Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от Vesko » 17 Юли 2014 11:57

Приус си е една нормална кола, ако изключим ПР акциите на тойота biggrin.gif И то далеч не атрактивна, в масовият случай. Виж за хибридите на лексус поне от към динамика и можност са пооправили малко нещата,но пък са далеч от икономичност. tooth.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юли 2014 12:12

BOz написа:
prius 3 написа:Пръднята си ти мой човек. И то доста миришеща и цапаща. Първо отговори на моите конкретни въпроси и тогава задавай своите и с тези детски „предложения“ можеш само някой на твоето интелектуално ниво да впечатлиш. Има си представител на марката, отиваш и питаш какво има в базовия модел на колата, а не да ни занимаваш с глупостите си! И между другото се замисли дали ти можеш да извадиш въпросната сума, след, като не можеш да извадиш за стар П3 и си купуваш още по-стар П2. biggrin.gif
Дай ми телефона ти на ЛС, за да се разберем нещо конкретно.
Аз ще ти звънна където и да се намираш, за да говорим конкретно по деловото ми предложение.
Чакам отговор на ЛС от теб, за да ти докажа колко ми е силно предложението и да видим кой какъв е в действителност!
Имаш ми телефона на лс. Очаквам делови предложения. biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юли 2014 12:16

jim_beam написа:на бмв и пепелника му е екстра,майтапеха се едни немци,но е истина. w00t.gif
...
На Фолксваген Ъп пък жабката му е екстра. Поне беше, може да са го променили, но при представянето на модела се оказа, че е без такава. В списъка от екстрите е имаше и струваше около 300 евро, за да е имаш. tooth.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юли 2014 12:20

nowyaris написа:
prius 3 написа:mirott, влез си в другия профил де! По-Хителигентен изглеждаш в него! biggrin.gif
Би ли посочил това, което твърдиш къде съм го казвал! tongue.gif
Приусе,трогнат съм от високата оценка,която ми даваш. :thumbsup:
Не за първи път отговаряш от името на mirott или обратното. Аз цитирам единия, а ми отговаря другия, като дори се засяга, че съм казал нещо по-така. Това какво е? Раздвоение на личността може би. tooth.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юли 2014 12:22

Vesko написа:Приус си е една нормална кола, ако изключим ПР акциите на тойота biggrin.gif И то далеч не атрактивна, в масовият случай. Виж за хибридите на лексус поне от към динамика и можност са пооправили малко нещата,но пък са далеч от икономичност. tooth.gif
А какво е „нормална кола“? biggrin.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 17 Юли 2014 12:32

prius 3 написа:
Vesko написа:Приус си е една нормална кола, ако изключим ПР акциите на тойота biggrin.gif И то далеч не атрактивна, в масовият случай. Виж за хибридите на лексус поне от към динамика и можност са пооправили малко нещата,но пък са далеч от икономичност. tooth.gif
А какво е „нормална кола“? biggrin.gif
По нищо не отличаваща се от масовата.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юли 2014 12:38

Външно да, но под капака е все още различна от „масовата“! Поне докато не навлязат масово хибридите. И това ще стане, колкото на някой да не им се иска... :whistle:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 17 Юли 2014 16:41

prius 3 написа:Външно да, но под капака е все още различна от „масовата“! Поне докато не навлязат масово хибридите. И това ще стане, колкото на някой да не им се иска... :whistle:
Фердинанд Порше е произвеждал хибриди още края на 19ти век. Така, че си е съвсем обикновена кола. Ако не броим разните измислени екстри :)
Изображение

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 17 Юли 2014 16:55

Аз да продължа с въпросите и коментарите над самия модел Приус.

Според вас кое е нормално да показва, когато стоиш повече от 5 минути на едно място, колкото е резолюцията на дисплея с историческия разход и ако не си мръднал грам, то какво трябва да покаже историческия разход за това време, ако имаш батерия и 5 минути двигателя не е бил запалвал? Демек хем не си изминал никакво разстояние, хем не си изразходвал и никакво гориво.
1. Нула
2. Макс

Лично аз бих предпочл да има 3-ти вид показание, но ако се ограничим до точка 1 или 2, то коя би била по-логичната от двете като показание.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Юли 2014 16:59

2. МАКС....
Поне математически доколкото си спомням е така tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 17 Юли 2014 18:20

Ако през целият период не се е включвал бензиновият двигател и напълно нормално да показва нула. Все пак и грам гориво не е изразходила колата. От друга страна разхода = изразходваното гориво / изминатите километри. И в двата случая има деление на 0, при което в математиката резултата май винаги беше безкрайност, дори и в частният случай 0/0 tooth.gif
Изображение

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 18 Юли 2014 12:26

Вчера имаше страничка отделена в седмичника на АутоБилд за Приус 3.

earendil

Мнение от earendil » 18 Юли 2014 13:23

Здрасти,

имам намерение да купувам Пирус 2 (2006-7г).

Гледам, че тук се е разгорила една малка война и се моля да не ме нападате :)

До колкото съм почерпил информация от интернет, като цяло го дават като доста безпроблемна кола - нещо, което за мен е от първостепенна важност.. по-важно от това дали ще харчи 5 или 6 /100 км.
Наясно съм, че кола 2ра ръка си е все пак ролетка.. независимо дали е дизелов авенсис или така спорния хибрид. Личното ми мнение, е, че обикновено 7-8 годишен бензинов автомобил е доста по-безпроблемен от такъв дизел (ДПФи, дюзи, маховици и т. подобни болежки ги няма), а хибридната част на приусите е май последното нещо което ще се развали..

До колкото четох, важно е да се смени маслото на т. нар. скоростна кутия. Двигателя нали е с верига? Нещо друго като съвети/мнения за огледа или след евентуалната покупка?

Поздрави

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Юли 2014 11:55

Vesko написа:
prius 3 написа:Външно да, но под капака е все още различна от „масовата“! Поне докато не навлязат масово хибридите. И това ще стане, колкото на някой да не им се иска... :whistle:
Фердинанд Порше е произвеждал хибриди още края на 19ти век. Така, че си е съвсем обикновена кола. Ако не броим разните измислени екстри :)
Викаш, те и братя Райт са произвели първия самолет, та сегашните са същите, като техния само екстрите по-други. Доообре! biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Юли 2014 11:58

BOz написа:Аз да продължа с въпросите и коментарите над самия модел Приус.

Според вас кое е нормално да показва, когато стоиш повече от 5 минути на едно място, колкото е резолюцията на дисплея с историческия разход и ако не си мръднал грам, то какво трябва да покаже историческия разход за това време, ако имаш батерия и 5 минути двигателя не е бил запалвал? Демек хем не си изминал никакво разстояние, хем не си изразходвал и никакво гориво.
1. Нула
2. Макс

Лично аз бих предпочл да има 3-ти вид показание, но ако се ограничим до точка 1 или 2, то коя би била по-логичната от двете като показание.
За кой Приус говориш? За П2 не знам, но за П3 е нула.

Публикувай отговор