoko ot 7M seriite i kato cqlo e predpochitam izbor ot nekoi fenove navmesto Build-vane na 7M motor.

-
- Обратна връзка:
- LordDigital
- СупраДжия
-
- Обратна връзка:
Ти с кой си, ако не е дълбока тайна?LordDigital написа:Спрямо 3 литровия 7м е много години напреде - не случайно пада във друга графа на моторните серии на Тойота. Да струва пари ,точно колко обаче - прати лично на Poli.Реконструктор написа:Значи този 2500 кубиков мотор е по-добър от 3 литровия? Само дето ше струва майка си и баща си сигурно.