Реших да споделя някои мои мисли, които ме споходиха напоследък и да се допитам и до Вас. Ползвам Авенсиса си без никакви проблеми и определено нямам никакъв 'зор' да го разкарвам. Карам го основно извън града - поне 80% (В София живея на около стотина метра от работното ми място

1. Място в купето, за пътниците на задната седалка и багажник
2. Возия
3. Качество на интериора - следя двете мега-теми за Приус с интерес и чувам, че се чуват паразитни шумове и скърцания в интериора. Ако е масов случая, то определено би ме дразнило. Колата ми сега е на 260 000км, но тракания и тропания няма,
4. Шум в купето при 'круизване' извън града - определено това е основния ми начин на каране. Шумно ли е при скорости 110-130 км/ч? На какви обороти работи двигателя тогава и колко се чува? Обезшумяване като цяло? Определено като недостатък на Авенсис смятам това, че за разлика шума от двигателя, не успява да изолира добре шума от гумите.
5. Динамика на изпреварване - знам, че Приус тръгва от място добре, но как се справя например при 80-120 км/ч
6. Работа на климатика - в Авенсис определено ми липсва това, че няма 'духалки' за задните седалки. Така ли е в Приус III?
7. Саунд - за приятно 'круизване' извън града това също определено има значение

Естествено, отчитам , че в града Приус на 100% е по-добрия избор - със сигурност е по-икономичен, по-тих, мястото и изпреварванията нямаше да ме интересуват, автоматик е, има вградена навигация и т.н.

Не ми се ще да обръщаме темата пак само към разход или пък дизел-срещу хибрид