zi_zi_top написа:Много по-комфортен! И предните и задните седалки са 2 класи над Приуса, багажника дори на седана е със 100 л. по-голям, а за комбито няма сравнение...
Що се отнася до дизайна на Приуса е въпрос на вкус - на мен не ми харесват и трите генерации, изглеждат доста тъпо, но това все пак е субективно възприятие.
Май никога не си се качвал на Приус, за да говориш подобни неща за седалките, които изобщо не отговарят на истината. Отиди до някой шоурум и се качи на двете коли и с ръка на сърцето, ама съвсем честно кажи кои са по-удобните! Кажи го не на мен, а на себе си! Всъщност, това няма да е съвсем коректно, защото в момента не знам какви са седалките на актуалния Авенсис, може да са ги подобрили, но когато купувах Приуса пробвах седалките на двете. На Приуса бяха по-удобните. За багажника също не си прав. Като гледам мин. обем на Авенсис е 509 л., а на Приус е 445 л. Разликата е минимална, а не фрапираща. Добре оборудван Авенсис струва със сходни екстри струва горе-долу колкото Приус. Само, че при Приус имаш екстри, които при Авенсис и да ги искаш ги няма. Освен това разхода на Приус по-нисък, данък, обсулжване, застраховка и т.н. Чисто икономически, Приуса е много по-изгодната оферта.