ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Здравейте колеги,
моля ако някой е запознат да помогне. При тръгване от светофар колата не можа да набере и няколко минути по-късно светна CHECK ENGINE и CHECK 4X4 SISTEM. Ще мога ли да стигна до сервиз или да викам колесар?
моля ако някой е запознат да помогне. При тръгване от светофар колата не можа да набере и няколко минути по-късно светна CHECK ENGINE и CHECK 4X4 SISTEM. Ще мога ли да стигна до сервиз или да викам колесар?
Re: ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Колега, същия проблем имах, (4х4-то блокажа само спира, няма проблем), иначе грешка в ЕГР-а.
По-скоро scv клапан на горивната помпа а това за 4х4 то е за всеки случай .Ако знае някой кой е този клапан да го почукне нежно.Може да е седнал .
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Ами надявам се за един месец някой да го е почукал нежно тоя клапан,щото колежката повече не се обади. biggrin.gifmemorex написа:По-скоро scv клапан на горивната помпа а това за 4х4 то е за всеки случай .Ако знае някой кой е този клапан да го почукне нежно.Може да е седнал .
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
- Получена благодарност: 1 път
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Вчера най-после взех от КАТ Равката и днес се поразходих 30 километра след което ми светна -провери мотора, система VSC, система 4Х4 редуват се трите. Свети триъгълен сигнал с удивителна, иконката за двигателя и писука. Може би е като на колежката.До понеделник ще я оставя да почива и в сервиза!
Обадих се тук там казаха че не било сериозно не работи само бутона за 4Х4 иначе колата си върви.
Обадих се тук там казаха че не било сериозно не работи само бутона за 4Х4 иначе колата си върви.
Toyota Rav4 2.2 D-4D 136 к.с. 2008г. ENGINE: 2ADFTV DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM (LOW EMISSION ENGINE)
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Днес посетих сервиза.Показа проблем с DPF изчистиха я и ме пратиха да карам по магистралата. Аз доста информация прочетох и за моя ВИН JTMBC31VX06118551 не е сигурно наличието на DPF:
Search results for DPF:
Nothing was found.
©2017 ToyoDIY
От темите по въпроса знаех, че само софтуерно нищо не поправяме но реших да изчакам за жалост или за щастие още след 1час влачене из задръстванията в центъра пак светна елхата. Този път в сервиза ми казаха да я оставя за да предизвикат те изгарянето на саждите защото не се задействало автоматично говореха и за дюзата която подава гориво на DPF аз пък си мисля, че проблема може да е от ЕГР-а. защото колата върви добре, не прекъсва ,няма загуба на мощност та скоро ще разберем!
Search results for DPF:
Nothing was found.
©2017 ToyoDIY
От темите по въпроса знаех, че само софтуерно нищо не поправяме но реших да изчакам за жалост или за щастие още след 1час влачене из задръстванията в центъра пак светна елхата. Този път в сервиза ми казаха да я оставя за да предизвикат те изгарянето на саждите защото не се задействало автоматично говореха и за дюзата която подава гориво на DPF аз пък си мисля, че проблема може да е от ЕГР-а. защото колата върви добре, не прекъсва ,няма загуба на мощност та скоро ще разберем!
Toyota Rav4 2.2 D-4D 136 к.с. 2008г. ENGINE: 2ADFTV DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM (LOW EMISSION ENGINE)
- miso25
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
По това, което успях да намеря нямаш DPF.
► Виж съдържание
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Напротив, това което сте оцветили в червено означава че има дпф. Ако нямаше щеше да е така : FUEL SYSTEM: DCR: DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM
Т25 Комби 2ADFTV non dpf
- miso25
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Може и да съм подвел колегата, но за всеки случай направих една справка - http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=290424#p290424
ПП.Подвел съм колегата
ПП.Подвел съм колегата

Последно промяна от miso25 на 24 Окт 2017 11:28, променено общо 1 път.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Темите съм ги изчел много отдавна, прочетете постовете по надолу и ще се уверите че DCRE е с дпф, а DCR е без... Толкова от мен 

Т25 Комби 2ADFTV non dpf
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Мерси колега! И аз стигнах до този ред и по нагоре явно не го пишат директно. Имах надеждата че D-4D 136 к.с. са без, обаче явно хубавата година 2008 края ме вкарва рано в филма. Предлагат ми безплатно да изгорят саждите било софтуерно било с каране но аз си мисля, че по-добре да дам някой лев и да го махам.Ще го продадем и ще доплатя за софтуерното изолиране. Сега чакам да го измислят! Благодаря отново!
FUEL SYSTEM: DCRE: DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM (LOW EMISSION ENGINE)
Без DPF са DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM
FUEL SYSTEM: DCRE: DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM (LOW EMISSION ENGINE)
Без DPF са DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Добре де, защо просто не пробваш да регенерираш ДПФ и след това да видиш....
А ако го запушва често - търси проблемът другаде - явно нещо кара колата да пуши, и от там - задръства ДПФ...
Т.е. проблемът с ДПФ е следствие, а не причина за проблема...
Имаме колега тук, който май отдавна подмина 200х.км на Авенсиса си и пак си кара с ДПФ...
Не виждам защо е такава драма да има ДПФ?!
Кеф ви е да димите ли? Като не искате ДПФ - ами купувайте бензинка...
А ако го запушва често - търси проблемът другаде - явно нещо кара колата да пуши, и от там - задръства ДПФ...
Т.е. проблемът с ДПФ е следствие, а не причина за проблема...
Имаме колега тук, който май отдавна подмина 200х.км на Авенсиса си и пак си кара с ДПФ...
Не виждам защо е такава драма да има ДПФ?!
Кеф ви е да димите ли? Като не искате ДПФ - ами купувайте бензинка...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Мерси колега за мнението, обаче:
Точно това ми предлагат да го регенерират при това безплатно.Обаче чета вече 20 дена форума и с това градско каране и тази нафта/по инструкцията на колата моторите с DPF трябвало да зареждат с нафта със съдържание на сяра 50/1000 а за тия без 500/1000 разликата е огромна/!
Изобщо не мисля че автомобил с Евро 4 ще пуши повече от мен като махна DPF.
Майсторите също се опъват- щяла да припушва от време на време интервенцията щяла да отиде с дни пари и т.н.
Предпочитам да приключа с тоя проблем още сега когато съм я карал само 30 километра а не да ходя в сервиза всяка седмица. Колата в момента НЕ пуши и няма загуба на мощност разход градско 7:5 бавно каране все пак е на един ден но вече два пъти ми светва грешката. Но както казват в другата тема това е само началото а аз тоя филм не искам да го гледам целият. Не намерих мнение за недоволен с премахнат DPF има много мнения за ремонти с години и после пак премахване. Имал съм и бензинови коли които горят масло и пушат повече и от дизел.
Точно това ми предлагат да го регенерират при това безплатно.Обаче чета вече 20 дена форума и с това градско каране и тази нафта/по инструкцията на колата моторите с DPF трябвало да зареждат с нафта със съдържание на сяра 50/1000 а за тия без 500/1000 разликата е огромна/!
Изобщо не мисля че автомобил с Евро 4 ще пуши повече от мен като махна DPF.
Майсторите също се опъват- щяла да припушва от време на време интервенцията щяла да отиде с дни пари и т.н.
Предпочитам да приключа с тоя проблем още сега когато съм я карал само 30 километра а не да ходя в сервиза всяка седмица. Колата в момента НЕ пуши и няма загуба на мощност разход градско 7:5 бавно каране все пак е на един ден но вече два пъти ми светва грешката. Но както казват в другата тема това е само началото а аз тоя филм не искам да го гледам целият. Не намерих мнение за недоволен с премахнат DPF има много мнения за ремонти с години и после пак премахване. Имал съм и бензинови коли които горят масло и пушат повече и от дизел.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Какво да ти кажа колега - регенерирането става с натискане на един бутон... Наскоро експериментирахме с Авенсис на приятел-колега от форума....
Относно нафтата - нашата отговаря на изискванията за ниска сяра...
И аз не мисля, че Евро 4 ще пуши повече от теб ако махнеш ДПФ - навярно ще пушиш повече...
Когато имаш ДПФ НЯМА как да пуши, защото всичко остава в ДПФ (задръствайки го)...
Каква грешка генерира?
Относно нафтата - нашата отговаря на изискванията за ниска сяра...
И аз не мисля, че Евро 4 ще пуши повече от теб ако махнеш ДПФ - навярно ще пушиш повече...
Когато имаш ДПФ НЯМА как да пуши, защото всичко остава в ДПФ (задръствайки го)...
Каква грешка генерира?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
ПОМОЩ за RAV-4 - дизел
Провери мотора, система VSC, система 4Х4 редуват се трите. Това бяха грешките и двата пъти.