Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
Not_active_user_1

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 11:50

BOz,
целта ми е да ти кажа на теб и на други, които си мислят, че пътищата в Германия не са перфектни и тук окачване също се прави. Хеле пък, ако живееш в някое село и трябва да пътуваш всеки ден. Има такива кратери на някой места, че ум да ти зайде. Пусни си търсачката да видиш за какво става на въпрос. А и хората са ти написали, че 2/3 от пътищата в Байерн са разбити. На теб ли да вярваме или на мен дето живея тук или на специалистите, които са го установили или на 20-те човека, които са загинали заради дупки или може би на снимките в нета! И не ги сравнявам тукашните с българските пътища. То е ясно кои са по-добрите. Написал съм го и няма нужда и за теб да го повтарям. Мисълта ми е че ако има наистина проблем с колата щеше да почне да се обажда, скърца и потропва. Еми няма такова нещо. Тя твоята работа малко, като с батериите. Наумил си си че за 10 г. умират и никой не може да те убеди в противното. Ама как, защо нямаш обяснение. Така и сега. Наумил си си че за 100 000 в БГ П3 ще се разтрака целия и никой не може да те убеди в противното. Щом ти казваш, сигурно е така... biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 11:52

slowtraveler написа:
karaivanov написа:То гроздето кисало. biggrin.gif
Човека експлоатира такъв автомобил - едва ли му е кисело гроздено :whistle:
К'ъв такъв? П2 не е П3. По-добър е с по-качествени материали и най-важното не скърца, хлопа и трака. tooth.gif

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 17 Юни 2014 11:56

prius 3 написа:BOz,
целта ми е да ти кажа на теб и на други, които си мислят, че пътищата в Германия не са перфектни и тук окачване също се прави. Хеле пък, ако живееш в някое село и трябва да пътуваш всеки ден. Има такива кратери на някой места, че ум да ти зайде. Пусни си търсачката да видиш за какво става на въпрос. А и хората са ти написали, че 2/3 от пътищата в Байерн са разбити. На теб ли да вярваме или на мен дето живея тук или на специалистите, които са го установили или на 20-те човека, които са загинали заради дупки или може би на снимките в нета! И не ги сравнявам тукашните с българските пътища. То е ясно кои са по-добрите. Написал съм го и няма нужда и за теб да го повтарям. Мисълта ми е че ако има наистина проблем с колата щеше да почне да се обажда, скърца и потропва. Еми няма такова нещо. Тя твоята работа малко, като с батериите. Наумил си си че за 10 г. умират и никой не може да те убеди в противното. Ама как, защо нямаш обяснение. Така и сега. Наумил си си че за 100 000 в БГ П3 ще се разтрака целия и никой не може да те убеди в противното. Щом ти казваш, сигурно е така... biggrin.gif
Аз не съм си наумил нищо.
Возил съм се в точно 17 Приуса, всичките произведени след 2012 година, демек фейски и всичките бяха умрели горките.
Ти имаш ли по-голямо реално наблюдение от мен?
Пак ще се потретя или почетвъртя, че Приус-3 е мега пластмасова и евтина кола в интериорно естество. Аз лично не се сещам за друг такъв автомобил. Може би Дачия Логан. 2-ма приятели имам с Дачии и качеството може само с тях да се сравнява. Просто няма друг автомобил с такава пластмаса отвътре, няма.
Ако според теб има по-пластмасов автомобил, ще се радвам да го споделиш, за да си променя представите.
Последно промяна от BOz на 17 Юни 2014 12:01, променено общо 1 път.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 12:00

BOz написа:Светва ли ви ръчката за автопилота, заедно с бутоните на волана, когато запалите фаровете? Че при мен не свети, ама имам съмнение, че това е общ "проблем". :)
А трябва ли да свети? wacko.gif
Ти гледаш ли я, че ти трябва светлина там? Малко ми е странно, защото точно пък тази ръчка никога не ми се е налагало да е гледам. Един скоростен лост има повече опции от нея, но не се сещам за скоростни лостове със светлина.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 17 Юни 2014 12:02

prius 3 написа:
BOz написа:Светва ли ви ръчката за автопилота, заедно с бутоните на волана, когато запалите фаровете? Че при мен не свети, ама имам съмнение, че това е общ "проблем". :)
А трябва ли да свети? wacko.gif
Ти гледаш ли я, че ти трябва светлина там? Малко ми е странно, защото точно пък тази ръчка никога не ми се е налагало да е гледам. Един скоростен лост има повече опции от нея, но не се сещам за скоростни лостове със светлина.
Ами за мен трябва.
И да, на Приус-2 скоростния лост свети. Макар и много убито. biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 12:03

iovkito написа:Няма да светне никога. Аз все още обмислям да си разпробия бутоните за електрическите стъкла и да им сложа подсветка.
На мен бутоните за ел. стъклата ми светят. Разпробивай щом твоите нямат лампички! biggrin.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 17 Юни 2014 12:06

prius 3 написа:
iovkito написа:Няма да светне никога. Аз все още обмислям да си разпробия бутоните за електрическите стъкла и да им сложа подсветка.
На мен бутоните за ел. стъклата ми светят. Разпробивай щом твоите нямат лампички! biggrin.gif
Е за какво ти е да свети. Никога не ми се е налагало да си гледам копчетата на джама, за да ги натисна. Просто ти следвам логиката. :thumbsup:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 12:16

BOz написа: Ами за мен трябва.
И да, на Приус-2 скоростния лост свети. Макар и много убито. biggrin.gif
А със спирачките какво стана? Научи ли се да спираш Приус? tongue.gif tooth.gif
За светенето светят, ама на обикновените коли по принцип не светят, нали! То и на моята свети отгоре и то много готино и тарикатски направено с насочена светлина. Много е яко.
За пластмасите никоя друга кола няма такива, наистина, защото са направени от водорасли. Мен специално не ми пречат, както на теб. За мен е важно всико да е удобно, здраво, тихо, да няма скърцане, тропане и шумове, както твърдиш и да е функционално. Тези неща са изпълнени по моите критерии. Скърцащи БеЕмВета с кожени салони бол. Даже в АБ ги бяха упрекнали в една статия за това. За ФВ да не говорим, че там е голяма мъка. Уж много качествени салони, а на продължителният тест установиха какви ли не шумове в купето на Гоуф 7, ако не ме лъже паметта. Така, че не мога да те разбера все още, защо си взе такава пластмаса, дето за нищо не става, а не продължи с немските „премиуми“? punk.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 12:18

BOz написа:
prius 3 написа:
Е за какво ти е да свети. Никога не ми се е налагало да си гледам копчетата на джама, за да ги натисна. Просто ти следвам логиката. :thumbsup:
Нещо пак не си ми хванал логиката. wacko.gif Просто съобщавам, че светят, а не че ми трябва да светят. Усещаш ли разликата или малко по-подробно да го обясня? :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 17 Юни 2014 12:32

Ами не я усещам разликата. Ако може малко по-подробно да я обясниш, както предложи.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юни 2014 13:11

Ееее, не вярвам да си чак толкова зле, но щом казваш. biggrin.gif
Кое точно не ти стана ясно? На колегата му трябва подсветка на копчетата за ел. стъклата“ - Това ясно ли е?
Съобщавам му, че на П3 има такава, без ни най-малък намек, че ми е нужна. - Това ясно ли е?
Накрая завършвам с: „Разпробивай щом твоите нямат лампички!“ последвано с емотикона „ biggrin.gif “. Заостри вниманието си на емотикона!
Ако и след такова подробно обяснение не ти се е изяснило си безнадежден случай. tongue.gif
П.П. Нищо не каза за гадните спирачки на Приуса. Свикна ли им или са все така „зле“? biggrin.gif
Интересно ми е винаги ли трябва да е зяпаш тази малка ръчка? Не е ли нормално след няколко ползвания, вече да си и свикнал? Светлина в краката също ли е нужно да има, някой да не ги обърка 2-та педала? tooth.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 17 Юни 2014 13:16

Ами все така не ми стана ясно твоята позиция. Явно съм много зле.
И да, спирачката на Приуса е много тъпа в онова нещо, което обяснявах предвид, че ел. двигателя все се мъчи и при 1км/ч да дърпа колата. Малоумна работа, но го преглътваш, няма къде да ходиш. tooth.gif
И точно заради този малоумен ефект се притеснявам за зимното влизане в гаража. Тази кола като види наклон не може да я накараш да спира сама докато не мине границата от 14км/ч. Дори точно обратното - винаги подава тяга.
Но предвид рампата при влизането ми в гаража това ще е много интересна ситуация. Явно ще се влиза само на спирачка, без никаква помощ от задържането на двигател - бил той ел. или двг.
Но да видим. Да дойде зимата и да видим дали ще се млатим по стените в гаража. biggrin.gif
Последно промяна от BOz на 17 Юни 2014 13:20, променено общо 2 пъти.

Аватар
karaivanov

Мнение от karaivanov » 17 Юни 2014 13:17

То тук май стана като децка градина. Дайте малко по сериозно.
Приус плуг ин 2012

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Юни 2014 13:20

prius 3 написа:... не се сещам за скоростни лостове със светлина.
На джипа свети текущия избран режим. :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 17 Юни 2014 13:22

karaivanov написа:То тук май стана като децка градина. Дайте малко по сериозно.
То не е станало от сега-мнооого отдавна е... tooth.gif

Публикувай отговор