-
Plikaaa
Мнение
от Plikaaa » 20 Мар 2014 11:34
Здравейте колеги,Карам Toyota Corolla Verso 2005 г. 1,8 VVTI.Забелязах,че като се позатопли започна да ми скърца като завивам и лек шум при волана,но зимно време изчезва този шум и скърцане.В колата има течност,чудя се дали е за смяна хидравликата или само със смяна на хидравличната течност това ще се оправи.
Благодаря предварително.

Plikaaa
-
Johnny_Page
Мнение
от Johnny_Page » 20 Мар 2014 12:36
Здрасти колега
Това на място ли го прави или в движение (да не се дължи на зимните гуми все пак температурите се повишиха ) иначе няма лошо да смениш течността
Johnny_Page
-
koko_georgiev
Мнение
от koko_georgiev » 07 Юли 2014 17:06
Здравейте, ще използвам отворената тема от колегата да си кажа и моята болка. От скоро съм собственик на Corolla 2002 D4D 90к.с. Колата като цяло е добре, но има един странен шум при завиване независимо в която и да е от двете посоки. Все едно има балон на някоя от гумите едно такова странно тупкане. Всичко това се появява при скорост над 35-40км/ч. Когато изправя волана и изчезва като с магическа пръчка. При по ниска скорост като завивам по кръстовища, нищо. Като се въртя в кръговото с малко по висока скорост или извъградско тогава се появява притеснителният шум. От място като тръгвам с изцяло навит волан нищо. Като се ускорява нищо. При въртене на волана от край до край нищо не се чува. Дали е проблем с гумите или нещо друго? Като я вземах уж я гледаха казаха че по ходовата част всичко е Ок, но все пак стара кола

от днес за утре гаранция няма

:):):)
Поздрави
Toyota Corolla Hatchback E12 - D4D 1995cc, 66kW, 2002 - гр.Русе
koko_georgiev
-
iliqbg
Мнение
от iliqbg » 07 Юли 2014 17:14
koko_georgiev написа:Здравейте, ще използвам отворената тема от колегата да си кажа и моята болка. От скоро съм собственик на Corolla 2002 D4D 90к.с. Колата като цяло е добре, но има един странен шум при завиване независимо в която и да е от двете посоки. Все едно има балон на някоя от гумите едно такова странно тупкане. Всичко това се появява при скорост над 35-40км/ч. Когато изправя волана и изчезва като с магическа пръчка. При по ниска скорост като завивам по кръстовища, нищо. Като се въртя в кръговото с малко по висока скорост или извъградско тогава се появява притеснителният шум. От място като тръгвам с изцяло навит волан нищо. Като се ускорява нищо. При въртене на волана от край до край нищо не се чува. Дали е проблем с гумите или нещо друго? Като я вземах уж я гледаха казаха че по ходовата част всичко е Ок, но все пак стара кола

от днес за утре гаранция няма

:):):)
Поздрави
Колега, закарай я при някои познат със сервиз да ти погледне кормилната рейка. Аз го имах този проблем в началото като купих моята королка. Проблема е че се увеличи шума и сега ще поправям рейката - има луфт.
iliqbg
-
koko_georgiev
Мнение
от koko_georgiev » 09 Юли 2014 12:43
Бива ли така с лошо колега biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Ще я погледна. Това което прочетох до момента освен шумът и то не такъв специфичен от повредени помпи и т.н. друг симптом не забелязвам. Някак си за себе си не мога да си го представя този луфт там да създава такъв тип шум при по висока скорост в завой. Щом казваш, че и ти си имал такива ядове

. Няма виене, не се усеща нищо на волана, волана е супер лек, връща се в изходно положение много бързо. То лек за тази болежка като гледам освен подмяна с ново или рециклиране друго не срещнах

. Благодаря за насоката.
koko_georgiev
-
golddigger11
Мнение
от golddigger11 » 09 Юли 2014 23:25
Момчета идете на читав гумаджия да погледне да нямате неравномерно износване на предните гуми защото ми се е случало такова нещо само, че при мен беше при ускорение или набиванена спирачки, или при по остър завой с по-голяма от необходимата скорост
golddigger11
-
DJANO
Мнение
от DJANO » 10 Юли 2014 15:55
Прегледайте си окачването в частност шарнирните болтове ;)
DJANO
-
iliqbg
Мнение
от iliqbg » 10 Юли 2014 16:32
За съжаление минах от там, смених шарнир и биалетка (които си бяха за смяна) но това си остана. Принципно рециклирането в София при един майстор в Люлин до Мак-Доналдс е 150лв за корола. Той я е гледал също, имах разтропан кормилен прът, опита се да го рециклира (шум от него - на павета и чакъл , в последствие от всяка неравност), който го свали, стегна го на една машина и ми каза че не му дължа нищо, защото според него можело да издържи максимум 2-3 месеца и тогава ми каза и цена за рейката. Склонен съм да му вярвам заради това, че постъпи честно с мен и защото имаше една бетон-помпа на StraBag в сервиза.

iliqbg
-
koko_georgiev
Мнение
от koko_georgiev » 17 Юли 2014 15:35
golddigger11 написа:Момчета идете на читав гумаджия да погледне да нямате неравномерно износване на предните гуми защото ми се е случало такова нещо само, че при мен беше при ускорение или набиванена спирачки, или при по остър завой с по-голяма от необходимата скорост
И без да ходя на гумаджия видях, че са неравномерно износени предните гуми по външният ръб. Дясната доста сериозно, а лявата по приемливо, но има и при нея износване. Явно трябва да отида на реглаж на предница. Приказвах с едни майстори в Русе ( Сашо и Дидо до КАТ) и казаха, че е свита предницата и може и от там да е, но не гарантират. Другата седмица като дойде свети Паралия biggrin.gif biggrin.gif ще мина да оправят геометрията и се надявам да се приключи с мъките biggrin.gif.
koko_georgiev
-
georgi.mehana
Мнение
от georgi.mehana » 17 Юли 2014 20:57
Колега провери и предните лагери на главините.Преди седмица си купих Тойота Корола Версо и имах същия шум. Оказа се оказа преден ляв лагер.За пръв път ми се случва един и същ лагер да вие и в двете посоки.При изправен волан в движение нямах никакъв шум. Шума се появяваше при скорост над 40-45 км. Успех.
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.
georgi.mehana
-
koko_georgiev
Мнение
от koko_georgiev » 08 Авг 2014 15:41
Както споменах вече успях да я заведа при майстора. Той гледа,чука, натиска, лагери и накрая тръгна да регулира предницата и каза всичко е ОК. Имало някакво дребно отклонение в рамките на нормата. Накрая погледна гумите и каза от тях ти е проблема( и аз бях стигнал до този извод т.к. като я напомпам малко повечко и шумът намалява). Просто са неравномерно износени, но не ги износила тази кола така на криво ами са от някъде смъкнати. И най-учудващото за мен беше, като каза че Континентал гумите били буклуци . Били са с много меки бордове и с годините ставало така. Ще видим като дойде зимата и ги изхвърлям тези на боклука какво ще стане. Поздрави и благодаря за съветите. Сега имам един друг проблем който ме дразни но той е за друга тема. Първо ще почета малко пък после ако има нещо ще питам.
koko_georgiev
-
vasilhiomi1
- Автомобил: Корола
- Благодарил/а: 1 път
Мнение
от vasilhiomi1 » 22 Авг 2024 15:32
Здравейте,дали някой е имал следния проблем-автомобила е Авенсис т25 2008 2.0 d4d,при леко завиване на волана в дясно се чува едно "цък-цък" при връщане,интересното е че, се чува около вратата или под седалката в дясно като реле,дали някой се е срещал с нещо подобно.

благодаря!
vasilhiomi1