Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от BOz » 14 Юни 2014 20:47

karaivanov написа:Да ок но при Приус плуг ин бензиновият двигател се включва на 93 км ч а реално излиза че сработва на 85 км ч.Някои път имам батерия а немога да я изразходя защото няма как да се влача по магистралата с 85 кмч.Възможност за зареждане имам и на работа и вкъщи и на доста места за ел автомобили.Иначе колата е супер.
Четох преди няколко дни че някой мн плюеше че Приуса скарцал.Да ми пише да го повозя на нескърцащ такъв.По тиха кола не съм карал отдавна :whistle:
В този случай няма какво да направиш.
Иначе викаш ако караш с 93км/ч няма да се влачиш, ама с 85км/ч се влачиш.
А за скърцането какво очакваш? Та ти караш чисто нова кола, почти. Какво скърцане очакваш? То и чисто нова Дачия не скърца. Лично съм се убедил в това. tongue.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 15 Юни 2014 16:21

BOz написа:Приус-2 е с механична водна помпа, въртяща се от коляновия вал с ремък. Дефакто единствения ремък е заради нея.
Аз подозирам нещо с температурата на двигателя, за това исках и допълнително мнение от колега със същия двигател.
Сега остава да го направи това. Проблема е, че точно когато го направи, тогава няма да гледам параметрите, защото както казах, то го прави рядко. До сега 2 пъти съм го срещнал това нещо.
Вчера пак го направи и естествено не можех да я закача, за да видя какви параметри хвърля.
Но нарочно не я спрях на едно място, а продължих, за да видя кога ще загасне. Имах добра възможност и условя да не спра за поне 5 минути и за тия 5 минути влачейки се със скорост от 5км/ч до 50км/ч не искаше да загасне и това е. Накрая вече условията ме принудиха да спра на място и след има няма 5 секунди веднага загасна и след това продължи да си гасне както си му е реда.
Баси и софтуерния бъг, честно. guns.gif
Иначе можеше и 5 минути да не работи двигателя, защото си бях в задръстване (силно казано) с наклон в моя полза и едва ли не само по инерция си слизах, почти.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 15 Юни 2014 19:38

karaivanov написа:Та че пак въпросът ми е ,има ли възможност за коригиране на грешката?Някой сеща ли се нещо unsure.gif
Едва ли има начин, но ако има единствения за който се сещам е да манупулираш софтуера, ако има такава възможност, но за гаранционна кола едва ли си струва. Като знаеш каква е грешката, какво те бърка да караш, като е включваш към километрите на километража. Всяка кола си има някаква умишлено заложена грешка. При мен е около 8%. На радарите толеранса е 3 км/ч. Под 100 км/ч в повечето случай карам с около 10 км/ч над ограничението и глоби не съм получавал, а минавам покрай радари често.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 15 Юни 2014 19:46

BOz написа:
karaivanov написа:...
А за скърцането какво очакваш? Та ти караш чисто нова кола, почти. Какво скърцане очакваш? То и чисто нова Дачия не скърца. Лично съм се убедил в това. tongue.gif
Е на мойта и врътнах 70 000 км. и няма все още помен от скърцане. Или викаш в Германия много убави пътущата и за това. biggrin.gif
Абе ако ти снимам някой пътища тук няма да повярваш, че са в Германия и още повече в Мюнхен. И павета си имаме и трамваи и прелези и какво ли не. Като цяло са по-добри от българските естествено, но ако колата имаше тенденция да трака, скърца, хлопа или нещо от сорта до сега да се беше проявило мисля или поне да беше загатнало. Даже спирам музиката понякога, защото колата ми се струва подозрително безшумна. Особено, ако преди това съм карал нафтовата печка и се кача на Приуса се чувствам, все едно съм в спа център. punk.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Юни 2014 00:11

prius 3 написа:
karaivanov написа:... На радарите толеранса е 3 км/ч. ...
На повечето толеранса е +/- 1км/ч при скорости до 100км/ч, и 1% при скорости над 100км/ч...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юни 2014 00:44

prius 3 написа:
BOz написа:
karaivanov написа:...
Е на мойта и врътнах 70 000 км. и няма все още помен от скърцане. Или викаш в Германия много убави пътущата и за това. biggrin.gif
Абе ако ти снимам някой пътища тук няма да повярваш, че са в Германия и още повече в Мюнхен. И павета си имаме и трамваи и прелези и какво ли не. Като цяло са по-добри от българските естествено, но ако колата имаше тенденция да трака, скърца, хлопа или нещо от сорта до сега да се беше проявило мисля или поне да беше загатнало. Даже спирам музиката понякога, защото колата ми се струва подозрително безшумна. Особено, ако преди това съм карал нафтовата печка и се кача на Приуса се чувствам, все едно съм в спа център. punk.gif
Покажи ми в Германия дупка, през която ако минеш, то със сигурност няма да продължиш на самоход.
Аз обещавам на всяка една такава дупка, да ти поставям снимки на 4 от тук.
Пък да видим къде в Германия има толкова лоши пътища. А не е като да не съм карал по южна Германия. Дори юли пак ще съм там. Е как веднъж не ми удари колата в ударния тампон на окачването там?
Направо ужасни пътища имат, честно.
Факт е, че като станат Приусите на 100к български километра и са тотална гробница. Факт е, че всички Хюндаи на алтернативните 100к километра няма помен от такава мизерия, излизаща от купето. Дори и Фабиите и Вектрите са на светлинни години напред.
Но да обсъждаме тази полемика в друга тема, защото идеята на тази тема е съвсем друга. :thumbsup:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юни 2014 14:21

slowtraveler написа:
prius 3 написа:
karaivanov написа:... На радарите толеранса е 3 км/ч. ...
На повечето толеранса е +/- 1км/ч при скорости до 100км/ч, и 1% при скорости над 100км/ч...
Хм, не знаех, че българските радари са по-точни от немските. biggrin.gif
Всъщност като казах 3 км/ч имах предвид Германия и не се бях уточнил, като си мислех, че и в БГ стойностите ще са горе долу такива или по-големи, но явно съм се лъгал. Всъщност в Германия толеранса е 3 км/ч до 100 км/ч. Над 100 км/ч толеранса е 3%, като се закръгля на цяло число. Когато те преследват толеранса е от 5 до 20 % до колкото помня и зависи от уреда за засичане.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юни 2014 14:32

BOz,
опитваш се да ми кажеш, че познаваш по-добре пътищата в Германия или така ми се струва? tooth.gif
Това, че ти си се движил по основни пътища значи ли, че си добре запознат и ги знаеш останалите! :whistle:

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 16 Юни 2014 16:27

Според мен ти казва, че не познаваш достатъчно пътната мрежа в Бг... tooth.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юни 2014 17:59

prius 3 написа: Е на мойта и врътнах 70 000 км. и няма все още помен от скърцане. Или викаш в Германия много убави пътущата и за това. biggrin.gif
mirott написа:Според мен ти казва, че не познаваш достатъчно пътната мрежа в Бг... tooth.gif
Чукча писател, не читател! tooth.gif

За тези, които са ходили, карали и си мислят, че знаят пътищата в южна Германия една статийка на Ди Велт за пътищата в Байерн:
http://www.welt.de/regionales/muenchen/ ... arode.html
Ако не ме лъже паметта за 2013 г. са загинали 20 човека в катастрофи заради лоши пътища само в Байер.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юни 2014 23:04

prius 3 написа:BOz,
опитваш се да ми кажеш, че познаваш по-добре пътищата в Германия или така ми се струва? tooth.gif
Това, че ти си се движил по основни пътища значи ли, че си добре запознат и ги знаеш останалите! :whistle:
Има ли смисъл да продължаваш натам?
Казах ти. Ако искаш дай снимки на лошите пътища, по които всеки ден минаваш и на всяка една такава снимка аз ще ти пускам по 4 от тук.
И не, не познавам по-добре пътищата от теб, определено. Както до сега нито веднъж не ми се е случило в Германия да ударя на дупка-змей по окачването и да се чудя дали ще мога да продължа. Да, виждал съм дупки, но от тях просто леко да усетиш дискомфорт друго няма.
Не знам каква ти е целта. Може би да кажеш, че окачването на колите в Германия и в България се износва еднакво, знам ли.
Карай си Приуса по германските пътища и се радвай, че не скърца, защото ако дойдеш тук, след като му навъртиш едно 100к в Германия, след 20к тук ще започне да свири купето на умряло. Пък ти се успокоявай, че боклукчивия и евтин интериор бил качествен. tooth.gif

Аватар
karaivanov

Мнение от karaivanov » 16 Юни 2014 23:53

То гроздето кисало. biggrin.gif
Приус плуг ин 2012

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Юни 2014 00:08

karaivanov написа:То гроздето кисало. biggrin.gif
Човека експлоатира такъв автомобил - едва ли му е кисело гроздено :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 17 Юни 2014 10:43

Светва ли ви ръчката за автопилота, заедно с бутоните на волана, когато запалите фаровете? Че при мен не свети, ама имам съмнение, че това е общ "проблем". :)

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 17 Юни 2014 11:49

Няма да светне никога. Аз все още обмислям да си разпробия бутоните за електрическите стъкла и да им сложа подсветка.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Публикувай отговор