смяна на предни накладки и дискове

nikolaivalchev2

смяна на предни накладки и дискове

Мнение от nikolaivalchev2 » 12 Юли 2014 22:42

здравейте колеги,
Притежавам лек автомобил марка Тойота Корола хечбек ,1.4 бензин ,97 коня.Предстои ми да първи път да сменям накладки и дискове.Какви ще ми препоръчате,като най-добри и надежни.Мош пжзнотш мш казаха,че дисковете и накладките трябва да са от една марка.Така ли е.
Королата е купена от Италия и за това ще ги сменям за първи път.Дисковете започнаха да свирят,като натисна спирачките.

Аватар
ss_mitko

Re: смяна на предни накладки и дискове

Мнение от ss_mitko » 13 Юли 2014 10:10

Колега, щом свирят значи си стигнал ограничителя на накладката. Аз мойте накладки ги смених преди две седмици с Кашияма. До сега съм слагал различни накладки и дискове, в мемонта дисковете ми са TRW. Добри накладки и дискове са TRW, Textar, Kashiyama има и много други. Прецени си сам спрямо бюджета.

Аватар
petar tc.

Мнение от petar tc. » 14 Юли 2014 06:21

Много минуси за текстар на 8 000км. и дисковете се изкривиха а ги смених комплект.С накладките нямам проблем но дисковете се изкривиха и ги престъргвах.Следващата смяна ще е с ТРВ.
Последно промяна от petar tc. на 15 Юли 2014 10:57, променено общо 1 път.

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 14 Юли 2014 13:28

Останах приятно изненадан от накладки RH (Road House), понеже за мен това беше непозната марка. Цената им е като на ТРВ обаче 60-70 лв.
Имай предвид, че излизат няколко модела предни накладки за твоята кола и два от моделите много си приличат, трябва да съобразиш разликите и размерите им, за да не ги объркаш още в магазина. Най-добре да се отворят за да се прецени и износването на дисковете. Това че свирят може да означава, че акустичния датчик стърже в тях, а това е критерий за износване на накладките, но не и на дисковете. А може да означава и че накладките не са износени, но са некачествени и самите те свирят при натискане на педала. Често срещано явление при евтините накладки.
Не е задължително накладките и дисковете да са от една марка. Никога не съм държал на това и никога не съм имал проблем със спирачки за това.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 15 Юли 2014 13:47

herth buss jakoparts са с много добро съотношение цена/качество. И накладките и дисковете са им добри. На едната кола съм с такива 2-ра година и над-50 000 км. Никакви грижи.
Ако държиш на качеството и си готов за по-висока цена АТЕ са отлични. Просто са без забележки.
На мотора съм с Брембо (и спирачните апарати са от тази марка). По-добро от Брембо за мен няма, но никак не са евтини...
Относно това дали накладките и дисковете да са от една марка, то не е задължително. Само гледай да не вземеш някакви ментаци накладки, че може да ти се наложи да сменяш по-често дискове, отколкото накладки. :whistle:

Аватар
ufer
Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
Благодарил/а: 25 пъти
Получена  благодарност: 77 пъти

Мнение от ufer » 16 Юли 2014 08:11

За свиренето на накладките има още една елементарна причина. Това са ръбчетата на феродото на накладките. Когато се прави профилактика просто им се прави една фаска под ъгъл - и така до края. Може с едра пила или шмиргел, но с него се вдига много прах...

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 16 Юли 2014 08:39

Когато са качествени дисковете и накладките няма никакво свирене или скърцане. На мен никога не са ми свирили или скърцали и не съм правил никакви интервенции, нито на старите ми дискове и накладки, нито и сега на новите, които сменях преди 20к км. За марки, аз сложих 4 диска Цимерман, а накладки предни на Паджит и задни на Текстар, каквото са оригиналните накладки за моя Авенсис. Дисковете не ги знаех какви са и заложих на Цимерман.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Публикувай отговор