Здравей,dracunculus написа:Здравейте, колеги. Имам следният въпрос- при потегляне от определено време насам се чува един сравнително слаб звук наподобяващ глухо скърцане. Звукът идва от предницата на автомобила. В началото беше САМО на студен двигател, напоследък се появява и при топъл. Преди месеци се случи да претоваря съединителя по моя вина, но въпреки това той все още не буксува. Въпросът ми е- може ли този звук да е от лагер на съединителя или от скоростната кутия, или евентуално от тампони на двигателя-чува се основно, когато отпусна съединителя по- рязко и двигателят се затресе. Колата е Тойота Корола Е15 1,6 валвматик, първа регистрация 11/2012, на 50 хил. км. Аз съм първият собственик, поддържана е според указанията и сервизирана на съответните интервали. Търсих много из форума и нета, но нищо не намерих за подобен проблем при тази кола. В понеделник ще ходя в сервиз на Тойота да видя какво ще кажат. Искам просто да имам предварителна идея и евентуална насока, поради факта, че живея в Германия и тук точно тази кола е голяма рядкост- този вариант не се продава тук, има много малко такива внесени и съответно на това механиците се оправят по- трудно с такива, колкото и идиотско да звучи. Благодаря предварително.![]()
![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта