prius 3 написа:Както и да е без да се заяждам пак ще попитам кога и на кой са изплащали сумите цитирани тук? Въпросът е сериозен!
"Застрахователна сума
Договорена или определена с нормативен акт и посочена в застрахователен договор парична сума, представляваща горна граница на отговорността на застрахователя към застрахования, ползващото се лице или третото увредено лице."
Ти да четеш можеш ли? А да проумееш това дето четеш? И дето пишеш?!
Първо написа застрахователна премия. Поправи се-застрахователна сума. А през цялото време говориш за обезщетение при настъпване на застрахователно събитие. А тавана на обезщетението в коментирания случай (или застахователна сума) е : "При събития, настъпили на територията на Република България задължителните минимални застрахователни суми (лимити) от 11 Юни 2012 г. за всяко събитие са следните:
- за неимуществени и имуществени вреди в следствие на телесно увреждане или смърт:
2 000 000 лв. за всяко събитие при едно пострадало лице;
10 000 000 лв. за всяко събитие при две или повече пострадали лица;
- за вреди на имущество (вещи)
2 000 000 лв. за всяко събитие."
Като пишеш и обясняваш някому нещо го прави както трябва, да не излиза после-аз не съм го казал както трябва ама вие ме разбрахте...
По-ясно няма как да ти се обясни, че не си в правото си да спориш по тая тема с колеги от форума и още повече да ги обиждаш!!!